• 61°

Week in review: Test your nose for local news

A weekly quiz on local news. Answers are below.

1. What was the one word Rowan-Salisbury Schools Superintendent Lynn Moody used to describe 2017-18 performance scores for district schools released Wednesday and based on annual test scores and growth or improvement?
A. Illuminating
B. Disappointing
C. Encouraging
D. Flat

2. Bostian Elementary, Carson High, East Rowan High, Rowan County Early College and West Rowan High all fell into a school performance category described by which one of these phrases?
A. Did not meet growth expectations
B. Exceeded growth expectations
C. Met growth expectations
D. Growth expectations did not match performance

3. For the second consecutive year, Rowan Early College was the only school in the district to receive an “A” letter grade in school performance. Only three RSS schools had “B” letter grades. Which three?
A. Bostian Elementary, Faith Elementary and Carson High
B. Enochville Elementary, Millbridge Elementary and Southeast Middle
C. China Grove Middle, East Rowan High and South Rowan High
D. Mount Ulla Elementary, Morgan Elementary and Corriher-Lipe Middle

4. Which of these statements related to school performance grades or scores is not true?
A. The Rowan-Salisbury school system is a low-performing district.
B. North Rowan Elementary has received an “F” grade for five years in a row.
C. One of the biggest areas of concern is the dropping grades in three middle schools.
D. Most RSS schools stayed the course with a “C” or “D” grade.

5. What happened between Merritt Avenue and Grove Street on Wednesday that caused traffic to be detoured on West Innes Street for much of the day?
A. A 200-year-old oak tree came down, blocking all four lanes and taking power lines with it.
B. A tractor-trailer delivering Krispy Kreme supplies to the store at West Innes Street and Merritt Avenue jack-knifed, spilling flour everywhere and making things worse by taking out a fire hydrant.
C. A water main broke.
D. Methane gas in a grease trap near Krispy Kreme ignited, setting off several underground fires.

6. Supporters of the old R.A. Clement School in Cleveland would like to see it placed on the National Register of Historic Places. It’s one of fewer than 100 Rosenwald schools thought to remain in the country from the days of segregation. Who has owned the school since 2003?
A. The town of Cleveland
B. West Rowan Neighborhood Advisory Council
C. Rowan-Salisbury Schools
D. R.A. Clement Alumni Association

7. Salisbury’s Will Merrick, who now lives in Hollywood, has won critical praise in movie reviews for his work on the recently released thriller “Searching,” starring John Cho. In credits for the movie, Merrick’s name appeared with what job?
A. Casting director
B. Co-editor and co-director of virtual photography
C. Animal trainer
D. Cinematography director

8. Stacey Carver, a seventh-grade language arts teacher at Corriher-Lipe Middle School, discovered that one of the best aids in helping the concentration of students with attention deficit hyperactivity disorder was the addition of what in her classroom?
A. Stuffed animals
B. Ceiling fans
C. Black lights
D. Rocking chairs

9. Even though he was retiring Aug. 31, Master Deputy Sam Henline of the Rowan County Sheriff’s Office didn’t want to leave without presenting a gift to department Chaplain Mike Taylor. What did Henline give Taylor on behalf of all the bailiffs at the courthouse?
A. A 14-foot-trailer for Taylor’s Shield a Badge program
B. An oversized gavel signed by all the bailiffs
C. A year’s gift certificate for a dozen doughnuts a week from Krispy Kreme
D. A German edition Bible from 1776

10. Who won the men’s championship of the 65th annual Crowder-Dorsett Memorial Labor Day four-ball golf tournament, played at the Country Club of Salisbury?
A. John Henderlite and Jake Alexander
B. Clark Alcorn and Eric Nianouris
C. Jason and Seth Correll
D. Lee Frick and Blake Wray

Answers:
1. D
2. B
3. A
4. A
5. C
6. D
7. B
8. D
9. A
10. D

Comments

Elections

NC elections board, Republicans at odds over absentee ballot rule changes

News

Voters struggling with witness rules in early voting

News

Trump expected to announce conservative Amy Coney Barrett for Supreme Court

Coronavirus

County reports COVID-19 percent positive rate of 8%

Local

Rowan County United Way sets $1.5 million goal at drive-in kickoff event

Crime

Blotter: Adult daughters accused of beating up mother

China Grove

China Grove firefighters injured after engine overturns

Business

Salisbury VA to reopen entry, exit gates

Crime

Sheriff’s Office looking for suspect in Burlington Coat Factory theft

Elections

Requests for absentee ballots top 9,000 in Rowan

Local

Spencer approves supplemental USDA loan for Park Plaza project

Business

11 locals will make up Empire Redevelopment Task Force

Local

New finance director excited to prove himself, continue on path set by predecessor

Coronavirus

County health officials report four new COVID-19 deaths

Elections

Trump promotes health care ‘vision’ at stop in Charlotte but gaps remain

Crime

Blotter: Woman charged with stealing mom’s dog

Business

Rowan County hires Howden as new finance director

Local

Exhibit about Jim Crow-era travel on display at NC Transportation Museum

Elections

GOP elections board members resign over absentee settlement

Crime

Drive-by shooting injures 24-year-old Salisbury man

Crime

Highway Patrol: Vehicle fled after striking, killing pedestrian on Camp Road

Local

Locals to be inducted into NC Military Veterans Hall of Fame

Business

Fall fun, with a twist: Patterson Farm adjusts to guidelines, offers new version of traditional events

Nation/World

Sayers, Piccolo friendship lives on in ‘Brian’s Song’