• 75°

Week in review: Test your nose for local news

1. Longtime Salisbury Post sports editor and writer Ed Dupree died from leukemia last week. Dupree wrote for decades about competitors — and was a competitor himself. Before a hamstring injury sidelined him in September, how many straight days had Dupree run at least a mile?

A. 1,296

B. 3,517

C. 5,419

D. 8,847

2. Dupree also had a personal mission of playing every golf course in North Carolina in his lifetime. He came up about 30 short of his goal, but he still managed to play at least one round on roughly how many N.C. courses over the years?

A. 150

B. 250

C. 400

D. 500

3. Dupree, who lived in eastern Rowan County, started a local track program for youth in March 1974 that saw many of its participants later become high school and college track and field standouts. What was the name of his program?

A. East Rowan Rage

B. Faith Flyers

C. Rockwell Runners

D. Quarry Dogs

4. Five members of Experimental Aircraft Association Chapter 1083 are meeting twice a week at the Mid Carolina Regional Airport to do what?

A. Work on building a specialized aircraft for a disabled pilot

B. Offer free airplane rides to military veterans

C. Conduct a ground school on airplane safety

D. Provide a free air shuttle between Charlotte and the N.C. Transportation Museum for people wanting to attend “Polar Express”

5. How old is the Salisbury Post’s Christmas Happiness Fund, whose donations will go toward an estimated 1,000 children this year?

A. 35 years

B. 50 years

C. 65 years

D. 105 years

6. The pink granite service station at 201 E. Innes St. in Salisbury will be dismantled, moved and rebuilt farther down the street to make way for a two-story development, which will become the new headquarters for what local company?

A. Healthcare Management Consultants

B. KMD Construction

C. Wallace Realty

D. Carolina Siteworks

7. What local couple recently were named the LandTrust for Central North Carolina’s Conservationists of the Year?

A. Cheryl and Ted Goins

B. Cliff and Amy Ritchie

C. Nancy and Bill Stanback

D. Fred and Alice Stanback

8. The Goodman Farm Supply float in the South Rowan Christmas Parade gave out 800 of these last Tuesday. What were they?

A. Bird calls

B. Beach balls

C. Chicken magnets

D. Plastic coffee mugs

9. The Rowan County Board of Commissioners has approved an incentives grant of $273,281, in hopes of luring an $11 million business expansion and 94 jobs to a 100,000-square-foot building in Granite Quarry. As of now, the company in question has not been identified. What name has the Rowan County Economic Development Commission given to this project?

A. Project Wheel

B. Project Turbine

C. Project Panel

D. Project Ice

10. Rowan-Salisbury Schools held a groundbreaking ceremony this past week for construction of what?

A. A new Knox Middle School in Salisbury

B. A yet-to-be-named magnet school on the Salisbury High campus

C. A Rowan County Vocational School, to be located at Rowan-Cabarrus Community College

D. The new West Rowan Elementary School in Cleveland

ANSWERS: 

1. D.
2. D.
3. B.
4. A.
5. C.
6. A.
7. C.
8. B.
9. A.
10. D.

Comments

Local

Hundreds turn out for annual Juneteenth celebration on newest federal holiday

Local

Between local champions and an upcoming state tournament, pickleball putting Salisbury on map

Business

Business leaders hope to draw big crowd for job fair at West End Plaza

News

Officers cleared in Mooresville shooting

Business

From firefighter to photographer, Brianna Mitschele is ready to capture more moments in downtown Salisbury

News

25 years later, runners reflect on Olympic torch’s trip through Rowan

News

Commissioners to consider designating Newberry Hall House as county historic landmark

Farm & Garden

51st annual Old Southeast Threshers’ Reunion set for July 1-5

Business

Biz Roundup: St. Luke’s Episcopal Church Foundation awards grants from Salisbury to Jerusalem

Lifestyle

Kristy Woodson Harvey: For Dad

News

South Salisbury Fire Department activates new weather siren

Lifestyle

Library Notes: Meet the ‘Dare Devil Dogs’ in Week 5

Faith

Q&A with Bishop Tim Smith

College

Wolfpack tops Stanford falls in College World Series opener

Lifestyle

‘Down by the Praise Pond’ shares local author’s faith in debut children’s book

Nation/World

Driver crashes into crowd at Pride parade in Florida; 1 dead

News

Search continues after 3 tubers die, 2 disappear at dam

News

Research from NC State professors is aboard space station

Education

Livingstone College celebrates federal recognition of Juneteenth

College

Wolfpack faces Stanford today in College World Series

Nation/World

Tropical weather lashes Gulf Coast with winds, rain

Nation/World

Girl attacked by bear in Great Smoky Mountains National Park

News

Cooper vetoes bill that would have allowed more to carry guns in churches

News

Two tubers remain missing after going over Dan River dam