• 70°

Week in review: Test your nose for local news

1. Who were the five people elected to Salisbury City Council last Tuesday?
A. Karen Alexander, Leda Belk, Al Heggins, Brian Miller, David Post
B. Alexander, Heggins, Ryan Evans, John Struzick and Tamara Sheffield
C. Belk, Miller, Post, Todd Paris and Rodney Queen
D. Alexander, Heggins, Miller, Post and Sheffield

2. In what way did the voters of China Grove and Spencer make history on Election Day?
A. The voter turnout in each town was more than 50 percent for the first time
B. They elected their first African American town board members
C. The voter turnout was less than 5 percent in each town for the first time
D. They elected their first women town board members

3. Students from a world history class of Rowan Early College participated this past Monday night in a Rowan Public Library program that has studied the Vietnam War, thanks to an award the library received from WETA in Washington and the American Library Association. What is the music-based name given to this program?
A. “The Times They are a’Changing”
B. “War: What It Is Good For?”
C. “Eve of Destruction”
D. “Fortunate Son”

4. “I recommend this show because of the beautiful scenery and costumes,” a third-grader said of the current show at the Norvell Theater. What is the name of this children’s production?
A.”Curious George”
B. “Alice in Wonderland”
C. “The Lion King”
D. “Anne of Green Gables”

5. Dylan and Taylor Ellerbee, the principals behind Pier & Curtain Home Restoration LLC, have bought the McCanless-Busby-Thompson House at 128 W. Thomas St. in Salisbury. They intend to start restoring the house as soon as possible. The Ellerbees moved to Salisbury about a year ago from what other N.C. city?
A. Asheville
B. Wilmington
C. Durham
D. Rocky Mount

6. Novant Health Rowan Medical Center celebrated this past week its new medical helicopter, which will be based at the Salisbury hospital. From this base, the helicopter will cover how many nautical miles in every direction?
A. 35
B. 55
C. 90
D. 170

7. Vietnam War buddies of Ott Pinkston recently spent a reunion-type weekend with Pinkston in Salisbury. The five men were part of what kind of unit during the war?
A. An Army infantry unit
B. A Navy fighter squadron
C. A nuclear submarine
D. A medical helicopter

8. Dr. Clyde Young, who for decades played his trumpet at Rowan County American Legion baseball games, died this past Monday at age 94. What kind of doctor was he?
A. An optometrist
B. A chiropractor
C. A dentist
D. A doctor of philosophy at Catawba College

9. What was the slim margin of votes between Al Heggins, the top vote-getter in last Tuesday’s election for Salisbury City Council, and runnerup David Post?
A. 5 votes
B. 12 votes
C. 19 votes
D. 23 votes

10. Veterans advocate Tom Harrell, one of the main forces behind Tuesday morning coffee gatherings for veterans at Thelma’s restaurant in the West End Plaza, recently was honored how?
A. He was inducted into the Order of the Long Leaf Pine
B. He was inducted into the Woodmen of the World Hall of Fame
C. He was inducted into the N.C. American Legion Hall of Fame
D. He was inducted into the national VFW Hall of Fame

 

Answers below:

1. D.
2. B.
3. A.
4. D.
5. C.
6. D.
7. B.
8. C.
9. B.
10. A.

 

Comments

Coronavirus

Rowan County sees death No. 302 from COVID-19; Health Department to host final mass vaccine clinic

Ask Us

Ask Us: What happened to work on South Fulton Street home?

Crime

Blotter: Woman says she was shot in hand on Lincolnton Road

Crime

Rowan Sheriff’s Office charges Salisbury man with operating illegal gambling business

Crime

Blotter: Rockwell man arrested on felony drug, breaking and entering charges

Local

Rep. Amber Baker discusses legislative session during Rowan Democrats breakfast meeting

Local

Thousands of locals, out-of-towners gather for a groovy time at annual Hippie Fest

News

N.C. Zoo ready for expansion if lawmakers OK funding

Education

RSS budgeting for tens of millions in federal COVID-19 relief funding

East Spencer

‘Back in full swing’ for the spring: East Spencer community gathers for food, fun and fellowship at Spring Fest

Local

Rowan native Lingle among those honored with NC Military Veterans Hall of Fame induction

Business

Former pro baseball player, Tar Heel standout Russ Adams finds new career with Trident Insured

Education

Profoundly gifted: Salisbury boy finishing high school, associates degree at 12

Local

Cheerwine Festival will stick to Main Street, stay away from new park in September

Lifestyle

Celebrating Rowan County’s early cabinetmakers

Education

Service Above Self announces youth challenge winners

Business

Economic Development Commission creates search tool for people seeking Rowan County jobs

Columns

Amy-Lynn Albertson: Arts and Ag Farm Tour set for June 5

High School

High school baseball: Mustangs top Falcons on strength of hurlers

Business

Biz Roundup: Application process now open for Rowan Chamber’s 29th Leadership Rowan class

Sports

Keith Mitchell leads McIlroy, Woodland by 2 at Quail Hollow

Nation/World

States scale back vaccine orders as interest in shots wanes

Nation/World

Major US pipeline halts operations after ransomware attack

News

NC budget dance slowed as GOP leaders differ on bottom line