• 39°

Week in review: Test your nose for local news

1. Jodi Morton, wife of 1985 South Rowan High graduate Darren Morton, has a goal of running a marathon on every continent. On what continent did she most recently complete a marathon?

A. Africa

B. South America

C. Antarctica

D. Asia

2. Former Salisbury City Manager David Treme, who retired in 2011, is now serving as town manager through at least 2018 in what municipality?

A. Albemarle

B. Mooresville

C. High Point

D. Midland

3. Rufty-Holmes Senior Center has named Nan Buehrer of Ohio as its next executive director, effective July 1. She will take the place of whom?

A. Rick Eldridge

B. Krista Woolly

C. Kyna Grubb

D. Paul Fisher

4. In one not-so-usual class offering, Woodleaf Elementary School has combined what two subjects.

A. German and health

B. Spanish and history

C. Science and Latin

D. Music and physical education

5. Salisbury Police Department’s new deputy chief, Shon Barnes, will be coming from what bigger city department?

A. Charlotte

B. Nashville, Tenn.

C. Richmond, Va.

D. Greensboro

6. Third Creek Presbyterian Church near Cleveland has begun restoration work on what piece of its history on the church grounds?

A. The gravesite of Peter Stewart Ney, thought to be one of Napoleon’s generals.

B. The stained glass windows on two long sides of the church

C. A session house dating back to the early 1800s

D. The sanctuary of the 1835 church

7. Rankings, supported by the Robert Wood Foundation, looked at health outcomes weighing the length and quality of life in each county. Out of North Carolina’s 100 counties, where did Rowan rank in health outcomes?

A. Second

B. 11th

C. 35th

D. 73rd

8. Salisbury City Councilman Kenny Hardin has said he will not seek re-election. How many terms on the council has Hardin served?

A. One

B. Two

C. Four

D. Five

9. The Rowan County Board of Commissioners has passed a resolution saying the county wants a certain revenue source from the state to be restored to previous levels. What funding source are commissioners talking about?

A. Lottery proceeds

B. Sales tax

C. Franchise tax

D. Gas tax

10. The Texas steam locomotive is set to make its first public appearance this coming weekend after a 16-month exterior restoration at the N.C. Transportation Museum in Spencer. It will be the public’s only chance to see the locomotive before it returns for to a history center in what city?

A. Washington, D.C.

B. Dallas, Texas

C. Atlanta

D. Austin, Texas

ANSWERS:

1. C.
2. B.
3. A.
4. D.
5. D.
6. C.
7. D.
8. A.
9. A.
10. C.

Comments

Coronavirus

First dose COVID-19 vaccinations up to 24% in Rowan County

Crime

Blotter: April 22

Crime

Lawsuit: Salisbury Police, Rowan Sheriff’s Office tore woman’s shoulder during traffic stop

Business

‘Believe me, they’ll be fresh’: Patterson Farm welcomes strawberry crop

Local

City appoints more members to boards, commissions, with 9 seats left to be filled

News

Virtual play groups the new norm at Smart Start

Local

City meets in closed session to consult with attorney on two ongoing litigation cases

Education

Summit takes art out of the classroom, into the student’s home

Education

Education briefs: Gene Haas Foundation donates $12,500 to RCCC

Business

County’s restaurant grant program dishes out funding to eight local eateries

High School

High school football: Yow out as South head coach

Education

Shoutouts

Local

City moves forward on greenway extension, traffic signal upgrades

Business

State broadband survey could help fund local infrastructure

Education

Happy Roots adds to programming with Bic recycling program

Education

RCCC small business center partners 53 Ideas Pitch Competition

Nation/World

Sheriff: Deputy fatally shot Black man while serving warrant

Nation/World

Garland announces sweeping police probe after Floyd verdict

Crime

District attorney won’t bring charges against former Salisbury officer depicted in K-9 video

Coronavirus

Cooper plans to lift gathering, distancing limits by June 1

Crime

Convicted sex offender charged with having child pornography

Crime

Rowan County woman faces drug crimes for gas station incident

Crime

Blotter: Thousands of dollars in lumber taken from Newsome Road house

Local

Locals react to Chauvin verdict, reflect on work still to do