• 55°

Week in review: Test your nose for local news

1. Salisbury City Council passed a resolution of intent this past Tuesday to establish a Fair Housing Committee, and the Housing Advocacy Commission received an update Thursday on the progress toward one. How many members will the Fair Housing Committee have?

A. Five

B. Nine

C. 12

D. 16

2. Why was the number “754” significant to Sacred Heart Catholic School this past Thursday?

A. That’s the countdown to the number of days before the school’s new soccer stadium will be built

B. Enrollment has topped 750 students for the first time in the school’s history

C. There were 754 items placed into a time capsule buried at the school’s new education wing

D. Students collected 754 toys as donations to the Toys for Tots program

3. Who is Black Point Investment?

A. The builder of speculative buildings at the Granite Quarry Industrial Park

B. The firm contracted to run Fibrant, the city’s cable utility

C. The developer of the Empire Hotel property in Salisbury

D. The new owner of the Salisbury Post

4. This coming Tuesday, the Spencer Board of Aldermen will move to replace Kevin Jones, who resigned in November. Why did Jones step down?

A. He moved to Virginia

B. He won election to the Rowan-Salisbury Board of Education

C. He took the town manager’s job

D. It was determined he didn’t live within the town limits of Spencer

5. When President George H.W. Bush visited the Faith Fourth of July activities in 1992 and played in a softball game, what did the president do in his first at bat?

A. Struck out

B. Singled through the infield

C. Hit into a double play

D. Doubled down the first base line

6. Who was the N.C. governor who also came to Faith that day in 1992?

A. Jim Holshouser

B. Jim Hunt

C. Jim Martin

D. Mike Easley

7. When you combine their careers together, recent retirees Randy and Pam Elium had close to 75 years of working for what local business?

A. Tractor Supply

B. Godley’s Garden Center

C. Southern States

D. James River Equipment

8. In two years, Darrell Harwood’s Stand Together Music Festival in China Grove has raised how much for the Leukemia and Lymphoma Society?

A. More than $6,000

B. More than $23,000

C. More than $44,000

D. More than $75,000.

9. The Rockwell Museum Festival of Trees and Christmas village opened for the season Friday evening and will run through Dec. 16. What is the theme of the Christmas train village this year?

A. “Christmas in the Old West”

B. “A Star Wars Christmas”

C. “A Grinchy, Pinchy Christmas”

D. “A Currier & Ives Postcard”

10. Speaking recently to students at Carson High School, Zev Harel said, “In two months, I will be 89 years old, but what I am sharing with you happened when I was younger than you are today.” What did Harel go on to talk about with the students?

A. His recollections of the morning Japanese planes bombed Pearl Harbor, where his sailor father was stationed in 1941

B. The day he met Yankees great Joe Dimaggio, who came to the hospital where Harel was recuperating from typhoid fever

C. His experiences as a teenager being held in German concentration camps during World War II

D. How he survived the sinking of the Titantic

ANSWERS:

1. D.
2. D.
3. C.
4. B.
5. B.
6. C.
7. D.
8. D.
9. A.
10. C.

Comments

Ask Us

Ask Us: When will North Martin Luther King Jr. Avenue be resurfaced?

Local

Political Notebook: Rowan’s lawmakers pass 140 bills into the opposite chamber before deadline

Local

Police chief to present use of force policy; city manager to present 2021-22 budget

Crime

Botter: Rockwell man arrested on charges of felony larceny, possession of stolen vehicle

Coronavirus

CDC director says mask turnaround based solely on science

News

Catawba College hosts three in-person commencement ceremonies

Local

With high case loads causing numerous staff departures, Child Protective Services seeks more positions

Education

Livingstone College graduates celebrate ‘crossing the finish line’ during commencement celebration

Coronavirus

Rowan sees 4 new COVID-19 deaths as mask mandate lifted, vaccines administered continue decline

Local

Spencer is latest town updating its development ordinance

Local

Salisbury native Kristy Woodson Harvey makes NY Times bestseller list

Local

Board of Commissioners will convene for third time in May

Business

Biz Roundup: Salisbury, Kannapolis among recipients of Region of Excellence Awards

Local

Cheerleading team competes at Disney

Education

Salisbury High to celebrate football, swimming champions with parade

High School

High school girls soccer: Isley, Webb lead all-county team

Local

Spencer awarded $10,000 to develop trails at Stanback Forest

Books

‘Tails and Tales’ coming to library this summer

Local

Public Records: March Deeds

Entertainment

Salisbury Symphony’s ‘Return to the Concert Hall’ available May 24-31

Coronavirus

Salisbury teen becomes one of first in age group to receive COVID-19 vaccine

Business

Local farm and creamery poised to add goat yoga, artisan goat cheese to offerings

Local

Pandemic’s impact, uncertainty of transit funding prompt request to eliminate Rowan Express service

Lifestyle

New Waterworks’ exhibit opens June 1