• 81°

Week in review: Test your nose for local news

1. Where is the G.I. Memorial House?

A. Kannapolis

B. Cleveland

C. Salisbury

D. Rockwell

2. Dr. John Wilkerson ends an 18-month stint as interim pastor at John Calvin Presbyterian Church this morning as he heads into retirement. Wilkerson served as pastor at the church from 1983-90, when he also was chairman of what community organization?

A. The Salisbury-Rowan Human Relations Council

B. United Way

C. Rowan County Chamber of Commerce

D. Rowan County Ministerial Board

3. After First National Bank in Salisbury was robbed Thursday afternoon, law enforcement quickly identified a suspect, leading to a multi-jurisdictional chase into Davidson County. The chase ended in what Davidson County community, where the suspect was shot?

A. Welcome

B. Lexington

C. Thomasville

D. Linwood

4. West Rowan High senior Ben Zino received one of 35 highly coveted Park Scholarships to attend N.C. State University. Zino said he was on a tour at what college when he received the news he was chosen for the prestigious scholarship?

A. The University of North Carolina at Wilmington

B. Campbell University

C. The University of Virginia

D. Appalachian State University

5. The LandTrust for Central North Carolina, based in Salisbury, played a pivotal role in the acquisition of 45 additional acres along Mountain Creek in what N.C. state park?

A. Crowders Mountain State Park

B. Morrow Mountain State Park

C. Lake Norman State Park

D. Haw River State Park

6. John Stafford, director of music at First Presbyterian Church, composed a piece for Saturday night’s Pops at the Post concert by the Salisbury Symphony. What was the name of Stafford’s piece?

A. “Salisbury in the Summer”

B. “General Stoneman’s Parade”

C. “The Yadkin Trilogy”

D. “Bell Tower March”

7. LifeWay Church has erected a new building on U.S. 601, and the congregation held an auction Saturday to raise funds toward completing the interior in hopes of worshiping there next spring. In what familiar building has LifeWay been holding services since 2008?

A. Shoaf’s Barn Dance

B. Village Grocery

C. Wink’s S&W Fish Camp

D. Franklin Community Center

8. Salisbury native Ashley Blaire, a junior at Belmont Abbey University, has released a new song called “Don’t Need Me.” In the entertainment field, what’s the name Blaire goes by?

A. Blair Shelton

B. B Ashley B

C. AB Smooth

D. Blaire

9. Ike Freeman, a graduate of East Rowan High School, is the starting shortstop for what Atlantic Coast Conference baseball team?

A. Clemson

B. Boston College

C. Virginia Tech

D. University of North Carolina

10. Unemployment rates in all of North Carolina’s 100 counties declined in April. The statewide rate was 3.7 percent. Which one of these statements is true about the April unemployment rates in Rowan County and the five counties around it?

A. All are 3.7 percent or less

B. All are over 3.7 percent

C. Only Rowan County’s rate is below 3.7 percent

D. Only Rowan County’s rate is above 3.7 percent

ANSWERS:

1. A.
2. A.
3. C.
4. D.
5. B.
6. D.
7. C.
8. B.
9. D.
10. A.

Comments

Crime

Man charged with killing 28-year-old found dead in crashed car

Crime

68-year-old woman identified as Jackson Street murder victim

Crime

Man arrested in Jacksonville for Salisbury murder

Local

Rowan-Salisbury Schools finalizes normal, five-day schedule for fall

Local

Council to vote on budget, consider permit for child care center near downtown

Landis

Landis adopts budget with reduction in residential electric rates, no tax increases

Local

Political Notebook: Budd campaign touts boost in voter support after Trump endorsement

Local

Seventh Dragon Boat Festival scheduled July 24

News

NC rights groups say GOP bills impede voting access

Local

Sgt. Shane Karriker’s funeral procession travels through downtown Salisbury

Crime

Blotter: June 14

Ask Us

Ask Us: When will front entrance to courthouse reopen?

Coronavirus

As COVID-19 cases wane, vaccine-lagging areas still at risk

Crime

Blotter: Man faces litany of charges for fleeing sheriff’s deputies

Granite Quarry

‘Race to the Dan’ brings Revolutionary War back to Rowan

Local

‘Unity in the Community’ event brings together Salisbury Police, NAACP

Crime

One killed, two others shot on South Jackson Street in Salisbury

Crime

State examining Davidson County emergency alert received in Rowan, other counties

Local

Cleveland Rodeo packs house for 10th year

News

Salisbury’s Jacques Belliveau talks mental health, filming during premiere of ‘Reggie: A Millennial Depression Comedy’

News

Sen. Ford backs new set of election-related bills

Business

Downtown Salisbury bullish on potential for more residential space

Business

Biz Roundup: Wine about Winter set for June 18

Business

Local artists draw in adventurous travelers with eclectic Airbnb rental downtown