• 64°

Week in review: Test your nose for local news

A weekly quiz on local news

1. In efforts to entice $311 million in investment and 736 new jobs to Rowan County, the Board of Commissioners approved $6.5 million in incentive grants for three potential economic development projects. What are the code names the Rowan EDC gave the three?
A. Project Yankee, Project Help and Project Rocky
B. Project Racing, Project Terrapin and Project Alberta
C. Project Kodiak, Project Arizona and Project Care
D. Project Houston, Project Icon and Project Harmony

2. FEMA, part of the U.S. Department of Homeland Security, approved a $142,334 grant for the town of Granite Quarry. What will the money be used for?
A. To correct three flood-prone spots in town that became evacuation areas during the Hurricane Florence
B. To outfit every patrol car of the Granite Quarry-Faith Police Authority with cameras, computers and tinted glass
C. To make Town Hall earthquake-proof
D. To buy air packs for the Fire Department

3. One of the Salisbury Police Department’s community-engagement initiatives tries to bring police officers and residents together at businesses that serve primarily what?
A. Doughnuts
B. Coffee
C. Barbecue
D. Tacos

4. Catawba College has hired its first coordinator for what?
A. Esports
B. Women’s lacrosse
C. Foreign language studies
D. An associate degree program in massage therapy

5. The Salisbury High-Oak Grove High football game that was scheduled for Friday night was rescheduled for Nov. 9. Why?
A. Oak Grove seniors on the football team were committed to a class trip to Washington, D.C.
B. Salisbury High’s team trainers from Novant Health were obligated to attend a two-day seminar in Winston-Salem that conflicted with the game.
C. A mistake by the N.C. High School Association led to referees not being scheduled.
D. A contagious bacterial infection was confirmed among the Oak Grove team.

6. Salisbury City Council held a special four-hour meeting on Wednesday that dealt with what?
A. Meeting procedures
B. Making appointments and reappointments to boards and commissions
C. Hearing from residents and business owners
D. Discussing the pros and cons of district representation

7. The Salisbury Fire Department broke ground Tuesday on Station No. 6, which will be named for firefighters Victor Isler and Justin Monroe. The men died in the Salisbury Millworks fire 10 years ago. Where will the new station be?
A. Mahaley Avenue
B. Airport Road
C. Enon Church Road
D. Cedar Springs Road

8. Linda Kepley, with some help from her daughter-in-law Tammy, made most of the food for Saturday evening’s Chicken & Pickin’ at China Grove Roller Mill. Besides her noteworthy chicken and dumplings, what else did Kepley make?
A. Carrot cake
B. German slaw
C. Macaroni and cheese
D. Pineapple casserole

9. Helen Brown has raised close to $250,000 for cystic fibrosis research through yard sales she and her husband, Ralph, have held since 2001. What personal connection does Helen have with the disease?
A. She has two grandchildren with CF.
B. She had a close friend who died from CF.
C. Her father once was executive director of the national organization for CF research.
D. She had a brother who fought CF his whole life.

10. Elsie Bennett, co-owner of West Rowan Farm, Home and Garden, made a special trip to Patterson Farm on Tuesday for what reason?
A. To announce the merger of her store with the farming operation
B. To watch the barn quilt she designed and painted be installed
C. To announce the opening of a cornfield maze that her store is co-sponsoring with Patterson Farm
D. To conduct her first class on how to can vegetables from fall gardens

ANSWERS

1. C

2. D
3. B
4. A
5. D
6. A
7. D
8. B
9. A
10. B.

Comments

News

Chaotic first debate: Taunts overpower Trump, Biden visions

Elections

Debate takeaways: An acrid tone from the opening minute

News

Appalachian State student dies following COVID complications

Local

Planning board OKs rezoning for 5-acre property on Mooresville Road

Business

Kannapolis seeking redevelopment proposals for site of old baseball stadium

Elections

Tell us your opinion about the first presidential debate

Education

Kannapolis elementary students will return to full, in-person classes Nov. 2

Coronavirus

10 deaths now reported at Liberty Commons nursing home

Education

Rowan-Salisbury School Board will provide money to help athletics restart

Crime

Blotter: Charlotte teen cited with marijuana possession during traffic stop

Local

Rowan-Salisbury Schools receives $26.3 million grant to accelerate renewal

Local

Child injured after running behind father’s truck

Crime

Police identify man who took them on high-speed chase, crashed into lumber truck

China Grove

Reaper’s Realm owners promise beefed-up security after weekend shooting

Business

Contractor expands local footprint, takes on county’s coronavirus projects

News

Home Improvement: Holiday gifts to spark home improvement ideas

Elections

Political Notebook: Local parties will host watch parties for presidential debate

Crime

China Grove man cited for driving through school field

BREAKING NEWS

October closure hearings set for Faith, Enochville elementary schools

Crime

Police say man gave false name after high speed chase, crashing into lumber truck

Coronavirus

Nearly 400 cases considered currently active in the county

Education

Rowan-Cabarrus Community College creates free course to help parents tackle virtual learning

Business

New unemployment claims down in August, could indicate positive trend for businesses

Crime

Salisbury man faces drug possession charges after overdose call