• 52°

Week in review: Test your nose for local news

1. Where does the Salisbury Fire Department hope to build a new Station No. 3, which is now located on West Innes Street next to Hendrix Barbecue?
A. Statesville Boulevard
B. Grove Street
C. The old Rowan Dairy location on West Innes Street
D. Mahaley Avenue

2. As it continues to address a shortage of officers, the Salisbury Police Department expects to have how many vacancies (out of 81 authorized positions) by the end of this year?
A. Four
B. Eight
C. 12
D. 16

3. Fifty years ago, longtime East Rowan High teacher and coach Gilbert Sprinkle, a North Rowan High graduate, found himself playing point guard for a team that won the tough Carolinas Conference Tournament Championship. For what school did Sprinkle play?
A. Appalachian State
B. Catawba College
C. Guilford College
D. Elon

4. U.S. Rep. Richard Hudson, R-N.C., says this piece of recently introduced legislation offers the kind of reforms he has dreamed about his whole life. What proposal was he talking about?
A. The American Health Care Act, the GOP’s proposed replacement for Obamacare
B. Cuts proposed by the Trump administration for the Environmental Protection Association
C. Cuts proposed by the Trump administration for the U.S. Department of Education
D. The Food Modernization Act

5. This past week, the Spencer Board of Aldermen approved amendments to a town ordinance which will put future restrictions on what?
A. Solar farms
B. Dog kennels
C. Salvage operations
D. Backyard chicken houses

6. The Rowan-Salisbury Board of Education will allow 11 of its schools to apply as “restart models.” These schools will have more flexibility in their school calendar, budgeting, personnel and school improvement plans. In effect, it would make them closer to what kind of schools?
A. Private schools
B. Colleges
C. Charter schools
D. Military academies

7. A recent salary study, conducted by School Efficiency Consultants, recommends that teacher supplements for Rowan-Salisbury Schools be increased to an average of how much?
A. $500
B. $1,000
C. $3,000
D. $6,000

8. The Salisbury-Rowan Convention and Visitors Bureau wants General Assembly approval to raise the occupancy tax for hotels outside of Salisbury city limits from 3 percent to what?
A. 4 percent
B. 6 percent
C. 8 percent
D. 10 percent

9, Knox Middle School’s magnet program, which will be expanding, goes by what name?
A. Fort Knox
B. Knox, Knox, Who’s There
C. Magnetized
D. The Knox Center for Accelerated Studies

10. The big fire in downtown Raleigh this past Thursday night happened across the street from and damaged a residential condominium owned by Bill and Susan Kluttz of Salisbury. What were the Kluttzes doing when the fire started?
A. Eating at a restaurant around the corner
B. Sleeping
C. Traveling back to Raleigh from Salisbury
D. Attending a play

 

Answers below:

 

1. D.
2. B.
3. A.
4. A.
5. A.
6. C.
7. C.
8. B.
9. D.
10. B.

Comments

Coronavirus

First dose COVID-19 vaccinations up to 24% in Rowan County

Crime

Blotter: April 22

Crime

Lawsuit: Salisbury Police, Rowan Sheriff’s Office tore woman’s shoulder during traffic stop

Business

‘Believe me, they’ll be fresh’: Patterson Farm welcomes strawberry crop

Local

City appoints more members to boards, commissions, with 9 seats left to be filled

News

Virtual play groups the new norm at Smart Start

Local

City meets in closed session to consult with attorney on two ongoing litigation cases

Education

Summit takes art out of the classroom, into the student’s home

Education

Education briefs: Gene Haas Foundation donates $12,500 to RCCC

Business

County’s restaurant grant program dishes out funding to eight local eateries

High School

High school football: Yow out as South head coach

Education

Shoutouts

Local

City moves forward on greenway extension, traffic signal upgrades

Business

State broadband survey could help fund local infrastructure

Education

Happy Roots adds to programming with Bic recycling program

Education

RCCC small business center partners 53 Ideas Pitch Competition

Nation/World

Sheriff: Deputy fatally shot Black man while serving warrant

Nation/World

Garland announces sweeping police probe after Floyd verdict

Crime

District attorney won’t bring charges against former Salisbury officer depicted in K-9 video

Coronavirus

Cooper plans to lift gathering, distancing limits by June 1

Crime

Convicted sex offender charged with having child pornography

Crime

Rowan County woman faces drug crimes for gas station incident

Crime

Blotter: Thousands of dollars in lumber taken from Newsome Road house

Local

Locals react to Chauvin verdict, reflect on work still to do