• 63°

Week in review: Test your nose for local news

1. As evidence of Rowan County’s aging population, Nan Buehrer, executive director of Rufty-Holmes Senior Center, said, “For 2018, they’re projecting we have more older adults than children 17 and younger.” By 2036, what percentage of Rowan County’s population will be over age 60?

A. 11 percent

B. 17 percent

C. 28 percent

D. 41 percent

2. Michael Goodnight, a Rowan County firefighter responding to a call on the afternoon of July Fourth, was killed when his pickup struck a turning car on Gold Knob Road. For what department had Goodnight been a member for about two years?

A. Gold Hill

B. Rockwell Rural

C. Poole Town

D. West Liberty

3. An estimated 40,000 people attended the Faith Fourth of July Parade Wednesday morning. Who was this year’s grand marshal?

A. Daisy Bost

B. Judy Hampton

C. Greg Edds

D. Kevin Auten

4. Who is the new Miss Rowan County Veteran, crowned at the Faith Fourth?

A. Bayley Atkinson

B. Bailey Hoesman

C. Briana Richmond

D. Peyton Berry

5. Residents of Gold Hill gathered this past Tuesday night to mark what occasion?

A. The Fire Department’s addition of a new truck

B. The opening of a new restaurant in the historic Gold Hill village

C. The inclusion of the Gold Hill Mining District on the National Register of Historic Places

D. The fifth annual Gold Hill Ghost Walk

6. Ashton White, a West Rowan High graduate and student at Rowan-Cabarrus Community College, made history when she became the first woman to do what?

A. Run three marathons in six days — separate events in Portland, Maine; Eau Claire, Wisconsin; and Nashville, Tennessee

B. Become a sergeant in the U.S. Army Reserve by age 19

C. Win a gold medal for postsecondary masonry at a national skills test in Louisville, Kentucky

D. Win the 4-H national championship in calf roping in Ogden, Utah

7. The Veterans’ Legacy Foundation, with the help of U.S. Rep. Ted Budd, R-N.C., made a special presentation to World War II veterans James W. Morris and Jack E. Gaskey on July Fourth. What did these men, now residents of the N.C. State Veterans Home in Salisbury, receive?

A. Preserved U.S. flags that had flown on their Navy battleships during the war

B. Framed copies of their draft notices

C. Plaques noting they are the oldest living members of Tank Battalion 737

D. Service medals they had earned in World War II

8. A China Grove man has been charged with felony sex offenses alleged to have occurred more than 30 years ago, in 1985. What led authorities to arrest him?

A. He turned himself in

B. A conversation the man had with his reported victim on Facebook

C. The person said to be the victim recognized the man when he exited the Ferris Wheel at the Faith Fourth of July

D. An undercover sting operation

9. Zac Almond, a former Catawba College catcher, is enjoying some success as a professional baseball player. His team, the Missoula (Montana) Osprey, competes in what league?

A. Big Sky League

B. Pioneer League

C. Grand Teton League

D. Big Porcupine River League

10. Last Sunday, 7-year-old Nehemiah Ross went missing from his Lincolnton Road home in Salisbury. He was found safe and sound and returned home later that day. Where did the young boy go?

A. He made a makeshift camp in a large drainage pipe not far from his house

B. He showed up at a neighbor’s cookout

C. He rode his bicycle to Spencer

D. He fell asleep in a closet at his house

ANSWERS:

1. C

2. D

3. A

4. D

5. A

6. C

7. D

8. B

9. B

10. C

Comments

Granite Quarry

Granite Fest makes a comeback with music, vendors and fun for kids

Education

State budget process could mean big gains or loss of funding for schools

Business

Biz Roundup: Downtown Salisbury vying for $25,000 cash prize

Kannapolis

Kannapolis native serves as a member of U.S. Navy’s ‘Silent Service’

Local

Snyder promoted to deputy city clerk

Crime

Woman arrested for flashing rear end at Sheriff’s Office after previous charges overturned

Lifestyle

Hall wins bronze medal in SilverArts

Clubs

Harold B. Jarrett American Legion Post 342 holds 75th anniversary celebration

Business

Salisbury-based Integro Technologies acquired by Kaman Distribution Group

Lifestyle

World War II veteran, longtime Rowan County farmer, celebrates 100th birthday

Local

Rowan commissioners will discuss body cameras for bailiffs, arrowhead donation, plumbing fix for lead levels

Business

Downtown move gives Salisbury Eyecare and Eyewear chance to expand offerings, add new doctor

Nation/World

Clinton recovering from infection 

Crime

Teen charged in shooting at Mount Tabor High School held without bond

Nation/World

Marine officer receives reprimand for Afghanistan criticism

Elections

Beasley top fundraiser in third quarter for Senate race

Farm & Garden

Nearly 1-ton pumpkin sets record at state fair

High School

High school football: Loeblein throws record six TD passes for Falcons; Cavs, Hornets romp

Nation/World

UK lawmaker stabbed to death in terrorist act

Crime

Cooleemee man arrested after trading gunfire with Davie County investigators in Rowan

Elections

Salisbury council candidates list crime reduction, hiring a new city manager among city’s top priorities

Crime

Blotter: Man charged with trio of vehicle break-ins

Coronavirus

Catawba College will require COVID-19 vaccinations in 2022

Local

City selects Sada Stewart Troutman as new Downtown Salisbury Inc. director