• 55°

Week in review: Test your nose for local news

1. The West Rowan Volunteer Fire Department had a packed house Wednesday of people who wanted to hear more about a proposal to bring what kind of business to the Mount Ulla community?
A. A dirt track for motorcycle and quarter-midget racing
B. Family Dollar
C. Dollar General
D. A farm and retail store to grow and sell cannabis

2. Many tributes have been said for Salisbury community activist Latasha Wilks since her unexpected death April 5 at the age of 45. Which of the following did Wilks not do among her many activities in recent years?
A. Was a candidate for Salisbury City Council and Rowan County Board of Commissioners
B. Founded Let’s Lend a Helping Hand Inc.
C. Was a charter member of Women for Community Justice
D. Was former executive director of Downtown Salisbury Inc.

3. The Salisbury Planning Board last week recommended a rezoning to allow a “modular unit village” called Grace Village that would provide homes for start-up businesses. Where would Grace Village be?
A. On Julian Road, near West Ritchie Road
B. North Long and East 11th streets
C. Jake Alexander Boulevard and Harrison Road
D. Old Wilkesboro Road and Industrial Avenue

4. Morgan Wright, Brian Rankin, Bruce Parham and Timothy Witcher have combined forces to open a photography studio, recording booth and studio, and meeting rooms designed to help musicians take the next step in their careers. What do they call this venture, located at 124 1/2 W. Innes St.?
A. Salisbury Moon Productions
B. Which Way/This Way Co.
C. Full Force Production Co.
D. SalisburyDOTMusic

5. Patrick Weddington has discovered he is offering a popular service out of the basement of his home in Salisbury. What is it?
A. Custom embroidery
B. An all-weather batting cage
C. Navigational help for people trying to get the best deals for internet, telephone and television
D. Shoe repair

6. Which Rowan County high school won the county golf title Thursday in a championship held at Corbin Hills Golf Club?
A. East Rowan
B. Carson
C. West Rowan
D. Salisbury

7. The city of Salisbury has hired Hannah Berg Jacobson as its new what?
A. Director of Salisbury-Rowan Utilities
B. Planning director
C. Parks and recreation director
D. Finance director

8. Because of this year’s revaluation, if tax rates stay the same, Rowan County Tax Assessor Kelvin Byrd said taxpayers probably will see their property tax bills increase by an average of what percent?
A. 3%
B. 5%
C. 7%
D. 11%

9. Millbridge Elementary School and the Corriher Grange Hall have been among the latest places where barn quilts were added to the exterior of the buildings. Adele Goodman and Elsie Bennett have been trying to inventory all the barn quilts in Rowan County (in every size) and believe the number is what?
A. 27
B. 36
C. 49
D. 75

10. Kristy Harvey Woodson, a Salisbury High School graduate and noted Southern author, was the guest speaker Thursday evening at the annual meeting of Historic Salisbury Foundation. Harvey and her husband, Will, have restored an older home and live in what N.C. coastal town?
A. Beaufort
B. Manteo
C. Elizabeth City
D. Oriental

Answers to news quiz:
1. C
2. D
3. B
4. C
5. D
6. D
7. B
8. C
9. D
10. A

Comments

Education

RSS budgeting for tens of millions in federal COVID-19 relief funding

East Spencer

‘Back in full swing’ for the spring: East Spencer community gathers for food, fun and fellowship at Spring Fest

Local

Rowan native Lingle among those honored with NC Military Veterans Hall of Fame induction

Business

Former pro baseball player, Tar Heel standout Russ Adams finds new career with Trident Insured

Education

Profoundly gifted: Salisbury boy finishing high school, associates degree at 12

Local

Cheerwine Festival will stick to Main Street, stay away from new park in September

Lifestyle

Celebrating Rowan County’s early cabinetmakers

Education

Service Above Self announces youth challenge winners

Business

Economic Development Commission creates search tool for people seeking Rowan County jobs

Columns

Amy-Lynn Albertson: Arts and Ag Farm Tour set for June 5

High School

High school baseball: Mustangs top Falcons on strength of hurlers

Business

Biz Roundup: Application process now open for Rowan Chamber’s 29th Leadership Rowan class

Sports

Keith Mitchell leads McIlroy, Woodland by 2 at Quail Hollow

Nation/World

States scale back vaccine orders as interest in shots wanes

Nation/World

Major US pipeline halts operations after ransomware attack

News

NC budget dance slowed as GOP leaders differ on bottom line

News

Judge limits footage that family can see of deputy shooting

Coronavirus

People receiving first dose of COVID-19 vaccine grows by less than 1%

Education

Rowan-Salisbury Schools brings Skills Rowan competition back to its roots

Business

Weak jobs report spurs questions about big fed spending

News

Judge limits footage that family can see of deputy shooting in Elizabeth City

Sports

Woodland, two others share lead; Mickelson plays much worse but will still be around for weekend at Quail Hollow

Business

Former NHL player to open mobster themed bar in Raleigh

Nation/World

California population declines for first time