• 37°

Week in review: Test your nose for local news

1. Most high schools in the Rowan-Salisbury school district held graduations Saturday morning. Which high school had the most graduating seniors?
A. West Rowan
B. East Rowan
C. Carson
D. Salisbury

2. Joyce and Rex Boner lost what they described as a “magnificent” and “iconic” tree in the backyard of their Marsh Street home this past week. What kind of tree was it?
A. Elm
B. Willow oak
C. Maple
D. Magnolia

3. A mild controversy has surfaced between the people who want outdoor pickleball courts and those who want better tennis courts in Salisbury. How many tennis courts are currently maintained by the Salisbury Parks and Recreation Department?
A. Six
B. 10
C. 14
D. 20

4. The town of Granite Quarry has yet to approve a 2019-20 budget. At present, the town has a tax rate that is third-lowest among municipalities in Rowan County. What two municipalities have a lower tax rate?
A. Cleveland and Faith
B. Rockwell and China Grove
C. Kannapolis and Salisbury
D. Landis and Spencer

5. The Rowan County Board of Commissioners has approved a $159.48 million budget for 2019-20, and it calls for a lower rate on property taxes. Which of the following statements is not true of this new budget?
A. Some county residents will still pay a higher tax bill because their property value is higher, thanks to this year’s revaluation.
B. This is the first decrease in the property tax rate since 2008.
C. The decrease in tax rate translates to lost revenue for the county of about $650,000.
D. It does not provide asked-for raises for the Rowan County Sheriff’s Office.

6. The Catawba College baseball team had a short run in the NCAA Division II College World Series in Cary. Which school eliminated Catawba by beating the Indians 8-5?
A. University of California-San Diego
B. Mercyhurst University
C. New York Institute of Technology
D. Ashland University

7. Rowan County runner-cyclist-author David Freeze has begun another cycling adventure this summer, posting daily Salisbury Post updates on his trip. From where to where is Freeze going this time?
A. California to Missouri
B. Maine to Florida
C. Nevada to Alaska
D. Louisiana to North Dakota

8. Rowan-Cabarrus Community College recently graduated its first class of parents in a course taught at Wilson Elementary School. What course, taught by Chris Goodnight, were the seven parents part of in this inaugural graduation class?
A. English as a Second Language
B. Welding
C. Cooking
D. Website development

9. Why was 89-year-old Hilda Newsome Hart attending Salisbury Fire Department’s controlled burn Thursday of a vacant, two-story house on Bringle Ferry Road?
A. She always has been a fire chaser and was the Salisbury department’s first female firefighter back in 1965.
B. The had belonged to her grandfather, Tobias Newsome.
C. Hart has lived next to the property for years, lodging countless nuisance complaints about it to the city.
D. She didn’t realize it was a training exercise, and she called 911 about a house on fire.

10. Lee Wade, a licensed hearing instrument specialist, says he’ll be retiring this year. How long has Wade been affiliated with Beltone?
A. 30 years
B. 40 years
C. 50 years
D. 60 years

Answers to news quiz
1. C
2. B
3. A
4. A
5. D
6. B
7. C
8. A
9. B
10. C

Comments

Local

Board of elections discusses upgrading voting machines, making precinct changes

News

Lawmakers finalize how state will spend COVID-19 funds

Local

Salisbury Station one of several ‘hot spots’ included in NCDOT rail safety study

Education

Essie Mae Kiser Foxx appeal denied, school considering options

News

Iredell County votes to move Confederate memorial to cemetery

Nation/World

Lara Trump may have eyes on running for a Senate seat

Local

Rowan among counties in Biden’s disaster declaration from November floods

Local

PETA plans protest at Salisbury Police Department on Friday

BREAKING NEWS

Essie Mae Kiser Foxx appeal denied, charter revoked

Coronavirus

29 new positives, no new COVID-19 deaths reported

Crime

Blotter: Woman charged with drug crimes

News

Nesting no more: Eagles appear to have moved on from Duke’s Buck Station

Business

The Smoke Pit leaving downtown Salisbury for standalone building on Faith Road

Education

Shoutouts

High School

High school football: Hornets’ Gaither set the tone against West

Local

Salisbury to show off new fire station

Education

Livingstone College to host virtual Big Read events this month

Local

City makes some appointments to local boards, holds off on others to seek women, appointees of color

Education

Education briefs: RCCC instructor honored by Occupational Therapy Association

Local

Second quarter financial update shows promising outlook for city’s budget

Columnists

Genia Woods: Let’s talk about good news in Salisbury

Local

City attorney will gather more information for Salisbury nondiscrimination ordinance

Education

North Hills planning to hold May fundraiser in person

East Spencer

Developers aim to transform former Dunbar School site into multi-purpose community development