• 39°

Week in review: Test your nose for local news

1. A large crowd of people, most of them opposed, showed up for a public hearing on rezoning a property at N.C. 152 and Organ Church Road. Despite the opposition, the Rowan County Planning Board voted unanimously to approve the rezoning for what to locate on the site?
A. A new Bostian Heights fire station
B. A Seventh Day Adventist Church
C. A Dollar General store
D. A combination convenience store/pool hall

2. Last Monday, students at Overton Elementary School were greeted by a line of police officers, firefighters, local government officials and educators giving them high-fives, fist bumps and words of encouragement as part of a weeklong anti-bullying initiative. What was the week’s theme?
A. Cooperation
B. Self-esteem
C. Teamwork
D. Kindness

3. Detailing problems in their classrooms, students of Rowan County Early College brought complaints of mold, leaky ceilings, standing water and structural weaknesses to the Rowan-Salisbury Board of Education. Where are the Early College classrooms?
A. In mobile units at Rowan-Cabarrus Community College
B. In the music building at Catawba College
C. In the Varick Auditorium Annex of Livingstone College
D. In the former Henderson School on North Main Street

4. In 2018, in economic development efforts, the Rowan County Board of Commissioners offered to companies how much in tax incentives and equipment grants to lure 978 total jobs?
A. $2.5 million
B. $5.5 million
C. $8.5 million
D. $13.5 million

5. After more than 20 years at the Hanford Dole Chapter of the American Red Cross building on Jake Alexander Boulevard, Rowan County United Way had to move its offices. Where will the United Way’s new location be, as of Monday?
A. The second floor of the Salisbury Post building on West Innes Street
B. The floor above Waterworks Visual Arts Center
C. The floor above Spanky’s on the Square
D. The floor above the new Mean Mug on North Main Street

6. A new “silly and soulful” Piedmont Players production opened Thursday night that revolves around Rosehaven Retirement Home. What is the name of this Clyde Edgerton and Mike Craver musical comedy?
A. “Don’t Eat the Mashed Potatoes”
B. “My Senior Moments”
C. “Lunch at the Piccadilly”
D. “Leave the Wheelchair, Take the Ukulele”

7. More than 750 tickets were sold and 44 businesses participated Friday evening in what Downtown Salisbury Inc. event?
A. February Is for Lovers
B. Bushers Bash
C. Chickweed
D. Wine About Winter

8. A national association recently designated Salisbury as what, based on its infrastructure, community support and local government support?
A. All-America City
B. Runner Friendly Community
C. Walkable City
D. Beer City

9. Coach Bobby Lutz was guest speaker for the J.F. Hurley Family YMCA campaign breakfast this past week. Lutz was the men’s basketball coach at his alma mater for 12 years. What is that school?
A. N.C. State University
B. Lenoir-Rhyne University
C. University of North Carolina at Charlotte
D. Western Carolina University

10. This man, who will be the Founder’s Day speaker at Livingstone College on Thursday, is a nationally syndicated radio host and graduate of Tuskegee Institute, and since 1998 the foundation he chairs has raised more than $65 million to help students enrolled at historically black colleges and universities. Who is this speaker?
A. Tom Joyner
B. Tavis Smiley
C. Larry Edler
D. Steve Harvey

ANSWERS

1. C
2. D
3. A
4. C
5. A
6. C
7. D
8. B
9. C
10. A

Comments

Local

City officials differ on how, what information should be released regarding viral K-9 officer video

High School

High school basketball: Carson girls are 3A champions

Lifestyle

High school, college sweethearts marry nearly 50 years later

Local

With jury trials set to resume, impact of COVID-19 on process looms

Legion baseball

Book explores life of Pfeiffer baseball coach Joe Ferebee

Education

Rowan-Salisbury Board of Education to receive update on competency-based education

Business

Biz Roundup: Kannapolis expects to see economic, housing growth continue in 2021

Business

A fixture of downtown Salisbury’s shopping scene, Caniche celebrates 15th anniversary this month

Local

Slate of new officers during local GOP convention; Rev. Jenkins becomes new chair

Landis

Landis officials narrow search for new manager to five candidates; expect decision within a month

Lifestyle

Together at last: High school, college sweethearts marry nearly 50 years later

Education

Rowan-Salisbury Schools sorts out transportation logistics in preparation for full-time return to classes

High School

Photo gallery: Carson goes undefeated, wins 3A state championship

Nation/World

Europe staggers as infectious variants power virus surge

Nation/World

Biden, Democrats prevail as Senate OKs $1.9 trillion virus relief bill

Nation/World

Senate Democrats strike deal on jobless aid, move relief bill closer to approval

News

Duke Life Flight pilot may have shut down wrong engine in fatal crash

News

Two NC counties get to participate in satellite internet pilot for students

Local

PETA protesters gather in front of police department

Coronavirus

UPDATED: Eight new COVID-19 deaths, 203 positives reported in county this week

Crime

Sheriff’s office: Two charged after suitcase of marijuana found in Jeep

Crime

Thomasville officer hospitalized after chase that started in Rowan County

Local

Board of elections discusses upgrading voting machines, making precinct changes

News

Lawmakers finalize how state will spend COVID-19 funds