• 57°

Week in review: Test your nose for local news

1. The N.C. Department of Transportation approved $1 million for Mid-Carolina Regional Airport. What will those state and federal funds be used for?
A. Building a new terminal
B. Building two hangars
C. Resurfacing the taxiway
D. Installing fencing around the airport perimeter

2. Saturday’s West Fest at Cleveland Town Hall celebrated what?
A. West Rowan Elementary School, whose construction is nearing completion
B. The new home of the Cleveland Lions Club
C. The launch of a fundraising campaign for restoration of R.A. Clement School
D. Rowan Public Library’s plans for a new West Rowan Branch Library, to be located at Cleveland Elementary School

3. Ryan Turney, a Carson High School graduate and senior at the University of North Carolina at Wilmington, was studying abroad in Bangkok, Thailand, this fall when he died unexpectedly. What caused Ryan’s death?
A. Methanol poisoning
B. A spider bite
C. Malaria
D. Mercury poisoning

4. At a luncheon Wednesday, Meals on Wheels of Rowan honored some of its longtime volunteers, including some who have lived a long time. How many volunteers in their 90s are still delivering lunches?
A. Two
B. Four
C. 10
D. 12

5. Fernando Gallardo, who has worked for Taylor Clay Products for 27 years, came to the United States in 1989 and has been in Salisbury since 1990. Gallardo is a native of what country?
A. Guatemala
B. Venezuela
C. Peru
D. Chile

6. Jack Neubacher, who died at his home last Sunday, is remembered fondly by many as a charter member and longtime leader of what Rowan County organization?
A. Rowan Museum
B. Millbridge Ruritans
C. Salisbury Symphony
D. Experimental Aircraft Association chapter

7. The Rowan County Board of Commissioners waived solid-waste fees this weekend for what reason?
A. The annual “Fee-Free Day” in Rowan
B. To support Saturday’s High Rock Lake Clean Sweep
C. To encourage a fall cleanup throughout the county
D. To support Adopt-a-Highway teams who cleaned up litter on their designated streets Saturday

8. The Spencer Board of Aldermen has recessed until Nov. 13 a public hearing on a points-based ordinance designed to do what?
A. Have owners take better responsibility of their dogs
B. Hold landlords accountable for difficult tenants
C. Allow bigger fines for residents who regularly have on-street parking violations
D. Cut down on the times the town has to cut grass on overgrown lots

9. Carson and West Rowan high schools squared off against each other this past Tuesday in a league showdown for first place in what sport?
A. Women’s volleyball
B. Men’s soccer
C. Women’s cross country
D. Women’s tennis

10. Terry Oglethorpe and his wife, Mary, delivered something to Powles Staton Funeral Home Tuesday that the N.C. National Guard’s Family Readiness Program will distribute this Christmas. What did the Oglethorpes deliver?
A. U.S. flags
B. Diapers
C. Handmade toys
D. Cellphone cases

ANSWERS

1. C
2. D
3. A
4. B
5. C
6. D
7. B
8. B
9. A
10. C

Comments

Coronavirus

People receiving first dose of COVID-19 vaccine grows by less than 1%

Education

Rowan-Salisbury Schools brings Skills Rowan competition back to its roots

Business

Weak jobs report spurs questions about big fed spending

News

Judge limits footage that family can see of deputy shooting in Elizabeth City

Sports

Woodland, two others share lead; Mickelson plays much worse but will still be around for weekend at Quail Hollow

Business

Former NHL player to open mobster themed bar in Raleigh

Nation/World

California population declines for first time

News

GOP leaders differ on bottom line for state spending

News

Police: Man killed in shootout with officers in Winston-Salem

Crime

Man charged after thieves rob would-be gun buyers of wallets, shoes

Crime

Blotter: Four added to sheriff’s most wanted list

High School

High school football: Some anxious moments, but Hornets win state title

Local

Photos: Salisbury High Hornets win big in 2AA championship game

Local

County manager outlines projections for the upcoming fiscal year budget, suggests uses for stimulus money

Business

Miami-based Browns Athletic Apparel opens second screen printing location in Salisbury

News

At funeral, fallen Watauga deputies remembered as ‘heroes’

Coronavirus

COVID-19 cluster identified at Granite Quarry Elementary

Coronavirus

More than half of North Carolinians have now taken at least one vaccine shot

Local

City hopes to cover expenses in 2021-22 budget with surplus revenue generated this year

Local

Fallen tree proves to be a blessing for local nonprofit Happy Roots

Local

Quotes of the week

Coronavirus

Health department drops quarantine time from 14 to 10 days

Crime

Blotter: More than $100,000 in property reported stolen from Old Beatty Ford Road site

Local

City fights invasive beetles by injecting trees with insecticide