• 52°

Week in review: Test your nose for local news

1. Where will the next Interstate 85 exit be built in Rowan County?
A. Old Beatty Ford Road
B. Bringle Ferry Road
C. Mount Hope Church Road
D. The N.C. Department of Transportation has no plans for a new exit

2. In celebrating Cheerwine’s 100th anniversary this year, what’s something the company won’t do?
A. Support a yearlong Cheerwine exhibit at the Rowan Museum
B. Produce a commemorative series of Cheerwine cans
C. Send two bottles of Cheerwine on a space mission to Mars
D. Have a daylong Cheerwine spring festival

3. This coming Friday’s “Wine About Winter,” a Downtown Salisbury Inc. event, will offer a selection of white and red wines in how many participating locations?
A. Seven
B. 14
C. 23
D. 38

4. What does Gray Stone Day School plan to add to its campus in Misenheimer?
A. A gymnasium
B. A middle school
C. A media center
D. A track and football/soccer field

5. The LandTrust for Central North Carolina has launched a new youth program aimed at conservation education and outdoor activities. What is the program called?
A. The Rachel Carson Crew
B. This Land Is Our Land Fraternity
C. The Leopold Society
D. River Runners

6. State Sen. Andrew Brock, R-Davie, has been chosen as one of three co-chairs of what important Senate committee?
A. Finance
B. Transportation
C. Agriculture
D. Crime Control

7. Of $208 million the Rowan-Salisbury school system lists among its capital and repair needs, what need — listed at $41 million — ranks as the most expensive item on the list?
A. Heating, ventilation and air-conditioning repairs
B. A new Knox Middle School
C. Roof repairs
D. Gymnasium renovations at four high schools

8. Kannapolis City Council has approved plans for a $72 million “demonstration project” downtown of which the city will be responsible for the $12 million construction of what?
A. A baseball park
B. A parking deck
C. A convention center
D. A hotel

9. A national convention of the Digital Promise League of Innovative Schools, a coalition of 86 school districts in the country, including Rowan-Salisbury Schools, was supposed to convene in Salisbury in April. The convention has been canceled. What was the reason?
A. Opposition to North Carolina’s House Bill 2, the “bathroom bill”
B. Lack of a large enough convention center in Salisbury
C. The Board of Education voted against being the national convention’s host
D. Schools in the Rowan-Salisbury system haven’t reached the digital education goals of the league

10. The state’s Water Infrastructure Authority has approved a $2.96 million loan for Rowan County, and those funds will go toward what project?
A. Extending water lines to Gold Hill
B. Finishing water line construction in the county’s industrial park off Julian Road
C. Taking over the town of Cleveland’s water system
D. Extending water lines to the Dukeville area, where residents live close to Buck Steam Station’s coal ash ponds

 

Answers below:

 

1. A.

2. C.

3. D.

4. B.

5. C.

6. A.

7. A.

8. B.

9. A.

10. D.

Comments

Coronavirus

Seven new COVID-19 deaths, 166 positives reported in county this week

Crime

Sheriff’s office: Two charged after suitcase of marijuana found in Jeep

Crime

Thomasville officer hospitalized after chase that started in Rowan County

Local

Board of elections discusses upgrading voting machines, making precinct changes

News

Lawmakers finalize how state will spend COVID-19 funds

Local

Salisbury Station one of several ‘hot spots’ included in NCDOT rail safety study

Education

Essie Mae Kiser Foxx appeal denied, school considering options

News

Iredell County votes to move Confederate memorial to cemetery

Nation/World

Lara Trump may have eyes on running for a Senate seat

Local

Rowan among counties in Biden’s disaster declaration from November floods

Local

PETA plans protest at Salisbury Police Department on Friday

Education

Essie Mae Kiser Foxx appeal denied, charter revoked

Coronavirus

29 new positives, no new COVID-19 deaths reported

Crime

Blotter: Woman charged with drug crimes

News

Nesting no more: Eagles appear to have moved on from Duke’s Buck Station

Business

The Smoke Pit leaving downtown Salisbury for standalone building on Faith Road

Education

Shoutouts

High School

High school football: Hornets’ Gaither set the tone against West

Local

Salisbury to show off new fire station

Education

Livingstone College to host virtual Big Read events this month

Local

City makes some appointments to local boards, holds off on others to seek women, appointees of color

Education

Education briefs: RCCC instructor honored by Occupational Therapy Association

Local

Second quarter financial update shows promising outlook for city’s budget

Columnists

Genia Woods: Let’s talk about good news in Salisbury