• 55°

Week in review: Test your nose for local news

1. U.S. Reps. Richard Hudson and Ted Budd, Republicans whose congressional districts include sections of Rowan County, say they will donate to charity thousands of dollars their campaigns received from Greg E. Lindberg, who was indicted on charges of bribery, conspiracy and other crimes. Who else of note was indicted?
A. Insurance Commissioner Mike Causey
B. State Democratic Party Chairman Wayne Goodman
C. State Republican Chairman Robin Hayes
D. Lt. Gov. Dan Forest

2. Public hearings on the proposed end-of-school-year closings of Faith and Enochville elementary schools were postponed amid school funding questions related to Rowan County’s recent property revaluation. Greg Edds, chairman of the county commissioners, said the property values didn’t come in at a 10% increase as expected. By what percentage did the overall valuation actually increase?
A. 5%
B. 15%
C. 20%
D. 25%

3. Who was elected to his third straight term as chairman of the Rowan County Democratic Party?
A. Mark Lewis
B. Arin Wilhelm
C. Shawn Rush
D. Geoffrey Hoy

4. When speaking last week about whether Landis’ high electric rates have a direct connection to charges of embezzlement against former town employees, interim Town Manager Kenny Isenhour said what?
A. Yes, they do.
B. No, they don’t.
C. It’s not known yet and will have to be sorted out by an ongoing SBI investigation.
D. The town will never know.

5. Paul Lof, 66, of Concord, often can be seen taking video and shooting pictures of firefighters on calls, including those in Rowan County, “so their loved ones can see what they do.” Before retiring, Lof had a 30-year firefighting career in what state?
A. Georgia
B. Pennsylvania
C. Virginia
D. Illinois

6. Duke University basketball star Zion Williamson was born in Salisbury at Rowan Regional Medical Center on July 6, 2000. His parents were Livingstone College students who also excelled in sports. What school record was Williamson’s mother, Sharonda Sampson, a part of in 1998?
A. Most consecutive free throws in a season by the Livingstone women’s basketball team — 27
B. A women’s 1,600-meter relay time of 3:50:33
C. Most team wins in a tennis season by Livingstone women — 11
D. Highest team field goal percentage by a women’s basketball team — 46%

7. LGI Homes will put up a $5 million performance bond as a guarantee it will build the the necessary site improvements for a proposed 250-home subdivision in Granite Quarry. What’s the name of this development?
A. Village at Granite
B. The Derby
C. Village at Stone Glen
D. Village at the Quarry

8. The Kannapolis Intimidators opened their final season in Intimidators Stadium on Thursday night. In 2020, the team will be playing in a new ballpark in downtown Kannapolis. What year did the’ minor league team, then known as the Piedmont Phillies, first play in the present stadium?
A. 1956
B. 1977
C. 1981
D. 1995

9. Horizons Unlimited in Salisbury welcomed students from 12 southern Piedmont counties for a competition testing their knowledge and skills in the areas of aquatics, forestry, wildlife, soils and land use, along with current environmental issues. What is the name for this multinational competition?
A. Land Grabbers
B. Envirothon
C. Green Game
D. Worldly Wise

10. Piedmont Players’ latest big musical production opened Thursday night at the Meroney Theater. What is it?
A. “Hair”
B. “River Dance”
C. “Jersey Boys”
D. “Mamma Mia!”

 

Answers to news quiz:
1. C
2. A
3. D
4. C
5. C
6. B
7. A
8. D
9. B
10. D

Comments

Education

RSS budgeting for tens of millions in federal COVID-19 relief funding

East Spencer

‘Back in full swing’ for the spring: East Spencer community gathers for food, fun and fellowship at Spring Fest

Local

Rowan native Lingle among those honored with NC Military Veterans Hall of Fame induction

Business

Former pro baseball player, Tar Heel standout Russ Adams finds new career with Trident Insured

Education

Profoundly gifted: Salisbury boy finishing high school, associates degree at 12

Local

Cheerwine Festival will stick to Main Street, stay away from new park in September

Lifestyle

Celebrating Rowan County’s early cabinetmakers

Education

Service Above Self announces youth challenge winners

Business

Economic Development Commission creates search tool for people seeking Rowan County jobs

Columns

Amy-Lynn Albertson: Arts and Ag Farm Tour set for June 5

High School

High school baseball: Mustangs top Falcons on strength of hurlers

Business

Biz Roundup: Application process now open for Rowan Chamber’s 29th Leadership Rowan class

Sports

Keith Mitchell leads McIlroy, Woodland by 2 at Quail Hollow

Nation/World

States scale back vaccine orders as interest in shots wanes

Nation/World

Major US pipeline halts operations after ransomware attack

News

NC budget dance slowed as GOP leaders differ on bottom line

News

Judge limits footage that family can see of deputy shooting

Coronavirus

People receiving first dose of COVID-19 vaccine grows by less than 1%

Education

Rowan-Salisbury Schools brings Skills Rowan competition back to its roots

Business

Weak jobs report spurs questions about big fed spending

News

Judge limits footage that family can see of deputy shooting in Elizabeth City

Sports

Woodland, two others share lead; Mickelson plays much worse but will still be around for weekend at Quail Hollow

Business

Former NHL player to open mobster themed bar in Raleigh

Nation/World

California population declines for first time