• 81°

Week in review: Test your nose for local news

1. What is planned for the former Ryan’s Buffet restaurant property at 730 Jake Alexander Blvd. in Salisbury?
A. A Golden Corral restaurant
B. A Culver’s restaurant
C. A QT gas/convenience store
D. A Fast Freddy’s restaurant

2. Among Rowan County municipalities, Kannapolis, which is partly in Rowan, saw the biggest population increase (2%) between 2017 and 2018 Census estimates. Since 2010, Kannapolis’ population has increased by 16.6%. In round numbers, what was Kannapolis’ population in 2018?
A. 18,00
B. 25,000
C. 33,000
D. 49,000

3. A New York Times bestselling writer was the featured author at Friends of Rowan Public Library’s annual meeting this past Thursday. Who was the author?
A. Robert MacFarland
B. Wiley Cash
C. Kate Atkinson
D. Mona Awad

4. A large crowd of parents, colleagues and community supporters for suspended Coach Brian Hightower showed up at last Tuesday’s meeting of the Rowan-Salisbury Board of Education. What sport does Hightower coach at East Rowan High?
A. Football
B. Basketball
C. Track
D. Baseball

5. The Blanche and Julian Robertson Family Foundation’s teacher awards for 2019 went to Abby Covington of Millbridge Elementary School and Zach Overcash of Carson High School. The awards make it possible for Covington and Overcash to travel to what country as part of GoGlobal NC?
A. Mexico
B. Germany
C. Brazil
D. Canada

6. Michael Taylor, chaplain for the Rowan County Sheriff’s Office, is recruiting new participants for the Shield-a-Badge program, which he launched 24 years ago. What’s the primary purpose of the Shield-a-Badge program?
A. New recruits agree to set aside their pocket change for a year, after which they contribute it toward new bulletproof vests
B. Participants agree to accompany a deputy to church once a month
C. Participants ride a day with their assigned deputy at least six times a year
D. Each volunteer commits to praying for an assigned officer for a year or longer

7. A Rowan County bridegroom, Kenneth Wayne Mills, allegedly was shot in both legs the day of his wedding by his new brother-in-law, Michael Ray Macy. Authorities said an argument over what led to the shooting?
A. The size of the wedding cake
B. The money being paid to the wedding photographer
C. The writing of “Just Married” on a vehicle
D. An outstanding debt owed by the bridegroom

8. Salisbury Symphony Maestro David Hagy, who has two master’s degrees and a doctorate, still gives much credit for his career in music to the public school system of what city?
A. Boston
B. Indianapolis
C. Cleveland
D. Omaha

9. The 2019 class of inductees into the Salisbury-Rowan Sports Hall of Fame has been announced. The inductees will include Shayla Fields, Mike Gurley, Bobby Parnell, Donald Jenkins and the late Scott Young. Fields’ standout basketball career at Salisbury High propelled her to play for what Atlantic Coast Conference school?
A. N.C. State
B. Florida State
C. Georgia Tech
D. Virginia Tech

10. This past Wednesday, members of an organization made a day trip by train to Salisbury, where they toured several places and heard numerous presentations. What was the name of this visiting group?
A. The Greater New Bern Historical Association
B. The N.C. Historic Preservation Association
C. The Wilson Downtown Authority
D. The Salisbury-Rowan Society of the Triangle

Answers to news quiz:

1. B.
2. D.
3. B.
4. D.
5. A.
6. D.
7. C.
8. B.
9. A.
10. D.

Comments

Crime

Salisbury man charged with 79-year-old woman’s murder says cellphone location resulted in charges

Health

Salisbury City Council will return to virtual meetings, require face masks in city buildings

Landis

Landis goes big with two helicopters for National Night Out

Local

Spencer and East Spencer join forces for National Night Out

Local

City Council approves Grants Landing development on Rowan Mill Road

Education

In lighter-than-usual year, RSS nutrition staff serve more than 100,000 summer meals

Nation/World

CDC issues new eviction ban for most of US through Oct. 3

Nation/World

Pushback challenges vaccination requirements at US colleges

News

More North Carolinians getting COVID shot amid Delta variant

Crime

Appeals court tosses China Grove man’s murder conviction, citing lack of evidence

Crime

Two men charged with robbing, killing Gold Hill woman

David Freeze

Day 8 for Freeze brings trooper, tunnel and more climbing

Education

Back to School: A message from RSS Superintendent Tony Watlington

Education

Salisbury’s colleges take different approaches to COVID-19 vaccinations

Coronavirus

Back to school: COVID-19 in RSS, K-12 schools

Local

Rowan County commissioners approve agreement for millions in opioid settlement funding

High School

Fall sports: Official practice begins

News

Nancy Stanback remembered for compassion, philanthropy

News

David Freeze: Finally a day that met expectations

Education

Back to School: Getting to know RSS schools

Education

Back to school: From public to charter, Faith Elementary won’t miss a beat

News

Threat of rising evictions looms in North Carolina

Nation/World

US hits 70% vaccination rate — a month late, amid a surge

Education

Turbyfill remembered for years working to help students