• 37°

Week in review: Test your nose for local news

New job?

J. Graham Corriher was recently named to what position by the Salisbury City Council?

1. Park Sterling Bank, which had two offices in Rowan County — one in Salisbury and one in Rockwell — has changed its name to what?

A. Rowan Federal

B. North Carolina Piedmont

C. South State

D. North State

2. To repave many of its streets, the Landis Board of Aldermen is considering doing what over the next budget year?

A. Increase the property tax by 5 cents per $100 valuation and institute a $30-per-vehicle annual fee

B. Apply for a N.C. Department of Transportation grant for $600,000

C. Sell its electric utility

D. Increase water and sewer tap fees by 100 percent

3. Graham Corriher will take a new position with the city of Salisbury effective July 2. What will be Graham’s job?

A. Assistant city manager

B. Finance director

C. City attorney

D. Public services director

4. Salisbury native Bryan Jordan is chief executive officer of what banking organization which has announced a $3.95 billion commitment to community development across its eight-state footprint?

A. SunTrust

B. Fifth Third Bank

C. Community One Holding Corp.

D. First Horizon National Corp.

5. Rowan County’s JT Bost was killed in a Guilford County vehicle crash the night of April 21. For what was Bost, a teacher, best known within the sports community?

A. As a baseball umpire

B. As the public address announcer at Newman Park

C. As the mascot for many years for the Kannapolis Intimidators.

D. For singing the national anthem at South Rowan High baseball games for 23 consecutive years

6. A proposed schedule change for North Rowan High School has led to some debate, forcing the Rowan-Salisbury Board of Education to postpone a decision on the question until May 14. Why is the proposed change controversial?

A. It would cause mid-term and end-term finals to be held on different dates for each class

B. It would follow the same schedule as Rowan-Cabarrus Community College, meaning school would start Aug. 1 for North Rowan High students

C. It would cause teachers to work 20 extra days with no increase in pay

D. The new schedule would place a hardship on the Rowan County Bus Garage

7. The Livingstone College Blue Thunder Marching Band, along with personnel in admissions, financial aid and the school’s culinary arts program, recently made a recruiting trip to what major U.S. city?

A. New Orleans

B. Washington, D.C.

C. Detroit

D. New York

8. Salisbury Police Chief Jerry Stokes christened something new this past week. What was it?

A. A motor boat, which will be used for patrolling the lake during special events at Salisbury Community Park.

B. A Salisbury Police Department Twitter account

C. An urban assault vehicle (UAV)

D. A baby he had delivered while on vacation at the beach

9. Longtime political activist Donna Peeler of Rockwell died this past week at the age of 70. As a teen, what was one of the things Peeler did that led her on a path of being politically active her whole life?

A. As soon as she turned 18, she ran for Congress.

B. She became the youngest president of the N.C. Federation of Republican Women

C. She served as a page at the 1964 Republican National Convention in San Francisco

D. She volunteered for the congressional campaign of Earl Ruth

10. A New Jersey auction company has a rare 1863 lithograph for sale that has something to do with Salisbury. What Civil War scene does this print depict?

A. A Union raid on Confederate storehouses at the Salisbury depot

B. The building of a Confederate rail supply line west from Salisbury toward Statesville

C. Union prisoners playing baseball in the Salisbury Confederate Prison

D. Confederate soldiers mustering for deployment in front of the Rowan County Courthouse, a building that is today’s Rowan Museum

ANSWERS

1. C.
2. A.
3. C.
4. D.
5. A.
6. B.
7. A.
8. B.
9. C.
10. C.

Comments

High School

Photo gallery: Carson girls win West Regional, headed to state championship

High School

High school basketball: Carson girls headed to state championship game

Local

Commissioners set date for public hearing on potential solar energy system rule changes

Health

Two of Rep. Sasser’s bills successfully pass through Health Committee

Local

Rep. Warren’s measure to allow removal of public notices from newspapers put on back burner

China Grove

China Grove Town Council weighs future of previously rejected housing development

Local

Salisbury City Council hears public comments, receives presentation on Main Street reconfiguration

Crime

Blotter: Man charged with felony drug offenses

Nation/World

California crash kills 13 of 25 people crammed into SUV

Nation/World

Biden vows enough vaccines by end of May

Coronavirus

State to vaccinate medically vulnerable starting March 24

Coronavirus

One new death, 20 new COVID-19 positives reported in Rowan

Kannapolis

Kannapolis man dies in moped crash

Crime

Salisbury Police chief addresses K-9 video, says officer separated from animal

Local

Rowan Rescue Squad sets record straight on fundraising typo

Local

City approves DOT agreement, Salisbury Station project could begin next year

Local

County plans to use vulture effigy, enforce violations to remedy animal carcass feeding problem

Education

Two weeks after ending enhanced protocols, Catawba has no COVID-19 cases

News

Council to hear revised version of Downtown Main Street Plan

Local

Veto override of NC school reopening bill fails in Senate

News

Political Notebook: Majority of likely voters, local legislators support school reopening bill

Coronavirus

COVID-19 vaccinations in Rowan top positives since start of pandemic

Crime

Man faces drug charges after breaking and entering call

Lifestyle

Waterworks schedules 2021 Summer ARTventures