• 79°

Week in review: Test Your nose for local news

1. While he first expressed on Twitter that it would be a shame for the Kannapolis minor league baseball team not to be named the Intimidators after the 2019 season, Dale Earnhardt Jr. followed up with two alternative names, out of 1,200 the team has received. What were Earnhardt’s suggestions?
A. Lintheads and Weavers
B. Boll Weevils and Cotton-Eyed Joes
C. Ironheads and Cannons
D. Smokestacks and Finishers

2. Hoping to bolster residents’ confidence in town government, the town of Landis updated its website by adding a section that provides audits back to 2009, budget documents, salaries of town employees, and years of correspondence between the town and the Local Government Commission. What was this website link titled?
A. Sunshine law
B. Public domain
C. Public information
D. Transparency

3. The Salisbury City Council has learned that City Park Lake faces some serious problems. Which of the following is not one of them?
A. Birds
B. Muskrats
C. Algae and hydrilla
D. Holes in the dam

4. Testimony last week in Rowan County Superior Court revealed that three men charged in connection with the shooting deaths of Antonio and James Walker in October 2014 all bought something in Walmart the night of the killings. What?
A. Silver duct tape
B. .22-caliber bullets
C. Gorilla Halloween masks
D. Bandanas to serve as gags

5. Bell Tower Green, a proposed downtown park for the block bounded by West Innes, South Church, West Fisher and South Jackson streets, cleared a key hurdle Thursday when it received a final OK from what city board or commission?
A. Community Appearance Commission
B. Historic Preservation Commission
C. Zoning Board of Adjustment
D. Planning Board

6. Salisbury High School’s Emily Knorr, a sophomore, recently won a state individual 1A/2A title in what swimming event?
A. 200m butterfly
B. 100m backstroke
C. 200m freestyle
D. 500m freestyle

7. Rowan County native Gary Roseborough recently retired after 25 years at a job connected to the Carolina Panthers football team. What did Roseborough do?
A. He drove a team bus.
B. He was team chaplain.
C. He was locker room manager.
D. He oversaw season ticket sales.

8. R.A. Clement School, whose original Rosenwald Fund building was constructed circa 1930, has earned inclusion on the National Register of Historic Places. Who owns this historic school, located in Cleveland?
A. R.A. Clement Alumni Association
B. West Rowan Neighborhood Center Advisory Council
C. Rowan-Salisbury Schools
D. The town of Cleveland

9. Clyde Miller died last Saturday morning while preparing to take part in the 49 Days of Gratitude Parade in Spencer. Why was Miller going to participate in the parade?
A. He was riding in the car carrying the Spencer Board of Aldermen.
B. He was riding in a Trinity Oaks retirement community van.
C. He was the parade’s grand marshal.
D. As a former fire chief, he was supposed to ride on a Spencer firetruck.

10. Jennifer and Tony Polce devote much of their free time to what Rowan County activity for their young sons, Tony Jr., 8, and Maddox, 5?
A. Rodeo calf-roping
B. Quarter-midget racing
C. Sheep-shearing
D. Competition bass fishing

ANSWERS

1. C
2. D
3. A
4. C
5. B
6. D
7. A
8. B
9. C
10. B

 

Comments

Crime

Blotter: Woman says she was shot in hand on Lincolnton Road

Crime

Rowan Sheriff’s Office charges Salisbury man with operating illegal gambling business

Crime

Blotter: Rockwell man arrested on felony drug, breaking and entering charges

Local

Rep. Amber Baker discusses legislative session during Rowan Democrats breakfast meeting

Local

Thousands of locals, out-of-towners gather for a groovy time at annual Hippie Fest

News

N.C. Zoo ready for expansion if lawmakers OK funding

Education

RSS budgeting for tens of millions in federal COVID-19 relief funding

East Spencer

‘Back in full swing’ for the spring: East Spencer community gathers for food, fun and fellowship at Spring Fest

Local

Rowan native Lingle among those honored with NC Military Veterans Hall of Fame induction

Business

Former pro baseball player, Tar Heel standout Russ Adams finds new career with Trident Insured

Education

Profoundly gifted: Salisbury boy finishing high school, associates degree at 12

Local

Cheerwine Festival will stick to Main Street, stay away from new park in September

Lifestyle

Celebrating Rowan County’s early cabinetmakers

Education

Service Above Self announces youth challenge winners

Business

Economic Development Commission creates search tool for people seeking Rowan County jobs

Columns

Amy-Lynn Albertson: Arts and Ag Farm Tour set for June 5

High School

High school baseball: Mustangs top Falcons on strength of hurlers

Business

Biz Roundup: Application process now open for Rowan Chamber’s 29th Leadership Rowan class

Sports

Keith Mitchell leads McIlroy, Woodland by 2 at Quail Hollow

Nation/World

States scale back vaccine orders as interest in shots wanes

Nation/World

Major US pipeline halts operations after ransomware attack

News

NC budget dance slowed as GOP leaders differ on bottom line

News

Judge limits footage that family can see of deputy shooting

Coronavirus

People receiving first dose of COVID-19 vaccine grows by less than 1%