• 59°

Week in review: Test your nose for local news

1. In last Tuesday’s Republican Primary for three seats on the Rowan County Board of Commissioners, Greg Edds, Jim Greene and Judy Klusman came in first, second and third, respectively. Who was fourth?
A. Craig Pierce
B. Jim Sides
C. Mike Julian
D. Carl Ford

2. At the polls last Tuesday, Salisbury voters approved a lease of the city’s broadband system, Fibrant, to Hotwire Communications. What percentage of voters said “yes” to the lease?
A. 52.6 percent
B. 68.3 percent
C. 75 percent
D. 81.5 percent

3. Who did Democrats choose Tuesday as their candidate to challenge incumbent Republican Ted Budd and Libertarian Tom Bailey in the U.S. House District 13 race in November?
A. Adam Coker
B. Kathy Manning
C. Richard Hudson
D. Frank McNeill

4. Teachers from across the state plan to attend a protest in Raleigh May 16 to push for better pay and better working conditions. What did the Rowan-Salisbury Board of Education decide in relation to May 16?
A. Nothing yet. It has scheduled an emergency meeting for Monday night
B. Rowan-Salisbury teachers will be allowed to attend the Raleigh rally if they want, but if they miss school May 16, they will not be paid
C. It will be an optional teacher workday
D. Teachers can miss that school day, but if they do the cost of substitutes must come out of their salaries.

5. Spencer Town Manager Reid Walters has resigned effective May 31 to take a job in what municipality?
A. Franklin, Tennessee
B. Walterboro, South Carolina
C. Sanford, Florida
D. Independence, Virginia

6. The Cheerwine Festival will be held in downtown Salisbury this coming Saturday. The proceeds from sales of soft drinks at Cheerwine tents will benefit what local agency?
A. Rowan County Youth Services Bureau
B. Rowan Helping Ministries
C. Families First
D. Food for Thought

7. With help of a gift from Fred and Alice Stanback, the LandTrust for Central North Carolina recently purchased the peak of Dark Mountain. In what county is Dark Mountain located?
A. Montgomery County
B. Stanly County
C. Rowan County
D. Randolph County

8. The town of Landis recently celebrated a grand opening for a 98-acre recreational spot, which has seen many upgrades, including a disc golf course and better access for kayakers. What’s the name for this place?
A. Lake Corriher Wilderness Area
B. Bump and Run Park
C. Fox Creek Cave
D. Burns Memorial Park

9. Eagle Scout Zach Huddleston recently wrapped up a string of 12 years doing what for the town of Granite Quarry?
A. Spending every other Saturday picking up trash along U.S. 52
B. Sounding the Fire Department’s siren every Saturday at noon, as part of a mandatory test
C. Leading the Pledge of Allegiance at Granite Quarry Board of Aldermen meetings
D. Raising the flag at Town Hall every morning

10. Jacqueline Brown has been taking her terminally ill dog many places and sharing a lot of new experiences with him over the past six months, trying to cover a bucket list of things they are accomplishing together before the dog dies. What is the dog’s name?
A. Sergio
B. Apricot, “Appy” for short
C. Bentley
D. Flash

 

Answers to news quiz:

1. A.
2. D.
3. B.
4. C.
5. D.
6. B.
7. A.
8. A.
9. C.
10. C.

Comments

Crime

Blotter: Man faces drug charges after being found passed out in vehicle

Ask Us

Ask Us: What programs exist for litter cleanup?

Business

County begins accepting restaurant grant applications

Crime

Blotter: Salisbury man charged with nine more felony sex offenses

Nation/World

Biden team readies wider economic package after virus relief

Nation/World

Spacewalking astronauts prep station for new solar wings

Nation/World

Cuomo sorry for remarks aide ‘misinterpreted’ as harassment

Nation/World

Trump calls for GOP unity, repeats lies about election loss

Education

Rowan County administers 700 vaccines, with majority going to local educators

Crime

Shoplifting at Walmart presents challenge for Salisbury police

Local

Commissioners will hear details about changes to solar energy policies

Business

After overcoming obstacles, local barber Daniel King earns registered status

Lifestyle

39th annual K12 student exhibitions go virtual

Business

Biz Roundup: Chamber of Commerce to host ‘Salute to Agri-Business’ at March Power in Partnership

Local

Local legislators back bills ranging from new restrictions on sex offenders to Holocaust education

News

After surviving COVID-19 scare, Lois Willard set to celebrate 100th birthday

High School

Carson rolls over South 41-0 as about 600 allowed in to see season opener for both

Education

East Spencer after-school program looks toward opening, nonprofit status

Lifestyle

Frank Ramsey inducted into the NC Military Veterans Hall of Fame

College

Livingstone’s Stoutamire inducted into 2021 CIAA Hall of Fame

Nation/World

J&J’s 1-dose shot cleared, giving US 3rd COVID-19 vaccine

Coronavirus

13 deaths reported in Rowan, county stresses need to receive second dose

Coronavirus

10% of Rowan residents receive first dose; eight COVID-19 deaths reported this week

News

North Carolina State Highway Patrol commander to retire