• 66°

Week in review: Test your nose for local news

1. On Tuesday, Kannapolis broke ground for a $60 million private investment called VIDA that will bring 286 apartments, a hotel, restaurants, a brewery and retail space to downtown. Meanwhile, the city will invest $12 million in what to complement VIDA?
A. A minor league ballpark
B. A new train station, eventually conducive to light rail
C. A new parking garage
D. A 5-acre downtown commons, featuring a skate park and bike trail

2. Amory Lovins will be a guest speaker at Catawba College on April 17. Lovins is considered one of the Western world’s most influential experts in what?
A. Genetic research
B. Sports medicine
C. Space exploration
D. Energy

3. A Bravo TV reality star, singer and motivational speaker is bringing her “I Am Free Concert and Convo Tour” to Livingstone College on April 8-9. Who is this star of the reality show “Thicker Than Water”?
A. Porsha Williams
B. Queen Brooklyn Tankard
C. Kandi Burrus
D. Tamar Braxton

4. With the help of the Rowan Literacy Council, Ounheuane “Johnny” Phakasoum recently became a U.S. citizen. Phakasoum and his sister, Teng Phomsaly, own what Salisbury restaurant?
A. Sabaidee
B. Mykonos
C. Mambo Grill
D. Bangkok Downtown

5. Cheerwine and the city of Salisbury have announced the music acts for this year’s Cheerwine Festival on May 18. What band will headline the festival?
A. Blink-182
B. Outkast
C. Smash Mouth
D. No Doubt

6. April Spry was named the new principal of what elementary school in Rowan County?
A. Mount Ulla
B. Enochville
C. Granite Quarry
D. Bostian

7. A former Duke University basketball player gave a motivational talk to Knox Middle School students on Tuesday. Who was it?
A. Ricky Price
B. Cherokee Parks
C. Eugene Banks
D. Grayson Allen

8. George Benson and Mary Blanton were appointed as new members to what Rowan County board?
A. Department of Social Services
B. Planning Board
C. Health Board
D. Board of Elections

9. Oak Park residents held “A Starry Night” themed evening of travel through Europe, including a senior prom-type setting in France. Who were among the residents’ special dates for the prom?
A. Catawba College baseball and softball players
B. Members of the Livingstone College men’s and women’s choruses
C. Staff members of Rufty-Holmes Senior Center
D. Kiwanis Key Club members of Salisbury and West Rowan high schools

10. An unusually high number of spouses or fiancées of Salisbury Fire Department firefighters are expecting babies between now and September. How many?
A. Five
B. Seven
C. Nine
D. 11

Answers to news quiz
1. C
2. D
3. B
4. D
5. C
6. C
7. A
8. D
9. A
10. B

Comments

Crime

Chase from Mooresville ends with crash at Rowan Mill Road; two charged

Kannapolis

Dearmons gift two public art sculptures to city of Kannapolis

Crime

Blotter: Woman’s camper stolen from side of I-85

Local

Local scouts sweep NC American Legion awards

Business

As demand lessens slightly, local homebuilders work through challenges to deliver dwellings

Local

Commissioners name Newberry Hall House county’s newest historic landmark

News

Senate budget uses NC revenue boon on more tax cuts, capital

College

Livingstone College alumna Quanera Hayes makes U.S. Olympic Team after first-place finish in 400-meter race

Crime

Blotter: June 21

Ask Us

Ask Us: What is status of ‘speed table’ on Charles Street in Spencer?

Local

East Rowan High graduate killed in motorcycle crash

Local

Political Notebook: Gov. Cooper vetoes Ford-backed bill allowing firearms at churches that are also schools

Crime

Blotter: June 20

News

Body of fourth tuber, age 7, found in North Carolina river

Nation/World

8 kids in youth van among the 13 lives lost to Claudette

Local

Hundreds turn out for annual Juneteenth celebration on newest federal holiday

Local

Between local champions and an upcoming state tournament, pickleball putting Salisbury on map

Business

Business leaders hope to draw big crowd for job fair at West End Plaza

News

Officers cleared in Mooresville shooting

Business

From firefighter to photographer, Brianna Mitschele is ready to capture more moments in downtown Salisbury

News

25 years later, runners reflect on Olympic torch’s trip through Rowan

News

Commissioners to consider designating Newberry Hall House as county historic landmark

Farm & Garden

51st annual Old Southeast Threshers’ Reunion set for July 1-5

Business

Biz Roundup: St. Luke’s Episcopal Church Foundation awards grants from Salisbury to Jerusalem