• 59°

Week in review: Test your nose for local news

1. Salisbury composer and musician Marc Hoffman has spent this weekend in Chimney Rock and Asheville playing the accompanying music to silent movies, which were filmed in the North Carolina mountains roughly 100 years ago. What small community in North Carolina was a hotbed for film productions during the silent movie era?

A. Waynesville

B. Sylva

C. Franklin

D. Bat Cave

2. George Theiss, a New Jersey native who is now a Rowan County resident, has been a musician all his life, but during his teen years he played and wrote songs with what performer who became nationally known?

A. Bob Seger

B. Bruce Springsteen

C. Tom Petty

D. Jon Bon Jovi

3. This past week, Salisbury and Rowan County authorities received numerous reports about a nude man walking down West Innes Street. It turned out he wasn’t nude — he was wearing saggy pants that exposed his buttocks — but what did law enforcement end up charging him with?

A. Stealing flowers from a nearby cemetery

B. Indecent exposure

C. Littering

D. Public drunkenness

4. Livingstone and Catawba colleges are teaming up this spring to provide a Salisbury Girls Who Code Club. What will this free, 12-week program do?

A. Teach middle school girls computer coding basics

B. Teach high school girls the kind of code-breaking skills used by the British against Germany during World War II

C. Offer fashion advice — have them dress to “code” — for girls entering high school next year

D. Offer advice — also known as the “code” — to young women who will soon be navigating a college campus environment on their own

5. Catawba College and Rowan-Salisbury Schools have created a partnership that helps what teaching sector in the local public schools?

A. Teachers looking to earn a master’s degree in education

B. Teachers interested in moving into school administration jobs

C. Lateral-entry teachers who need their certification

D. First-year teachers

6. A water main break closed a portion of what Salisbury street for more than three weeks?

A. Richmond Road

B. West Horah Street

C. Henderson Street

D. South Fulton Street

7. Vincent Spillman, a recent East Rowan High and Liberty University graduate, won a contest that provided him a chance to play a video game with whom?

A. Greg Olsen of the Carolina Panthers

B. Kemba Walker of the Charlotte Hornets

C. Luke Kuechly of the Carolina Panthers

D. Marvin Williams of the Charlotte Hornets

8. A half-dozen volunteers from Rowan Helping Ministries took to the streets this past Wednesday night to count and survey the homeless population in Salisbury to determine how many people remain unsheltered and how local humanitarian organizations are meeting their needs. What is the name of this annual count?

A. Snapshot

B. Point in Time

C. Tally Ho!

D. Ticking Clock

9. A former treasurer with the booster club of the West Rowan Middle School Band is charged with embezzling how much money from the organization?

A. $3,000

B. $9,000

C. $14,000

D. $19,000

10. As of last Tuesday, Novant Health Rowan Medical Center had how many confirmed cases of the flu?

A. 127

B. 213

C. 355

D. 401

ANSWERS:

1. D.
2. B.
3. A.
4. A.
5. C.
6. D.
7. B.
8. B.
9. C.
10. A.

Comments

Business

‘It was an answer to a call:’ TenderHearted Home Care celebrates 10 years of providing care at home

Education

Superintendent talks first 100 days, dives into district data

News

Political Notebook: Local polls find increasing number of North Carolinians want COVID-19 vaccine

News

Trial begins on challenge to latest NC voter ID law

Local

Burch, Fisher, Marsh honored as 2021 recipients of Elizabeth Duncan Koontz Humanitarian Award

Landis

Landis board talks revenues, budget planning, department updates

College

College baseball: Catawba rolls 7-1 and 24-1

Nation/World

Student fires at officers at Tennessee school, is killed

Nation/World

Police: Minnesota officer meant to draw Taser, not handgun

Crime

Man receives consecutive prison sentences for sex offenses

BREAKING NEWS

RSS Board of Education approves Faith Elementary sale

Coronavirus

Rowan Health Department receives 400 Pfizer, 800 Johnson & Johnson vaccines for week

Crime

Blotter: Accident in Food Lion only weekend shooting to produce injuries

Crime

Salisbury man charged with felony drug crimes

Crime

Second person charged in thefts from house near county line

Crime

Police use tear gas to end robbery stand off, arrest suspect

Local

Ask Us: When will Rowan Public Library’s West Branch open?

Nation/World

Prosecution case nears end in ex-cop’s trial in Floyd death

Nation/World

Officer accused of force in stop of Black Army officer fired

Crime

Blotter: Man charged with hitting man with car, fleeing while intoxicated

Local

‘Meet the need’: Rowan County Health Department looks to add to vaccination options

Local

Seaford is first woman in county hired for town manager position since the ’90s

Local

Colonial Spring Frolic makes a comeback to kick off museum’s year

Local

Concord City Council wants to name bridge for fallen officer, Rowan native