• 55°

Week in review: Test your nose for local news

1. Bike enthusiasts showed up in force at a town board meeting last week to show their support for a pump track and trails on property owned by what municipality?
A. Granite Quarry
B. China Grove
C. Cleveland
D. Rockwell

2. Open Broadband, an internet service provider, wants to initiate a rollout in what specific area of Rowan County?
A. Pooletown/High Rock Lake
B. Enochville/northern Kannapolis
C. Gold Hill
D. Scotch-Irish Township

3. Scores of folks in western Rowan County have been coming together in recent months to build something that should be completed by this fall. What is this project, depending on the work of many in the community?
A. A new West Rowan Volunteer Fire Department station
B. A new park on a former dairy farm, which has been donated to the Corriher Grange
C. A barn quilt mural
D. The digging of a lake at Sloan Park that will be filled by natural springs

4. Rowan County native and East Rowan High School graduate Alex Yost, 29, starred in sell-out performances this month at the Temple Theatre in Sanford. He played the role of Danny Zuko in what production?
A. “West Side Story”
B. “Grease”
C. “Jersey Boys”
D. “Death of a Salesman”

5. Beaver Brothers Inc. of Salisbury is celebrating its 100th year in business. What line of work is the company in?
A. Mattress-making
B. Car sales and service
C. Sheet metal fabrication
D. Heating and air conditioning

6. Spencer Town Manager Terence Arrington resigned amid some disagreements with the town board, and questions remain about whether he will be entitled to any severance pay and compensation for vacation, holidays and other accrued benefits. How long in his three-year contract did Arrignton work for Spencer?
A. Three months
B. Six months
C. 16 months
D. 25 months

7. As the Rowan County Rescue Squad’s future and a possible reorganization are discussed, who remains as the rescue squad’s interim chief, at least through June 30?
A. Eddie Cress
B. Chris Soliz
C. Bill Feather
D. Mike Caskey

8. East Rowan High School pitcher Jake Hunter, a sophomore, threw a no-hitter last Tuesday in a first-round playoff win against what opponent?
A. Tuscola
B. Hibriten
C. Western Guilford
D. Newton-Conover

9. A monument that will be unveiled this week was installed on the grounds of the Rowan County Courthouse. What is this monument for?
A. The Ten Commandments
B. To showcase the words “In God We Trust”
C. A tribute to district attorneys
D. A memorial for law enforcement officers in Rowan who died in the line of duty

10. Livingstone College has established a study-abroad program giving business students opportunities to study as sophomores and juniors in what country?
A. South Korea
B. The Netherlands
C. India
D. Egypt

 

Answers to news quiz:

1. A
2. D
3. C
4. B
5. D
6. B
7. B
8. A
9. D
10. C

Comments

Elections

Republicans on defense in state congressional races

Coronavirus

As officials face second wave of COVID-19, some resisting steps to curb virus

Business

Biz Roundup: Spalding wins state Executive of the Year award for work as Chamber president

Coronavirus

State health officials ease shutdown for church that had 181 COVID-19 cases

News

South Carolina tribe presents casino plan for Kings Mountain

News

Rockingham County ordered to reopen voting site

Racing

Michael Jordan’s NASCAR team partners with Joe Gibbs, Toyota

News

Zeta-caused landslide creates 90-mile detour in Mitchell, McDowell counties

BREAKING NEWS

Rowan County banking icon and community catalyst Paul Fisher dies

Coronavirus

State reports 20 COVID-19 cases at Rockwell Christian School, outbreak at Brightmoor Nursing Center

China Grove

Southern Rowan Christmas Parade to go on with COVID-19 safety measures in place

Local

Cress named Rowan County Emergency Services chief

Crime

Blotter: Two vehicles stolen after being left running

Nation/World

Six dead as Zeta soaks Gulf Coast and Southeast

Elections

Black Lives Matter signs will remain up at Carrboro polling site

Nation/World

Hackers snag $2.3 million from Wisconsin Republican Party

China Grove

In Senate race, Ford doubles cash on hand; Townsend spends $10,000 in House campaign

Elections

Two who attended rally for Trump in Gastonia test positive for COVID-19

Elections

Storm hinders Tillis events; Cunningham campaign activities remain quiet

Local

Trump-supporting organization to have downtown ‘Trump Train Parade’

Local

Spencer planning Christmas festivities for Dec. 12

Crime

Blotter: Rockwell man charged with removing electronic ankle monitor

Coronavirus

County’s rate of tests returning positive continues to decrease, still above 7%

BREAKING NEWS

UPDATED: Three charged in connection with drive-by shooting, vehicle pursuit