• 50°

Week in review: Test your nose for local news

1. As Salisbury City Council looks at a budget for 2018-2019, how many new officers has Police Chief Jerry Stokes requested?

A. None

B. Two

C. Six

D. 12

2. At 6 p.m. June 4, the Rowan County Board of Commissioners will hold a public hearing on a proposed 2018-19 budget that would do what to the county’s current property tax rate of 66.25 cents per $100 valuation?

A. Keep it at the same rate

B. Raise the rate by 1 cent to 67.25 cents per $100 valuation

C. Decrease the tax rate to an even 66 cents per $100 valuation

D. Increase the tax rate to 71.25 cents per $100 valuation

3. The previously undefeated season of the Salisbury High School women’s soccer team ended last Tuesday, as it finished the year 25-1. What school beat Salisbury in the 2A state playoff match?

A. Charlotte Catholic

B. South Iredell

C. Gray Stone Day School

D. Lake Norman Charter

4. What business is going to replace the closed Firewater Restaurant and Lounge in the Avalon Plaza Shopping Center in Salisbury?

A. A new CVS Pharmacy

B. A Domino’s Pizza

C. A Red Lobster

D. An IGA grocery store

5. Why was a big crowd at the Salisbury Biscuitville at 515 Jake Alexander Blvd. last Tuesday?

A. The restaurant sponsored a tug-o-war between the Salisbury City Council and the Rowan County Board of Commissioners to raise money for Rowan Helping Ministries

B. Biscuitville gave away free food for an hour to encourage people to see its renovated space and a new “Fresh Southern” branding

C. Half of all receipts that day went to support Relay for Life

D. The company was celebrating its 50th anniversary in North Carolina with big prize giveaways at all of its locations

6. Sweet Meadow Cafe, an eating establishment in downtown Salisbury, has moved from North Main Street and reopened where?

A. On Jake Alexander Boulevard

B. On Mahaley Avenue

C. On West Innes Street

D. On East Fisher Street

7. More than 2,000 students in Rowan-Salisbury Schools are being recognized with at-home yard placards that say they are “extraordinary.” Extraordinary what?

A. Readers

B. Student athletes

C. Contributors to the community

D. Nutritional eaters

8. Bishop Michael Curry, who gained national attention when he gave the sermon at the royal wedding of Prince Harry and Meghan Markle, is known to many Salisburians through his former role as what?

A. Head of the AME Zion Church in Western North Carolina

B. Bishop of the Episcopal Church’s N.C. Diocese

C. President of Livingstone College

D. President of Hood Theological Seminary

9. Larry Farmer, director of human resources at Catawba College, is retiring after 20 years. Farmer is a native of what Rowan County town?

A. Landis

B. Cleveland

C. Granite Quarry

D. Rockwell

10. U.S. News and World Report has ranked Gray Stone Day School in Misenheimer as one of the top public high schools in the country. Out of 26,000 public high schools in the United States, where did Gray Stone rank?

A. 17th

B. 131st

C. 236th

D. 444th

ANSWERS:

1. C.
2. A.
3. D.
4. B.
5. B.
6. D.
7. A.
8. B.
9. A.
10. C.

Comments

Local

Ask Us: When will Rowan Public Library’s West Branch open?

Nation/World

Prosecution case nears end in ex-cop’s trial in Floyd death

Nation/World

Officer accused of force in stop of Black Army officer fired

Crime

Blotter: Man charged with hitting man with car, fleeing while intoxicated

Local

‘Meet the need’: Rowan County Health Department looks to add to vaccination options

Local

Seaford is first woman in county hired for town manager position since the ’90s

Local

Colonial Spring Frolic makes a comeback to kick off museum’s year

Local

Concord City Council wants to name bridge for fallen officer, Rowan native

Education

RSS administration will recommend selling Faith Elementary property to charter school

Business

Inspired by advice from father-in-law, Angela Mills launches her own business in memory of him

Local

Rowan County Democrats re-elect leaders, pass resolutions

Local

Baseball: Memories come alive in Ferebee book

Local

During Child Abuse Prevention Month, professionals reflect on detecting abuse in a virtual world

Business

Biz Roundup: Small Business Center announces spring slate of workshop for business owners

Clubs

Kiwanis Pancake Festival starts Friday

Local

Rowan fire marshal seeks to clear up confusion, worry caused by solicitation letter

Education

Fun every day: Fifth anniversary for Yadkin Path Montessori School

Nation/World

Charles: Royal family ‘deeply grateful’ for support for Philip

News

North Carolina sites to resume J&J vaccines after CDC review

News

Cooper OKs bill offering K-12 students summer school option

High School

High school football: Playoff time means get ready for ‘big-boy football’

High School

High school football: Hornets overpower South to secure playoff spot

Crime

Jeffrey MacDonald won’t be released despite deteriorating health

Business

Amazon warehouse workers reject union in Alabama