• 50°

Week in review: Test your nose for local news

1. The Rowan County Board of Commissioners has approved up to a $350,000 loan to the Tourism Development Authority for what purpose?
A. Long-term leases on seven billboards to tout tourist sites in Rowan County — two billboards on Interstate 85, two on U.S 29, two on N.C. 150 and one on U.S. 52.
B. The design and printing of three new brochures on Rowan County that will be placed at highway rest areas throughout North Carolina
C. Long-term advertising contracts in three publications: Southern Living, Our State and Garden & Gun
D. Renovations to the Fisher-Thompson Hardware building and wide-scale access improvements in the Railwalk area of Salisbury

2. After a closed session, Rowan County Commissioners decided to join other counties and states in a national lawsuit against whom?
A. Manufacturers of assault rifles
B. Manufacturers and distributors of opioids
C. Planned Parenthood
D. The American Civil Liberties Union

3. At its annual retreat, which wound up Thursday, Salisbury City Council heard an update on plans for Bell Tower Green, a downtown park proposed for the block bounded by West Innes, South Jackson, West Fisher and South Church streets. When is construction of the park expected to begin?
A. In the spring of 2019
B. This summer
C. In April
D. In October

4. During that same Salisbury City Council retreat, Councilman Brian Miller said he’d like to bring back something the city hasn’t seen in a while. What was Miller’s proposal?
A. To allow cruising in the downtown again, on a limited basis
B. To reinstitute Mayfest and somehow combine it with the Cheerwine festival
C. A city-sponsored survey of residents
D. To provide incentives for any major retailer or hotel chain that would locate in the downtown

5. Banks Kluttz, one of the principals behind Kluttz Piano Co., recently went on a personal fact-finding mission to meet the people and visit some schools in what country?
A. Cuba
B. Venezuela
C. Ethiopia
D. Haiti

6. Rowan’s State of the County Health Report, released this past week by Rowan County Public Health, says tobacco use across the county decreased nearly 40 percent from 2010 to 2017. Roughly what percentage of Rowan’s adult population still smokes?
A. 18 percent
B. 27 percent
C. 44 percent
D. 51 percent

7. Salisbury High graduate McKenzie Stevens recently captured a national NCAA Division II title and set a record time in the 200-yard butterfly. Stevens, a senior, was swimming for what university?
A. Coker
B. Tampa
C. Queens
D. Pfeiffer

8. Michael and Diane Young are in the midst of a significant renovation project in which they are trying to transform a landmark downtown building into apartments, retail space and rental storage. Their building was best known as the location for what former business?
A. O.O. Rufty’s General Store
B. Bernhardt Hardware
C. Trexler’s Men Store
D. Purcell Drug

9. Novant Health Rowan Medical Center recently held a retirement party for nurses Heather Clement and Rhonda Harrison, each of whom had worked 38 years for the hospital. In which department had the women spent most or all of their careers?
A. Radiology
B. Emergency
C. Oncology
D. Orthopedic

10. Why did Mandi Campbell, principal of Fred L. Wilson Elementary School in Kannapolis, receive a “Patriot Award” this past week?
A. Because of the support she has given to Assistant Principal Lyndsey Pelusi while Pelusi’s military husband has been deployed in Southwest Asia
B. Because of her school’s adoption of the VFW post in Kannapolis
C. Because her students had raised $20,000 for families of the N.C. National Guard
D. Because Campbell still serves in the U.S. Army Reserve while holding down her full-time job as principal

 

Quiz answers:

1. D.
2. B.
3. B.
4. C.
5. D.
6. A.
7. C.
8. A.
9. B.
10. A.

Comments

Crime

In letter, PETA criticizes Salisbury Police for K-9 video

Coronavirus

Three deaths, 29 new COVID-19 positives reported

Crime

Blotter: Bullet holes found in woman’s Park Avenue apartment

Crime

Man faces assault charges for domestic incident

High School

Photo gallery: Carson girls win West Regional, headed to state championship

High School

High school basketball: Carson girls headed to state championship game

Local

Commissioners set date for public hearing on potential solar energy system rule changes

Health

Two of Rep. Sasser’s bills successfully pass through Health Committee

Local

Rep. Warren’s measure to allow removal of public notices from newspapers put on back burner

China Grove

China Grove Town Council weighs future of previously rejected housing development

Local

Salisbury City Council hears public comments, receives presentation on Main Street reconfiguration

Crime

Blotter: Man charged with felony drug offenses

Nation/World

California crash kills 13 of 25 people crammed into SUV

Nation/World

Biden vows enough vaccines by end of May

Coronavirus

State to vaccinate medically vulnerable starting March 24

Coronavirus

One new death, 20 new COVID-19 positives reported in Rowan

Kannapolis

Kannapolis man dies in moped crash

Crime

Salisbury Police chief addresses K-9 video, says officer separated from animal

Local

Rowan Rescue Squad sets record straight on fundraising typo

Local

City approves DOT agreement, Salisbury Station project could begin next year

Local

County plans to use vulture effigy, enforce violations to remedy animal carcass feeding problem

Education

Two weeks after ending enhanced protocols, Catawba has no COVID-19 cases

News

Council to hear revised version of Downtown Main Street Plan

Local

Veto override of NC school reopening bill fails in Senate