• 64°

Week in review: Test your nose for local news

1. Willie Earl Williams, 33, who is charged with two counts of murder in the Aug. 3 shooting deaths of Sabrina Annette Curzi and Darryl Allen Wright, had eluded authorities until his arrest this past week in what N.C. county?
A. Brunswick
B. Pitt
C. Alleghany
D. Scotland

2. Kevin Chapman, who operates a NASCAR-themed limousine service, has been renovating a house on East 14th Street as transitional housing for whom?
A. Military veterans
B. Women coping with mental illnesses
C. Men trying to return to society from opioid dependency
D. Families who lost their homes to flooding in eastern N.C.

3. About 200 people have signed up for the city’s Remedial Action Program. What is the purpose of this voluntary program?
A. To take city-based school kids who are struggling with reading and match them with adult tutors
B. To offer counseling, job opportunities and housing to convicted felons on parole
C. To help landlords better understand criminal activity that may be happening on their properties and ways to combat it
D. To clear many of the obstacles, find a reasonable price and sell vacant houses to new owners who sign a contract promising the properties will be restored and ready for occupancy within a year

4. Malik Ford of Salisbury won $200,000 on a Carolina Panthers scratch-off ticket in the N.C. Education Lottery. Where did he buy the ticket?
A. Ruscho at Jake Alexander Boulevard and Mooresville Highway
B. Gas, Gobble & Go in Granite Quarry
C. Kangaroo station on Statesville Boulevard
D. Speedway on East Innes Street

5. Rowan Helping Ministries plans to expand into eastern Rowan by opening a Saturday food pantry where?
A. East Rowan YMCA
B. St. Peter’s Lutheran Church in Rockwell
C. Montgomery Store in Gold Hill
D. Ursinus United Church of Christ in Rockwell

6. Salisbury High School’s long league winning streak — dating back to the 1990s — came to an end in women’s tennis last Monday in a loss to Oak Grove. How many league matches had the team won in a row?
A. 68
B. 186
C. 302
D. 455

7. Rowan-Salisbury Schools will retire debt in 2021, which will free up an estimated $60 million. What’s the big-ticket capital item the school district will consider once those funds are available?
A. A new or renovated Corriher-Lipe Middle School
B. A new eastern Rowan elementary school to merge Rockwell and Granite Quarry schools
C. A new or renovated Knox Middle School
D. A new school bus garage

8. The N.C. Institute of Political Leadership hosted its first Hometown Debate on Tuesday at the Meroney Theater. What issue did the visiting debaters focus on?
A. Term limits for state legislators
B. A proposal to do away with state-supported universities
C. Redirecting lottery proceeds from education to highways
D. A proposed constitutional amendment to change the way judicial vacancies are filled

9. Last Monday, Essie Mae Kiser Foxx Charter School had to move classes to Livingstone College. Why?
A. Installation of a fire suppression system
B. Installation of a security system
C. Installation of flooring
D. Replacement of a water line in East Spencer, which temporarily left the school without water

10. Kannapolis City Council approved amendments to construction contracts last Monday that will lead to the $52 million construction of what in the city’s downtown?
A. A ballpark for the Kannapolis Intimidators
B. A performing arts center
C. A new campus for Rowan-Cabarrus Community College
D. A new building for the Kannapolis Police Department

Answers:

1. B
2. A
3. C
4. D
5. B
6. B
7. C
8. D
9. D
10. A

Comments

Crime

Police: Charlotte man caught stealing funeral home employee’s truck

Local

Rowan Social Services director takes new job in New Hanover County; Heidrick to retire

Ask Us

Ask us: Will masks be required in Rowan County polling locations?

Elections

Political Notebook: Tillis, Cunningham differ on when to fill SCOTUS vacancy

Local

Local state trooper, firefighter returns home after Army deployment

Local

Blast from the past: Concordia Lutheran Church opens time capsule from previous century

Crime

Blotter: Salisbury man charged with damaging video camera, tresspassing

Crime

North Carolina man faces over 300 sex-related charges

News

Coastal flooding along Outer Banks closes roads

Nation/World

GOP hopeful Supreme Court battle will help shift election

Education

‘Better chance of succeeding’: Moody, colleagues reflect on tenure, retirement

News

Collecting garbage: Locals work to beautify High Rock Lake during Clean Sweep

Coronavirus

Salisbury man grateful parents’ story has impacted many

News

Celtics take big lead and hold on to top Heat 117-106

Business

Downtown Salisbury ‘moving swiftly’ with developers interested in Empire Hotel

Business

From fantasy to fact, Cherry builds a Hobbit House at his Treesort

Business

Biz Roundup: CSP seeking to hire 100 new employees for plant expansion

Coronavirus

Police, sheriff focus on education in addressing mask-wearing complaints

Education

Candidates for East Area school board seat have widely different views on renewal

Kannapolis

Cannon Mills’ whistle sounds again, brings nostalgia with it

Coronavirus

UPDATED: Outbreak at jail annex over; new cases emerge at Kannapolis facility

Elections

In Senate race, Tillis calibrates ties to Trump

News

5 Charlotte officers recommended for dismissal after death in custody

Elections

Trump, Biden hit unlikely battleground state of Minnesota