• 66°

Week in review: Test your nose for local news

A weekly quiz on local news; answers below

1. Salisbury City Manager Lane Bailey sets aside time every month to see residents one-on-one and hear their concerns. What does Bailey call these personal discussions?
A. In the Right Lane
B. Bailey Briefings
C. Meeting With the Manager
D. Bailey’s Beat

2. John McLaughlin recently retired, but for close to 60 years, his business was a fixture in the West End community of Salisbury. That business is still operating. What is it?
A. A barbershop
B. A pawnshop
C. A jewelry store
D. A grocery

3. Cody Maxwell Schimmels, 30, is charged with felony armed robbery and five counts of kidnapping for a late-night incident at Harris Teeter on July 12. He is now in the Rowan County Detention Center under $750,000 bond, having recovered from being shot. How much money did warrants say Schimmels tried to take?
A. $400
B. $1,100
C. $9,600
D. $26,000

4. Rowan County has received a shipment of something for which it paid about $245,000. The county is now the proud owner of what?
A. Fifty new ballot machines for elections
B. Six new patrol cars for the Sheriff’s Office
C. Ten new paddle boats for Dan Nicholas Park
D. A new, handcrafted water wheel for Kerr Mill at Sloan Park

5. As forecasts related to Hurricane Florence became more ominous, Jill Foster and Bobby “Sev” Sellers decided to move their Saturday wedding to Concordia Lutheran Church in China Grove. Where was it originally supposed to be?
A. Walnut Hill near Barber
B. The Arbors near Cleveland
C. The Shrine Club along High Rock Lake
D. The Henry Connor Bost House off Potneck Road

6. A pioneer locally, Crystal Pierce has retired from nearly 31 years as a firefighter in Rowan County. What distinction can she claim?
A. She was the first person to graduate from the fire science course at Rowan-Cabarrus Community College.
B. She was the first woman firefighter for the Salisbury Fire Department.
C. She was the first female fire chief in Rowan County.
D. She was the first Salisbury firefighter to earn a bachelor’s degree in fire science.

7. In response to Hurricane Florence, Hefner VA Medical Center accepted 18 patients evacuated from a veterans hospital where?
A. Wilmington
B. Hampton, Virginia.
C. Charleston, South Carolina
D. Durham

8. Before they enter her fourth-grade classroom at Hurley Elementary School, students of teacher Spencer Ann Bowden receive what?
A. A special handshake
B. A handwritten, inspirational quote meant especially for each student
C. An apple
D. Mismatched locks and keys. Only when the students work together to figure out which keys fit which locks can they go to lunch.

9. The T-Man 5K, which will be run in Mooresville in coming weeks, is named for Tristen Hobbs, 15, who died in January. The run is trying to raise awareness for the prevention of what?
A. Juvenile diabetes
B. Cerebral palsy
C. Reckless driving among teens
D. Teen suicide

10. Nancy Fezler had a close connection to the terrorist attacks of Sept. 11, 2001. How so?
A. As a customer relations worker for United Airlines, she personally knew the Denver-based crew on Flight 93, which had been overtaken by hijackers before going down in a field near Shanksville, Pennsylvania.
B. As a corporate attorney in New York, she had left the North Tower of the World Trade Center 30 minutes before the first hijacked plane struck.
C. As a captain in the Navy, Fezler was stationed at the Pentagon when one of the hijacked planes hit the wing where her office was located.
D. As a battalion chief with New York City Fire Department, Fezler worked 36 hours without sleep after the Twin Towers fell.

 

Answers:

1. C
2. D
3. B
4. A
5. C
6. C
7. B
8. A
9. D
10. A

Comments

Crime

Blotter: Man found on church property with litany of drugs

Crime

Man charged in connection to 2019 overdose death

Business

‘It’s our big time’: Salisbury Farmers Market reopens Saturday

Education

Schools capital funding still frozen as RSS sends local budget to county

Business

Shields, Cheerwine Festival receive N.C. Main Street Awards

Kannapolis

Duke University launches kidney disease study in Kannapolis for people of African descent

Education

Horizons Unlimited will hold in-person summer camps

Education

Education briefs: Catawba planning for more in-person activities, free summer school tuition

Coronavirus

County’s full COVID-19 vaccinations top 22,600

High School

High school golf: With Merrell, Mustangs back on top

Local

Spencer investigating rat problem on South Iredell Street

News

Livingstone, Mission House Church to host national ‘Black Voters Matter’ listening session

Education

Shoutouts

Business

Groundbreaking on Pennant Square signals next phase in downtown Kannapolis revitalization

Nation/World

J&J vaccine to remain in limbo while officials seek evidence

Nation/World

Prosecutors: No charges for officer in Capitol riot shooting

Nation/World

Biden to pull US troops from Afghanistan, end ‘forever war’

Nation/World

Former Minnesota cop charged in shooting of Black motorist

Crime

Blotter: April 14

Elections

Former North Carolina Gov. McCrory enters US Senate race

Crime

Salisbury woman arrested in Myrtle Beach for abducting child

Health

County updates health director job description, will advertise for position

High School

High school tennis: East beats Carson, still hopes to share NPC title

Elections

Board of Elections to purchase upgraded voting equipment using federal grant