• 70°

Week in review: Test your nose for local news

1. Speaking at the N.C. Main Street Conference in Salisbury last week, Gov. Roy Cooper reminisced about selling watermelons, picking up a drugstore soft drink and getting a haircut as a kid on the Main Street of what small North Carolina town?
A. Ahoskie
B. Nashville
C. Carthage
D. Danbury

2. Which of the following did participants in the N.C. Main Street Conference not do?
A. Saw examples of downtown residential living
B. Heard about the Empire Hotel project
C. Toured Novant Health Rowan Medical Center
D. Learned about Salisbury’s arts districts.

3. Diane Young, who lives in downtown Salisbury, won an N.C. Main Street Champion Award for her work heading a downtown development corporation for what other city?
A. Mooresville
B. Lexington
C. Concord
D. Albemarle

4. Another N.C. Main Street Champion honored was Salisbury’s Gianni Moscardini. Besides New Sarum Brewery, Moscardini owns two Salisbury restaurants. Which ones?
A. Hap’s Grill and Sidewalk Deli
B. La Cava and Salty Caper
C. City Tavern and Sweet Meadow
D. Mambo Grill and Emma’s

5. “Buy One, Give One” was the rallying cry for what local fundraiser over the past week?
A. Kiwanis Pancake Festival
B. Meals on Wheels Rowan’s barbecue
C. Rowan Helping Ministries’ Pass the Plate
D. 49 Days of Gratitude’s fish fry

6. Which area college or university will offer a new ROTC program beginning in the fall?
A. Livingstone College
B. Pfeiffer University
C. Catawba College
D. Rowan-Cabarrus Community College

7. Which Rowan County state legislator has once again filed a bill that would allow some school districts to start their school years earlier?
A. Rep. Harry Warren
B. Sen. Carl Ford
C. Rep. Larry Pittman
D. Sen. Andrew Brock

8. “The best thing I like about America is they help you help yourself,” said Eunice Gladey, who recently became a U.S. citizen with the help of Char Molrine and the Rowan Literacy Council. What is Gladey’s home country?
A. Honduras
B. Argentina
C. Sudan
D. Liberia

9. Pulitzer Prize-winning novelist Robert Olen Butler was the guest for the 33rd annual Brady Author’s Symposium at Catawba College. When describing the writing process, Butler often speaks of this as part of an idea, or that making order of this is an art, or that tuning into this expands the world. What word is he talking about?
A. The “hum”
B. The “drum”
C. The “scrum”
D. The “thrum”

10. Earth Day Jam, scheduled for April 19-20, will be held at a new location this year. Where?
A. Rowan County Fairgrounds
B. Dan Nicholas Park
C. Sloan Park
D. Salisbury Community Park

Answers to news quiz
1. B
2. C
3. C
4. B
5. B
6. A
7. A
8. D
9. D
10. A

Comments

Local

Commissioners approve incentive agreement for ‘I-85 Commerce Center’ on Webb Road

Education

State Employees Credit Union commits $1.5 million to new Partners in Learning center

Local

Salisbury council to discuss grant for thermal cameras, reconsider rezoning for future Goodwill store

Elections

Early voting for 2021 municipal elections begin Oct. 14

Nation/World

COVID has killed about as many Americans as the 1918-19 flu

Nation/World

US officials defend expulsion of Haitians from Texas town

Nation/World

Pfizer says COVID-19 vaccine works in kids ages 5 to 11

Coronavirus

Seven new COVID-19 fatalities bring September death toll to 27

Business

New ambulance company moves into Rowan County, filling need as COVID hospitalizations remain high

Crime

Blotter: Woman’s car shot several times on Pinehurst Street in Salisbury

Crime

Blotter: Sept. 19

Nation/World

Search for Gabby Petito boyfriend continues after body found

Ask Us

Ask Us: What companies does RSS use for instructional materials, textbooks?

Nation/World

US launches mass expulsion of Haitian migrants from Texas

Business

In lieu of annual festival, New Sarum turns Cheerwine beer release into celebration

Education

RSS says federal money won’t be long-term solution for staff pay

China Grove

Main Street Marketplace combines local ingredients, community with farm-to-table dinner

Business

Business roundup: New managing director takes helm at Piedmont Players Theatre

Coronavirus

COVID-19 cases continue decline as week brings 12 new deaths

News

Letter: Privileged to work where artists are valued

Brincefield Cartoons

Mook’s Place: COVID-19

Lifestyle

Library notes: New podcast coming in October

Lifestyle

In ‘This is Salisbury,’ Manier paints people who make city a better place to live

Lifestyle

Stokes earns best in show at Carolina Artists Guild’s Expo