• 59°

Week in review: Test your nose for local news

1. According to election finance reports, how much did Rowan Alliance spend in its May primary efforts against Craig Pierce and Jim Sides, who were Republican candidates for the Rowan County Board of Commissioners?

A. $5,121.50

B. $10,121.50

C. $25,121.50

D. $40,121.50

2. With the theme “Redesigning Our Future,” 31 students from various parts of the state and country attended a national summit this past week at Catawba College. What was this eighth annual gathering?

A. The National Political Science Summit

B. The National Theatre Summit

C. The National History Summit

D. The National Environmental Summit

3. Because of changes put forth in Senate Bill 325, the Rowan County Board of Elections and other boards of elections across the state will have to lengthen staff hours during the early voting period from Oct. 13-Nov.3. What will be the mandatory weekday operating hours for each one-stop voting site during this period?

A. 7 a.m.-7 p.m.

B. 8 a.m.-8 p.m.

C. 9 a.m.-6 p.m.

D. 10 a.m.-7 p.m.

4. Russ Roakes, a funeral director for Powles Staton Funeral Home, has been asked to participate in a service at Arlington National Cemetery for a Marine veteran who played a prominent role in what 1987 movie?

A. “Lethal Weapon’

B. “Full Metal Jacket”

C. “RoboCop”

D. “Fatal Attraction”

5. Queen’s Gifts, owned by Jane Crosby for the past 22 years, will be going out of business. Where did Queen’s, now on South Main Street, actually open as a Salisbury business in 1969?

A. In Spencer

B. In China Grove

C. On North Main Street

D. At the Rowan Mall

6. Salisbury native Jim Loeblein spoke this past week to a regional chapter of the Military Officers Association of America. What high military rank does Loeblein hold?

A. Sergeant major with the Marines

B. Rear admiral with the Navy

C. Brigadier general with the Army

D. Colonel with the Air Force

7. So far, it’s been pretty dry this summer, one of the driest on record. How much summer rainfall has Rowan County seen, according to measurements at Mid-Carolina Airport?

A. .68 inches

B. 1.14 inches

C. 4.78 inches

D. 6.88 inches

8. Rowan Museum held one of its summer camps this past week related to what era in Rowan County history?

A. The Civil War

B. The American Revolution

C. The Depression

D. World War II

9. The latest youth production by Piedmont Players Theatre debuted Thursday night at the Meroney, 213 S. Main St, and runs through July 21. What musical are the young performers doing?

A. “The Jungle Book”

B. “Cats”

C. “High School Musical 2”

D. “Grease”

10. Drew Powell led the Iowa Barnstormers to the Indoor Football League’s United Bowl championship. What is Powell’s connection to Rowan County?

A. His grandparents live here

B. He attended Salisbury High before relocating to Iowa during his sophomore year

C. He was an All-South Athletic Conference receiver for Catawba College

D. He was a 2016 graduate and four-year quarterback for Livingstone College

ANSWERS

1. D.
2. D.
3. A.
4. B.
5. C.
6. B.
7. B.
8. A.
9. C.
10. D.

Comments

Ask Us

Ask Us: What programs exist for litter cleanup?

Business

County begins accepting restaurant grant applications

Crime

Blotter: Salisbury man charged with nine more felony sex offenses

Nation/World

Biden team readies wider economic package after virus relief

Nation/World

Spacewalking astronauts prep station for new solar wings

Nation/World

Cuomo sorry for remarks aide ‘misinterpreted’ as harassment

Nation/World

Trump calls for GOP unity, repeats lies about election loss

Education

Rowan County administers 700 vaccines, with majority going to local educators

Crime

Shoplifting at Walmart presents challenge for Salisbury police

Local

Commissioners will hear details about changes to solar energy policies

Business

After overcoming obstacles, local barber Daniel King earns registered status

Lifestyle

39th annual K12 student exhibitions go virtual

Business

Biz Roundup: Chamber of Commerce to host ‘Salute to Agri-Business’ at March Power in Partnership

Local

Local legislators back bills ranging from new restrictions on sex offenders to Holocaust education

News

After surviving COVID-19 scare, Lois Willard set to celebrate 100th birthday

High School

Carson rolls over South 41-0 as about 600 allowed in to see season opener for both

Education

East Spencer after-school program looks toward opening, nonprofit status

Lifestyle

Frank Ramsey inducted into the NC Military Veterans Hall of Fame

College

Livingstone’s Stoutamire inducted into 2021 CIAA Hall of Fame

Nation/World

J&J’s 1-dose shot cleared, giving US 3rd COVID-19 vaccine

Coronavirus

13 deaths reported in Rowan, county stresses need to receive second dose

Coronavirus

10% of Rowan residents receive first dose; eight COVID-19 deaths reported this week

News

North Carolina State Highway Patrol commander to retire

Education

UNC School of the Arts may go for online learning due to COVID-19 spread