• 34°

Week in review: Test your nose for local news

1. The Rowan County Board of Commissioners has committed $10,000 toward an 8-foot-tall, 20-foot-wide granite monument proposed for the Salisbury City Park area at West Miller and North Jackson streets. Who or what would it recognize?
A. Men from Rowan County who were killed in Vietnam
B. Civil rights efforts in Rowan County from the 1960s
C. President Andrew Jackson, who practiced law in Salisbury as a young man
D. The original location of Rowan County’s Veterans Hospital after the Civil War

2. Pfeiffer University has announced that its president, Colleen Perry Keith, will leave the school effective May 31 to take a job as president of Goldey-Beacom College. Where is Goldey-Beacom located?
A. Colorado
B. Maine
C. Iowa
D. Delaware

3. Salisbury Mayor Pro Tem David Post is among the organizers of a March 15 summit, closed to the public, that has invited close to 150 people of varying backgrounds. What’s the summit’s main goal?
A. To lay out a better strategy to address vacant properties in the city
B. To seek input on the planned downtown park, Bell Tower Green
C. To solicit economic development ideas for the city
D. To ask how the city could make better use of its fiber-optic cable system

4. In Greensboro on Feb. 16, South Rowan High School junior Logan Lambert won his second state title in what?
A. Chess
B. Debating
C. Public speaking
D. Wrestling

5. Bobbie Beam and Ed Tyson, both of Kannapolis, recently celebrated the anniversary of something they did 10 years ago. What?
A. They were the first two people who signed up for the MURDOCK Study, which is longitudinal medical research into many health issues.
B. Tyson gave Beam one of his kidneys.
C. They sang together as part of a choral group at the Metropolitan Opera in New York, and they have gone back once a year since.
D. Ten years ago, Beam administered CPR to Tyson at a Kannapolis restaurant and is credited with saving his life.

6. The Green Book, which was published between 1936 and 1966, provided black motorists with suggestions for safe places to patronize in the age of segregation. Over the years, at least two Salisbury businesses were recommended in the Green Book. Which ones?
A. Dalton’s Lunch and Safety Taxi
B. Gerock’s Grocery and Red Pig BBQ
C. Bill’s Bakery and Al’s Night Hawk
D. T&F Barbecue and Happy Traveler Inn

7. Salisbury Mayor Al Heggins recently joined mayors in Durham, Asheville, Greensboro, Fayetteville, Burlington, Chapel Hill and Carrboro in opposition to what?
A. Voter fraud in the disputed election for the N.C. 9th District U.S. House seat
B. Federal tariffs on imported steel
C. State incentives for a proposed nuclear waste holding facility
D. Immigration and Customs Enforcement raids in the state

8. Hurley Elementary School has created a men’s group whose core mission is to inspire boys to develop greater expectations for themselves and those around them. What is this group called?
A. Men in Black
B. Male Men
C. Guys in Ties
D. Buddy System

9. More than 200 people were in Salisbury this weekend for a statewide conference. What was it?
A. N.C. Main Street Conference
B. N.C. Community College Fine Arts Conference
C. N.C. Historic Preservation Conference
D. N.C. Banking Commission Conference

10. Dr. Mary A. Love, an adjunct professor at Hood Theological Seminary in Salisbury, uses her collection of what as a way to educate people about African-American history and culture?
A. Coins
B. Baseball cards
C. Stamps
D. Quilts

 

ANSWERS

1. A
2. D
3. C
4. D
5. A
6. A
7. D
8. C
9. B
10. C

Comments

Education

School board talks competency-based learning, receives new offer on Faith Elementary

Business

Chamber of Commerce warns buyers about used tractor company with Cleveland address

Local

American Legion Post plans cocktail sip

Local

Harold B. Jarrett Post to host blood drive

Coronavirus

17 new COVID-19 cases, one new death reported

Education

School meals expect a smooth transition for students

Nation/World

Fully vaccinated people can gather without masks, CDC says

Local

Lane, ramp closures scheduled for I-85 in Salisbury

Crime

Blotter: March 8

Ask Us

Ask Us: How can homebound seniors be vaccinated?

Local

Political Notebook: Interim health director to talk COVID-19 at county Democrats breakfast

Local

‘Their names liveth forevermore:’ Officials dedicate Fire Station No. 6 to fallen firefighters Monroe, Isler

Crime

Blotter: Salisbury man charged for breaking into Salisbury High, getting juvenile to help

Nation/World

With virus aid in sight, Democrats debate filibuster changes

Local

City officials differ on how, what information should be released regarding viral K-9 officer video

High School

High school basketball: Carson girls are 3A champions

Lifestyle

High school, college sweethearts marry nearly 50 years later

Local

With jury trials set to resume, impact of COVID-19 on process looms

Legion baseball

Book explores life of Pfeiffer baseball coach Joe Ferebee

Education

Rowan-Salisbury Board of Education to receive update on competency-based education

Business

Biz Roundup: Kannapolis expects to see economic, housing growth continue in 2021

Business

A fixture of downtown Salisbury’s shopping scene, Caniche celebrates 15th anniversary this month

Local

Slate of new officers during local GOP convention; Rev. Jenkins becomes new chair

Landis

Landis officials narrow search for new manager to five candidates; expect decision within a month