• 66°

Week in review: Test your nose for local news

1. Dari Caldwell, president and chief operating officer at Novant Health Rowan Medical Center for the past nine years, is taking a new position as vice president of the Novant Health Foundation, which will support Rowan and other communities Novant Health serves. Who will be named interim president and chief operating officer at Novant Health Rowan?
A. Dr. Chris Agner
B. Gary Blabon
C. Rick Parker
D. Dr. Myron Goodman

2. What turned out to be the official crowd estimate for the May 18 Cheerwine Festival in downtown Salisbury?
A. 15,000
B. 30,000
C. 50,000
D. 80,000

3. In an effort to address some of the capital needs for Rowan-Salisbury Schools, County Manager Aaron Church has outlined a proposal that would allocate how much to the district’s capital budget by 2021?
A. $81.5 million
B. $144.7 million
C. $220 million
D. $315 million

4. A United Way Day of Caring project led to the construction of what at the South Rowan YMCA?
A. A parking lot
B. A soccer field
C. Two outdoor basketball courts
D. A beach volleyball court

5. The Salisbury Symphony always plays five particular pieces as part of the music selections for Pops at the Post, which will be held Saturday in the N.C. Transportation Museum’s Back Shop. But Maestro David Hagy also likes to come up with a different theme for other compositions at each Pops concert. What are the themes this year?
A. Newspapers and cowboys
B. School days and summer
C. Baseball and food
D. Patriotism and transportation

6. Even though Salisbury is 21st in the state in population, it ranks eighth in North Carolina for the number of what?
A. Barbecue restaurants
B. Historic tax credit projects
C. Retail stores
D. Carwashes

7. Salisbury Mayor Al Heggins has invited several groups and individuals to a City Hall meeting Tuesday morning to discuss what?
A. The Empire Hotel
B. Bell Tower Green
C. “Fame,” the Confederate monument
D. The future of Knox Middle School

8. Among the showcase items Helen Brown offered at her semiannual yard sale for cystic fibrosis research this past Friday and Saturday were woodcarvings by who?
A. Bob Timberlake
B. Carl Spencer
C. Hugh Morton
D. George Raynor

9. Donnie Barger will retire this week from the Salisbury Shop of Martin Marietta, where he has worked for 46 years. The company surprised Barger last Thursday at a retirement luncheon by giving him a ride in what?
A. Helicopter
B. Hot-air balloon
C. Giant rock crusher
D. The Goodyear blimp

10. Kathleen Bourque of Salisbury and 1st Lt. Conor McDowell of the Marine Corps planned on being married someday, but their strong bond ended tragically May 9 when McDowell was killed during a training exercise at Camp Pendleton. Where is this Marine Corps base?
A. Arkansas
B. Maryland
C. California
D. Florida

Answers to news quiz:
1. B
2. C
3. A
4. D
5. D
6. B
7. C
8. B
9. A
10. C

Comments

Business

County begins accepting restaurant grant applications

Crime

Blotter: Salisbury man charged with nine more felony sex offenses

Nation/World

Biden team readies wider economic package after virus relief

Nation/World

Spacewalking astronauts prep station for new solar wings

Nation/World

Cuomo sorry for remarks aide ‘misinterpreted’ as harassment

Nation/World

Trump calls for GOP unity, repeats lies about election loss

Education

Rowan County administers 700 vaccines, with majority going to local educators

Crime

Shoplifting at Walmart presents challenge for Salisbury police

Local

Commissioners will hear details about changes to solar energy policies

Business

After overcoming obstacles, local barber Daniel King earns registered status

Lifestyle

39th annual K12 student exhibitions go virtual

Business

Biz Roundup: Chamber of Commerce to host ‘Salute to Agri-Business’ at March Power in Partnership

Local

Local legislators back bills ranging from new restrictions on sex offenders to Holocaust education

News

After surviving COVID-19 scare, Lois Willard set to celebrate 100th birthday

High School

Carson rolls over South 41-0 as about 600 allowed in to see season opener for both

Education

East Spencer after-school program looks toward opening, nonprofit status

Lifestyle

Frank Ramsey inducted into the NC Military Veterans Hall of Fame

College

Livingstone’s Stoutamire inducted into 2021 CIAA Hall of Fame

Nation/World

J&J’s 1-dose shot cleared, giving US 3rd COVID-19 vaccine

Coronavirus

13 deaths reported in Rowan, county stresses need to receive second dose

Coronavirus

10% of Rowan residents receive first dose; eight COVID-19 deaths reported this week

News

North Carolina State Highway Patrol commander to retire

Education

UNC School of the Arts may go for online learning due to COVID-19 spread

Coronavirus

Greensboro site to administer 3,000 daily vaccine doses starting March 10