• 52°

Week in review: Test your nose for local news

1. The family of Camara Talbert, who died in January 2017 and was buried in City Memorial Park, watched as her gravesite was excavated and her casket reburied in another part of the cemetery. Why were her remains relocated?
A. The roots of a giant oak tree in the park had reached Talbert’s grave and caused her monument to break.
B. A city water line broke, causing a foot stone to sink all the way to the burial vault.
C. A new road in the cemetery is designed to go through that cemetery plot.
D. The city wants to install a carillon for the cemetery on that spot.

2. All systems are go for the ‘Tis the Season Spectacular parade in Spencer and Salisbury on Nov. 21. Which of the following statements is not true about the parade?
A. All six high school bands in the Rowan-Salisbury system will perform.
B. Nancy Stanback will be grand marshal.
C. Clay Aiken will sing from one of the floats.
D. There will be no judging of bands, floats or anything else.

3. Republican Carl Ford won election Tuesday in Senate District 33, which takes in Rowan and Stanly counties. Ford will be giving up his seat in the N.C. House, which he held for how many terms?
A. Three
B. Six
C. Nine
D. 12

4. Rowan County is divided among three N.C. House districts. Based on Tuesday’s election results, who will represent Rowan in the N.C. House in 2019-20?
A. Bonnie Clark, Harry Warren and Larry Pittman
B. Harry Warren, Larry Pittman and Julia Howard
C. Arin Wilhelm, Larry Pittman and Gail Young
D. Harry Warren, Gail Young and Julia Howard

5. Among candidates for the Rowan County Board of Commissioners, who was the leading vote-getter Tuesday?
A. Greg Edds
B. Jim Greene
C. Judy Klusman
D. Veleria Levy

6. This year’s 65th edition of the Salisbury Antiques and Arts Show is dedicated to one of its biggest supporters and hardest working volunteers through the years. Who?
A. The late Lib Taylor
B. The late Ernest Hardin
C. Betsy Cunningham
D. Terry Holt

7. Rowan-Cabarrus Community College has opened campus spirit stores at both its North and South campuses. What’s the name of the store?
A. RC General Store
B. RC Style
C. Beacon’s Nest
D. Bookstore Beat

8. In a post-Halloween arrest related to trick-or-treating in Grace Ridge subdivision, authorities charged an 11-year-old in juvenile court with distributing food (candy bars) that contained foreign objects. What did authorities say was in the Halloween candy?
A. Rocks
B. Paper clips
C. Tylenol
D. Straight pins

9. What banking company is closing its longtime downtown branch in Salisbury?
A. F&M Bank
B. First Bank
C. Bank of America
D. Wells Fargo

10. At least 160 cowboys and cowgirls from 16 states came to Rowan County last weekend to compete in what?
A. 82nd Southeast Rodeo Championship at the Rowan County Fairgrounds
B. 56th annual N.C. State Calf-Roping Championship in Cleveland
C. 63rd annual 4-H Horse Show at Patterson Farm
D. 23rd annual North Carolina Single-Action Shooting Championship at the Rowan County Wildlife Association range.

Answers:

1. B
2. C
3. A
4. B
5. C
6. A
7. C
8. D
9. D
10. D

Comments

Granite Quarry

Granite Fest makes a comeback with music, vendors and fun for kids

Education

State budget process could mean big gains or loss of funding for schools

Business

Biz Roundup: Downtown Salisbury vying for $25,000 cash prize

Kannapolis

Kannapolis native serves as a member of U.S. Navy’s ‘Silent Service’

Local

Snyder promoted to deputy city clerk

Crime

Woman arrested for flashing rear end at Sheriff’s Office after previous charges overturned

Lifestyle

Hall wins bronze medal in SilverArts

Clubs

Harold B. Jarrett American Legion Post 342 holds 75th anniversary celebration

Business

Salisbury-based Integro Technologies acquired by Kaman Distribution Group

Lifestyle

World War II veteran, longtime Rowan County farmer, celebrates 100th birthday

Local

Rowan commissioners will discuss body cameras for bailiffs, arrowhead donation, plumbing fix for lead levels

Business

Downtown move gives Salisbury Eyecare and Eyewear chance to expand offerings, add new doctor

Nation/World

Clinton recovering from infection 

Crime

Teen charged in shooting at Mount Tabor High School held without bond

Nation/World

Marine officer receives reprimand for Afghanistan criticism

Elections

Beasley top fundraiser in third quarter for Senate race

Farm & Garden

Nearly 1-ton pumpkin sets record at state fair

High School

High school football: Loeblein throws record six TD passes for Falcons; Cavs, Hornets romp

Nation/World

UK lawmaker stabbed to death in terrorist act

Crime

Cooleemee man arrested after trading gunfire with Davie County investigators in Rowan

Elections

Salisbury council candidates list crime reduction, hiring a new city manager among city’s top priorities

Crime

Blotter: Man charged with trio of vehicle break-ins

Coronavirus

Catawba College will require COVID-19 vaccinations in 2022

Local

City selects Sada Stewart Troutman as new Downtown Salisbury Inc. director