• 70°

Week in review: Test your nose for local news

1. The Rowan County Peace Officers Memorial was dedicated last Thursday on the grounds of the Rowan County Courthouse. How many Rowan County law enforcement officers have died in the line of duty since 1895?
A. Six
B. 12
C. 17
D. 21

2. Speaking Friday at the school district’s “reveal” of its renewal plan, who said “Educators in Salisbury are the pioneers in what will be the education system of tomorrow.”?
A. Greg Edds, chairman of the Rowan County Board of Commissioners
B. Salisbury Mayor Al Heggins
C. N.C. Superintendent of Public Instruction Mark Johnson
D. Rowan-Salisbury Schools Superintendent Dr. Lynn Moody

3. A couple of homeowners have asked the Historic Preservation Commission in Salisbury for some leeway when it comes to replacing what features on their houses?
A. Garages
B. Dormers
C. Porches
D. Roofs

4. Something being constructed in the town of Faith is supposed to be finished by the time Fourth of July activities take place. What do officials hope to have built by the holiday?
A. A new arched entrance to Faith American Legion Park
B. A Faith Fourth of July stage
C. A new park shelter
D. New sidewalks on Main Street, just in time for the parade

5. Ruth Bost Wood marked her 100th birthday May 13. Since she was an infant, everyone in Wood’s family has called her by what nickname?
A. Cookie
B. Bo-Bo
C. Babe
D. Moochie

6. J.C. Price High School of Salisbury played its last men’s basketball game at Hall Gym 50 years ago — in 1969. The Red Devils had a good team but lost their last home game in overtime to what opponent?
A. Winston-Salem’s Carver High
B. Winston-Salem’s R.J. Reynolds
C. Statesville’s Unity High
D. East Spencer’s Dunbar High

7. Novant Health has donated what to each of the high schools in Rowan-Salisbury Schools?
A. Exercise mats
B. Digital water coolers
C. Fitbits for every teacher
D. Defibrillators

8. Downtown Salisbury Inc. and developers of the Empire Hotel project recently received some bad news in connection to the property’s proposed restoration. What was the bad news?
A. The city will not pay for construction of a parking garage that would benefit the project
B. The hotel has asbestos on every floor, and its removal will add $3 million to the cost of the project
C. The State Historic Preservation Office has denied preservation tax credits for the old hotel
D. The N.C. House budget version does not include a $1 million state grant for the Empire Hotel

9. Plans are in the works to find a permanent home for the Salisbury-Rowan Sports Hall of Fame, whose committee first began inducting members in 2000. What is the latest location proposed for the Hall of Fame?
A. Salisbury Civic Center
B. The lobby of the Empire Hotel, once its redevelopment is complete
C. West End Plaza (former Salisbury Mall)
D. The first floor of the Gateway Building, where the Convention and Tourism Bureau is located

10. Speaking at the Rowan County Chamber of Commerce’s Power in Partnership breakfast last Thursday, consultant Laura Hamilton drew on the business lessons that can be derived from what classic movie?
A. “The Wizard of Oz”
B. “Gone With the Wind”
C. “Mr. Smith Goes to Washington”
D. “Casablanca”

Answers to news quiz:
1. B.
2. C.
3. D.
4. B.
5. C.
6. A.
7. D.
8. D.
9. C.
10. A.

Comments

News

Stay-at-home orders cut into commercial fishermen’s catch last year

News

Two bodies found after helicopter goes down off NC coast

Nation/World

Unlikely partners: Pelosi, Cheney team up for Jan. 6 probe

Crime

Uber driver charged with sexually assaulting customer near Knightdale

Nation/World

Trump inaugural committee chair to be released on $250 million bail

Local

A year after removal, ‘Fame’ Confederate monument relocated to new home

Local

Photo gallery: ‘Fame’ relocation complete

Local

‘Fame’ Confederate monument being moved to North Lee Street cemetery today

Business

Troyer’s Country Market closing because of staff shortages, deal to sell building

Local

Builders interested in Spencer-owned residential properties

Local

Local wildlife biologist wins state award for private land conservation efforts

Local

Quotes of the week

Local

Inaugural Paint the Pavement project postponed due to paint shortages

Coronavirus

Major NC hospitals to order staff to get vaccine

High School

High school sports oversight revamp clears another state panel

Elections

McCrory wants three GOP primary debates in Senate race

College

College coaches working to learn impact of endorsement deals on recruiting

Local

City council tables issue of allowing golf carts on public roads

College

Lenoir-Rhyne women’s basketball players say activism got them kicked off team

Crime

Blotter: Man robs East Innes Circle K at gunpoint

Crime

District Attorney clears deputies in shooting investigation from February chase

Local

Salisbury Police detective receives state Gang Investigators Association Award

Education

Change in state COVID-19 guidance gives school district freedom on masking

Local

Community shows outpouring of support for young Rowan County softball player