• 75°

Week in review: Test your nose for local news

1. Even though employees of the Hefner VA Medical Center have not been financially affected by the federal government shutdown, there were pickets outside the hospital Thursday calling for an end to the shutdown. What group did the protesters represent?
A. American Federation of Government Employees
B. Local Army National Guard unit
C. Rowan County Democratic Party
D. U.S. Department of Agriculture

2. Whom did the Spencer Board of Aldermen appoint to the town board to fill out the term of Alderman Kevin Jones, who was elected to the Rowan-Salisbury Board of Education?
A. Howard White
B. Jonathan Williams
C. Jody Everhart
D. Buddy Gettys

3. The Salisbury City Council is one of many community partners in the Rowan County Local Re-entry Council. What does is the goal of the council?
A. Try to attract recent four-year college graduates to Salisbury and pair them with open jobs with Rowan County employers
B. Make sure recent community college graduates receive the additional training needed for specific job openings
C. Identify high school dropouts and provide the means for them to return to school or earn a high school equivalency diploma
D. Provide help for men making the transition from prison to becoming productive members of society

4. With the swearing in of a new General Assembly in Raleigh this past week, Rowan County’s legislative delegation has four people, all Republicans. Who are they?
A. Reps. Julia Howard, Larry Pittman and Harry Warren and Sen. Carl Ford
B. Reps. Howard and Warren and Sens. Ford and Andrew Brock
C. Reps. Ted Budd and Richard Hudson and Sens. Howard and Ford
D. Reps. Virginia Foxx and Pittman and Sens. Warren and Hudson

5. Salisbury police have filed an initial charge against the driver of a tractor-trailer that hit at least seven cars in the Aldi parking lot Jan. 4 and caused damage to the store. What is the charge?
A. Driving while impaired
B. Crossing the center line
C. Careless and reckless driving
D. Operating without a license

6. Because of anticipated construction connected with Bell Tower Green in downtown Salisbury this spring, Pops at the Post won’t be held at the Salisbury Post. Where is the new location?
A. The lawn of Omwake-Dearborn Chapel at Catawba College
B. The lawn of the Dr. Josephus Hall House on South Jackson Street
C. Robertson Gateway Park on West Innes Street
D. The Back Shop at the N.C. Transportation Museum

7. Last fall, West Rowan High School junior Grant Helms won the 65th annual Apprentice Masonry Contest at the N.C. State Fair. It qualified him for the Masonry Contractor of America Association’s Masonry Skills Challenge, which will be held where Jan. 23?
A. New Orleans
B. Gary, Indiana
C. Las Vegas
D. Toledo, Ohio

8. What did the city of Salisbury recently donate to Rowan-Cabarrus Community College?
A. A water tank that had been taken out of service in an older part of town
B. A firetruck
C. A police car
D. A city bus

9. Colton Laws, an East Rowan High School graduate, is a 23-year-old professional baseball pitcher who is on the mend after shoulder surgery performed by the noted Dr. James Andrews. Laws is part of what major league team’s farm system?
A. Toronto Blue Jays
B. Texas Rangers
C. Chicago Cubs
D. Arizona Diamondbacks

10. In December, F&M Bank formally named its garden behind the F&M Financial Center off North Main Street in honor of Chairman Emeritus Paul E. Fisher. What is the garden’s name?
A. Fisher’s Pond
B. Mr. Paul’s Garden
C. Fisher Serenity Garden
D. Paul Fisher Garden Park

 

ANSWERS

1. A
2. A
3. D
4. A
5. C
6. D
7. C
8. B
9. A
10. B

Comments

Local

Hundreds turn out for annual Juneteenth celebration on newest federal holiday

Local

Between local champions and an upcoming state tournament, pickleball putting Salisbury on map

Business

Business leaders hope to draw big crowd for job fair at West End Plaza

News

Officers cleared in Mooresville shooting

Business

From firefighter to photographer, Brianna Mitschele is ready to capture more moments in downtown Salisbury

News

25 years later, runners reflect on Olympic torch’s trip through Rowan

News

Commissioners to consider designating Newberry Hall House as county historic landmark

Farm & Garden

51st annual Old Southeast Threshers’ Reunion set for July 1-5

Business

Biz Roundup: St. Luke’s Episcopal Church Foundation awards grants from Salisbury to Jerusalem

Lifestyle

Kristy Woodson Harvey: For Dad

News

South Salisbury Fire Department activates new weather siren

Lifestyle

Library Notes: Meet the ‘Dare Devil Dogs’ in Week 5

Faith

Q&A with Bishop Tim Smith

College

Wolfpack tops Stanford falls in College World Series opener

Lifestyle

‘Down by the Praise Pond’ shares local author’s faith in debut children’s book

Nation/World

Driver crashes into crowd at Pride parade in Florida; 1 dead

News

Search continues after 3 tubers die, 2 disappear at dam

News

Research from NC State professors is aboard space station

Education

Livingstone College celebrates federal recognition of Juneteenth

College

Wolfpack faces Stanford today in College World Series

Nation/World

Tropical weather lashes Gulf Coast with winds, rain

Nation/World

Girl attacked by bear in Great Smoky Mountains National Park

News

Cooper vetoes bill that would have allowed more to carry guns in churches

News

Two tubers remain missing after going over Dan River dam