• 59°

Week in review: Test your nose for local news

1. Riley Costello, a high school sophomore from Warwick, Rhode Island, visited Salisbury this past week, sharing at the Salisbury Human Relations’ annual banquet a 10-minute video documentary she had produced. Who was the subject of Costello’s video?

A. Wiley Lash

B. Deedee Wright

C. Raemi Evans

D. Elizabeth Duncan Koontz

2. Who is the longtime leader of the Rowan County United Way who will be resigning, effective March 31?

A. Jackie Harris

B. Bob Lippard

C. Karen South Jones

D. Terry Osborne

3. A threat made on Facebook Wednesday evening that targeted a high school with the initials “SHS” turned out to be a school in another state. Still, it led first to a Code Yellow lockdown Thursday, which was soon upgraded to an even more secure lockdown. What color lockdown was Salisbury High under Thursday and Friday?

A. Code Red

B. Code Orange

C. Code Purple

D. Code Blue

4. Former Piedmont Airlines employees gathered at the N.C. Transportation Museum this past week to celebrate a milestone reunion. In what year did Piedmont, which was based in Winston-Salem, see its first departure flight (from Wilmington)?

A. 1943

B. 1948

C. 1953

D. 1958

5. “He was one of those individuals in my life when I was a teenager that helped me to understand what Christian faith meant. That really positioned me to her God’s call.” What local pastor said this after the death Wednesday of the Rev. Billy Graham?

A. The Rev. Rhodes Woolly

B. The Rev. Dr. Derrick R. Anderson

C. The Rev. Dr. Mark Conforti

D. Dr. Kenneth Lance

6. What festival, which proved to be popular in its first year, is coming back to Salisbury in May?

A. Big Slide Festival

B. Food Lion Feeds Festival

C. Cheerwine Festival

D. Hops and Chops Festival

7. Rowan County resident Susan Linza is holding a benefit sale March 8 for an ailing artist she befriended while on a cruise in 2016. On what Caribbean island does her artist friend, Giselle Vargas Melean, live?

A. Curacao

B. Aruba

C. Granada

D. Bonaire

8. “It’s haunted our county for several years now,” Rowan County Sheriff Kevin Auten said at a press conference last week. To what was he referring?

A. The opioid epidemic

B. The death of young A’yanna Allen

C. Gang violence

D. The disappearance and murder of Erica Parsons

9. The Rowan County Board of Commissioners was asked this past week to OK $80,000 toward an intense and targeted marketing campaign for the county that would be conducted mostly over social media. What organization made this request?

A. Convention and Visitors Bureau

B. Rowan County Chamber of Commerce

C. Growing Rowan

D. Rowan Museum Inc.

10. Livingstone College has received a $1 million endowed scholarship from the family of a former president of the college. The scholarship money will give financial assistance to students who have shown academic excellence in science, technology engineering and math disciplines. Who was this former president?

A. Catrelia Hunter

B. George Battle

C. Bernard Franklin

D. George Shipman

ANSWERS:

1. D.
2. B.
3. B.
4. B.
5. D.
6. C.
7. A.
8. D.
9. C.
10. D.

Comments

Local

Buck Steam Station’s new recycling unit now recycling coal ash

Elections

Election 2020: Ford, Ellis talk racial injustice issues; tout qualifications for Senate race

Business

Halfway point: United Way announces 50% progress toward fundraising goal

News

City moves forward with loan program for women, minority business owners

Education

Science, religion collide for annual Hood Theological Seminary fall conference

News

Sheriff’s Office accepts Shop with a Cop applications

Education

North Hills seniors are leaving their marks

Education

Education briefs: New director named at seminary’s Congregational Faith and Learning Center

Education

Rowan County Early College enrollment opens for 2021-2022 school year

East Spencer

East Spencer board rejects tiny house idea

News

Court lets North Carolina keep absentee deadline extension

News

North Carolina scrambles to inform voters of absentee errors

Coronavirus

Rowan County adds 24 new COVID-19 cases; state remains paused in phase three

Crime

Blotter: Oct. 22

Crime

Sheriff’s Office: Two deputies injured, suspect shot during chase on U.S. 601

Education

One speaks, two write to oppose Enochville Elementary closure

Local

City partners with Rowan Helping Ministries to establish donation-driven utilities assistance program

Elections

Board of Elections continues counting absentee ballots, resumes ‘curing’ deficient ones

Business

County commissioners delay consideration of new events center in China Grove

Coronavirus

New COVID-19 outbreak emerges at N.C. State Veterans Home, another declared over

Crime

Police: Two armed men rob local convenience store

Crime

Blotter: Local woman swindled out of hundreds in gift card scam

News

‘People are the parade’: Salisbury’s annual Christmas parade reinvents itself in year of coronavirus

News

Commissioners grant permit, allow Reaper’s Realm to continue operations for remainder of Halloween season