• 64°

Week in review: Test your nose for local news

1. A 45-member capital needs committee, working at the behest of Rowan-Salisbury Schools, has presented a proposal that would radically affect school buildings in the county over a period of time. Which of the following was not a recommendation of the committee?
A. Combining Henderson Independent High with North Rowan High and building a new high school in East Spencer
B. Closing Faith, Rockwell and Granite Quarry elementary schools in favor of building an East Rowan Elementary School
C. Closing China Grove, Landis and Enochville elementary schools in favor of building a new South Rowan Elementary School
D. Building a new K-8 school and demolishing Knox Middle and Overton Elementary schools

2. The Rowan-Salisbury Board of Education has set up December dates for community input on the capital needs proposal. How many hourlong community input sessions are scheduled?
A. Four
B. Six
C. 10
D. 12

3. In one recommendation, the capital needs committee suggested the demolition of a high school. It noted the facility was built to accommodate 1,100 students, but today the school has an enrollment of 541. What high school is this?
A. South Rowan
B. Salisbury
C. North Rowan
D. Henderson Independent

4. The Rowan County Board of Elections certified the Nov. 6 general election vote totals on Nov. 16. All told, 47.96 percent of Rowan’s registered voters cast ballots. How much of an increase is this compared to the 2014 midterm election?
A. 1.3 percent
B. 4.56 percent
C. 7.29 percent
D. 11.23 percent

5. Because of rain and cold weather, Downtown Salisbury Inc.’s annual event that brings Santa Claus and the Grinch together at the Bell Tower was moved Nov. 24 to an alternative location. Where?
A. Salisbury Station
B. Rowan Museum
C. The Gateway Building
D. City Hall

6. Meals on Wheels Rowan handed out its first-ever Connie Basinger Award on Wednesday to whom?
A. Connie Basinger
B. J.C. Ritchie
C. Kay Coltrain
D. Johanna Lovvorn

7. Lisa Cossette of Rockwell recently won a U.S. Amateur championship in what?
A. Chess
B. Bass fishing
C. Bowling
D. Pool

8. According to statements read in court, Christopher Brandon Washburn of High Point killed a Salisbury man, Joseph David Walker, in 2016 after Washburn got mad about what?
A. Walker’s refusal to pay for a Domino’s pizza
B. Losing to Walker in a card game called “Magic: The Gathering”
C. Walker’s choice of a Netflix movie
D. Losing a bet to Walker over the outcome of a Pittsburgh Steelers-Carolina Panthers football game.

9. A program known as “RoBoJo” took place Saturday. To what does it prefer?
A. The partnership between Rowan County and Bojangles to provide Saturday meals in December to clients of Rowan Helping Ministries
B. A holiday theater show for children at Rowan Public Library led by librarian Robert Jones
C. The Rowan County Boat and Joyous Music Show at High Rock Lake
D. The Rowan County Choral Competition for Boys and Girls

10. Mikaila Gadson, a senior who stars in track at Carson High School, has signed a letter of intent to attend what NCAA Division I school?
A. Western Carolina
B. University of North Carolina at Asheville
C. UNC-Wilmington
D. N.C. State

Answers:

1. A
2. B
3. C
4. C
5. D
6. A
7. D
8. B
9. B
10. C

Comments

News

Catawba College hosts three in-person commencement ceremonies

Local

With high case loads causing numerous staff departures, Child Protective Services seeks more positions

Education

Livingstone College graduates celebrate ‘crossing the finish line’ during commencement celebration

Coronavirus

Rowan sees 4 new COVID-19 deaths as mask mandate lifted, vaccines administered continue decline

Local

Spencer is latest town updating its development ordinance

Local

Salisbury native Kristy Woodson Harvey makes NY Times bestseller list

Local

Board of Commissioners will convene for third time in May

Business

Biz Roundup: Salisbury, Kannapolis among recipients of Region of Excellence Awards

Local

Cheerleading team competes at Disney

Education

Salisbury High to celebrate football, swimming champions with parade

High School

High school girls soccer: Isley, Webb lead all-county team

Local

Spencer awarded $10,000 to develop trails at Stanback Forest

Books

‘Tails and Tales’ coming to library this summer

Local

Public Records: March Deeds

Entertainment

Salisbury Symphony’s ‘Return to the Concert Hall’ available May 24-31

Coronavirus

Salisbury teen becomes one of first in age group to receive COVID-19 vaccine

Business

Local farm and creamery poised to add goat yoga, artisan goat cheese to offerings

Local

Pandemic’s impact, uncertainty of transit funding prompt request to eliminate Rowan Express service

Lifestyle

New Waterworks’ exhibit opens June 1

High School

High school football: Walsh accepts the South football challenge

Lifestyle

Price of Freedom Museum gets donated landscape project

Business

Seventh dragon boat festival set for July 24; deadline for sponsorships is May 28

Lifestyle

Rowan Museum will have Upscale Yard Sale Saturday

Nation/World

‘Shocking and horrifying’: Israel destroys AP office in Gaza