• 57°

Week in review: Test your nose for local news

1. Scotch-Irish Fire Department member Dustin Newton and his wife, Michelle, lost most of their belongings and their home was heavily damaged by a fire last Sunday morning. How did the couple and their dog manage to escape the home without being injured?

A. Doug and Michelle each had a fire extinguisher and used them to clear a path to the front door

B. Doug used a fire ax in the kitchen to chop through a closet and exit through a wall to the outside

C. They wrapped themselves up in insulation from a remodeling job and walked out through the burning kitchen to the carport

D. They opened their bedroom window, removed a screen and climbed out

2. Last week’s first winter storm of the season led to how many missed days for students of Rowan-Salisbury Schools?

A. One

B. Two

C. Three

D. Four

3. This past Monday marked the opening of a new store in China Grove. What was it?

A. A Food Lion

B. A Walgreens

C. A Dollar General

D. A CVS

4. What happened this past Tuesday when the Spencer Board of Aldermen voted on naming a replacement for Kevin Jones, who had resigned as alderman because of his election to the Rowan-Salisbury Board of Education?

A. No appointment was made, though there was considerable discussion

B. The board appointed Howard White to fill out Jones’ unexpired term.

C. The board appointed Jonathan Williams

D. The board appointed Rashid Mohammed

5. A citizens group which is forming to fight a proposal for the closing and demolition of North Rowan High has discussed various social media strategies, including the incorporation of which of the following hashtags?

A. #CavalierPride

B. #SaveNorthRowan

C. #CavsSayNo

D. #NorthRowanForever

6. Once airborne, the helicopter for Novant Health Rowan Medical Center’s air medic program can get to a hospital in Winston-Salem in what amount of time?

A. Nine minutes

B. 13 minutes

C. 19 minutes

D. 23 minutes

7. A team working on behalf of the Salisbury Community Appearance Commission reviewed 45 seasonal displays created by downtown businesses. Which business won the “Best Overall” award?

A. Caniche

B. South Main Book Company

C. Maison Monroe

D. Southern Sass

8. Zippia, a website dedicated to helping people find and pursue the right career, ranks Catawba College as the No. 3 college in North Carolina for what major?

A. Theater

B. Music

C. Sports management

D. Environmental science

9. Ryleigh and Stryker Edwards of China Grove recently won a national first-place award in the children’s division for something they made. What was it?

A. A gingerbread owl

B. A pineapple squirrel

C. An apple rhinoceros

D. A peppermint zebra

10. Anna Blume, a senior athlete at South Rowan High, has committed to play college softball at what university?

A. Coastal Carolina

B. Clemson

C. University of North Carolina at Wilmington

D. Lenoir-Rhyne

ANSWERS

1. D.
2. C.
3. C.
4. A.
5. B.
6. B.
7. C.
8. B.
9. A.
10. D.

Comments

Gold Hill

Planning Board considers controversial Gold Hill solar project

High School

High school baseball: South’s Kepley commits to Liberty

Education

RSS Board of Education appoints Marsh to fill vacant seat

Local

Insurance commissioner presents checks to Rowan County volunteer fire departments

Local

October issue of Salisbury the Magazine is now available

News

Novant Health fires more than 175 for not getting vaccinated

News

Cooper vetoes GOP bill that sought to weaken AG’s powers

Nation/World

GOP blocks bill to keep government going; new try ahead

Nation/World

California to mail every voter a ballot in future elections

Nation/World

Hospitals fear staffing shortages as vaccine deadlines loom

Education

Rowan-Salisbury Schools extends mask mandate through Oct. 25

Coronavirus

State data show majority of Rowan County residents vaccinated against COVID-19

Crime

Salisbury Police confirm seized rifle was used in 7-year-old A’yanna Allen’s murder

Ask Us

Ask Us: How will city of Salisbury spend American Rescue Plan funds?

Nation/World

Pelosi vows to pass $1T bill, move ahead on larger measure

Nation/World

Investigators probe deadly Amtrak derailment in Montana

Crime

Blotter: Salisbury man charged with statutory rape, indecent liberties, child abuse

Local

Day Out With Thomas returns to Transportation Museum

Local

Crowd converges on Salisbury for state pickleball tournament

News

After another court ruling against it, what’s next for voter ID in NC?

Local

Rowan County Fair back in full force with rides, livestock, vendors

Coronavirus

With COVID statistics still concerning, local health experts weigh in on the safety of gatherings

Business

Couple hopes to create a unique destination with nostalgic arcade, upscale cocktail bar

Books

Rowan Public Library offers online resources for skill building