• 75°

Week in review: Test your nose for local news

1. On Thursday, the town of Landis reported that the State Bureau of Investigation has launched a probe of the town’s finances. Meanwhile, two people have resigned. Who?
A. Mayor Mike Mahaley and Alderman Seth Moore
B. Aldermen Tommy Garver and Tony Corriher
C. Town Manager Reed Linn and Finance Officer Ginger Gibson
D. Town Attorney Rick Locklear and Police Chief Kenny Isenhour

2. Cheerwine and the city of Salisbury will combine efforts to hold the third Cheerwine Festival on May 18 downtown. Cheerwine has estimated that how many people total attended the festivas in 2017 and 2018?
A. 15,000
B. 30,000
C. 60,000
D. 95,000

3. The Rowan County Board of Commissioners decided last week to name what in honor of retired Emergency Services Chief Frank Thomason?
A. An EMS station in Rockwell
B. The Emergency Operations Center on Old Concord Road
C. The Events Center at West End Plaza
D. The Rowan Rescue Squad building on Julian Road

4. For the past 30 years, Kannapolis resident Mary Barnes has been a goodwill ambassador to the United States for what country?
A. Iceland
B. Scotland
C. The Netherlands
D. Ireland

5. When the 2019 season ends, the Class A minor league baseball team in Kannapolis plans to rebrand and change its name for a third time in the franchise’s 25-year history. Which of the following names has not been used by the Kannapolis team?
A. Intimidators
B. Phillies
C. Boll Weevils
D. Cannons

6. Janet “Mama” Mitchell retired Jan. 31 from Southeast Middle School. Aside from her roles as a physical education teacher and athletic director, Mitchell racked up 148 wins against only eight losses as coach for what sport?
A. Girls tennis
B. Boys soccer
C. Girls soccer
D. Boys seventh-grade basketball

7. To promote literacy and tout this performer’s Imagination Library program, Smart Start Rowan is putting a life-size cutout of who at a different location in Rowan County each week?
A. Faith Hill
B. Taylor Swift
C. Oprah Winfrey
D. Dolly Parton

8. Longtime South Rowan High School Principal James H. Donnell Jr. died Feb. 2 at the age of 90. After his retirement in 1992, the Rowan-Salisbury Board of Education did what in his honor?
A. Named the football stadium at South Rowan High for Donnell
B. Named the gymnasium at the school for Donnell
C. Named an annual $5,000 academic scholarship awarded to a South Rowan High senior the James H. Donnell Jr. Scholarship
D. Named an annual teaching fellowship, whose recipient spends the summer at NASA Space Camp in Huntsville, Alabama, the James H. Donnell Jr. Fellowship

9. Salisbury Pastor Anthony Smith traveled to Raleigh this weekend and spoke about social justice issues while participating in the HKonJ Moral March. What does “HKonJ” stand for?
A. H. Konrad James, a civil rights leader from the early 20th century
B. Heartfelt Keynotes on Jesus
C. Historic Thousands on Jones Street
D. Honor Keepers on Justice

10. The “49 Days of Gratitude,” which kicked off Saturday with a parade and opening ceremony in Spencer, gained its inspiration from the Merci Train that arrived by freighter in the United States from France in 1949. What were the train’s 40-and-8 boxcars filled with?
A. Champagne, meant to celebrate the end of World War II, even though it was almost four years late
B. Personal gifts from French people showing their gratitude for the American Friendship Train of relief goods sent to Europe in 1947
C. Numerous varieties of common French trees and shrubs designated for each state that were supposed to reflect the strong friendship between the United States and France
D. The parts for a half-sized Eiffel Tower, a gift from France that still exists in Paris, Texas

 

ANSWERS

1. C
2. C
3. A
4. D
5. D
6. B
7. D
8. A
9. C
10. B

Comments

Education

RSS budgeting for tens of millions in federal COVID-19 relief funding

East Spencer

‘Back in full swing’ for the spring: East Spencer community gathers for food, fun and fellowship at Spring Fest

Local

Rowan native Lingle among those honored with NC Military Veterans Hall of Fame induction

Business

Former pro baseball player, Tar Heel standout Russ Adams finds new career with Trident Insured

Education

Profoundly gifted: Salisbury boy finishing high school, associates degree at 12

Local

Cheerwine Festival will stick to Main Street, stay away from new park in September

Lifestyle

Celebrating Rowan County’s early cabinetmakers

Education

Service Above Self announces youth challenge winners

Business

Economic Development Commission creates search tool for people seeking Rowan County jobs

Columns

Amy-Lynn Albertson: Arts and Ag Farm Tour set for June 5

High School

High school baseball: Mustangs top Falcons on strength of hurlers

Business

Biz Roundup: Application process now open for Rowan Chamber’s 29th Leadership Rowan class

Sports

Keith Mitchell leads McIlroy, Woodland by 2 at Quail Hollow

Nation/World

States scale back vaccine orders as interest in shots wanes

Nation/World

Major US pipeline halts operations after ransomware attack

News

NC budget dance slowed as GOP leaders differ on bottom line

News

Judge limits footage that family can see of deputy shooting

Coronavirus

People receiving first dose of COVID-19 vaccine grows by less than 1%

Education

Rowan-Salisbury Schools brings Skills Rowan competition back to its roots

Business

Weak jobs report spurs questions about big fed spending

News

Judge limits footage that family can see of deputy shooting in Elizabeth City

Sports

Woodland, two others share lead; Mickelson plays much worse but will still be around for weekend at Quail Hollow

Business

Former NHL player to open mobster themed bar in Raleigh

Nation/World

California population declines for first time