Week in review: Test your nose for local news

Published 12:00 am Sunday, January 7, 2018

1. What incident this past week forced 115 Livingstone College students to move out of Honors Residence Hall?

A. A multi-alarm fire

B. A scheduled furnace replacement

C. Planned renovations at the dorm

D. A broken water pipe

2. Salisbury’s Kmart store on East Innes Street is one of how many in North Carolina that will be closing by early April?

A. Five

B. 15

C. 25

D. 35

3. Rufty-Holmes Senior Center marked a milestone birthday this past Thursday. In what year did the senior center’s doors open to the public?

A. 1988

B. 1968

C. 1958

D. 1948

4. A Wednesday fire destroyed the East Spencer home of Chi Chi and Roy Leazer. The couple lost virtually everything in the fire, except for something salvaged in the debris by Miller’s Ferry firefighter Ken Womble. What did Womble find?

A. Chi Chi’s college diploma

B. The couple’s family Bible

C. A pocket watch that had belonged to Roy’s grandfather

D. The piece of the door frame which had documented the growth of their children

5. Fred and Alice Stanback have given a gift of $2.68 million toward financing additional solar energy projects at what local institution?

A. Catawba College

B. Livingstone College

C. Rowan-Cabarrus Community College

D. Hood Theological Seminary

6. A recent “Lightbox” blog by Liz Ronk recapped the lives of 18 noteworthy photographers who died in 2017, including Salisbury’s own Ben Martin. What major magazine did Martin spend much of his career working for?

A. Newsweek

B. National Geographic

C. Forbes

D. Time

7. Salisbury City Council voted 3-2 Tuesday to open meetings with a moment of silence, replacing an opening prayer. How were council prayers handled in the most recent past?

A. Council members rotated the duty among themselves, choosing prayers connected to their faiths

B. A rotating list of ministers from the community offered the prayer

C. Councilman Brian Miller offered the prayer at every meeting

D. The council had a designated chaplain, who also was a city police officer

8. On Jan. 1, 1948 — now 70 years ago — the Catawba College football team played in the second annual Tangerine Bowl. Who was Catawba’s opponent?

A. Florida State

B. Marshall

C. Oglethorpe

D. Georgia State

9. Which one of these people was not, but could have been, on the Salisbury Post’s list of “10 to watch” in 2018?

A. Larissa Harper of Downtown Salisbury Inc.

B. Jason Walser of the Blanche and Julian Robertson Family Foundation

C. Alyssa Smith of Healthy Rowan

D. Salisbury Mayor Al Heggins

10. Violent crimes in Salisbury dropped by 19 percent in 2017, compared to 2016, according to police. Still, Salisbury Police documented how many incidents of violence (including crimes such as homicides, aggravated assaults, rapes, commercial and individual robberies and shootings) in 2017?

A. 25

B. 55

C. 125

D. 200

ANSWERS:

1. D.
2. A.
3. A.
4. B.
5. C.
6. D.
7. A.
8. B.
9. D.
10. D.

Comments