• 45°

Week in review: Test your nose for local news

1. There was some good news about Schneider Electric in Salisbury this past week. What was it?
A. The company’s Salisbury facility will not close in 2018, meaning 63 jobs will stay
B. The existing Salisbury plant, located off Julian Road, will expand by 50,000 square feet and add 40 jobs.
C. A second Schneider Electric plant will be built, but this one will go along U.S. 70 near Cleveland
D. The company won a big defense contract, ensuring production through 2020.

2. Salisbury High held a grand opening event this past week to celebrate what new program at the school?
A. Digital technology
B. Advanced manufacturing
C. Biotechnology
D. Sports management

3. A total of 19 downtown China Grove businesses and 20 residents have petitioned the China Grove Town Council for what?
A. A new town park
B. The planting of downtown trees
C. A rescheduling of Farmers Day to the fall
D. Twice-a-week garbage collection, instead of once-a-week

4. RowanWorks, the county’s economic development arm, has changed its name to what?
A. Rowan EDC
B. Rowan Scope
C. Business Rowan
D. Rowan Jobs

5. Rowan-Cabarrus Community College’s SOAR program — which stands for Skills, Opportunity, Awareness, Readiness and caters to adults with intellectual disabilities — ran out of space on RCCC’s North campus. In response, the program has expanded to a new class where in Salisbury?
A. The J.F. Hurley Family YMCA
B. Livingstone College
C. First Presbyterian Church’s Educational building
D. First Baptist Church’s ministry center

6. Salisbury High’s Griffin Myers was the N.C. High School Athletic Association’s Athlete of the Week for what sport?
A. Cross Country
B. Football
C. Tennis
D. Soccer

7. When does early voting begin for municipal elections in Rowan County?
A. It already has started
B. There is no early voting in municipal elections
C. Oct. 13
D. Oct. 19

8. Darrell Harwood and his band’s recent downtown music festival in China Grove raised how much money for the Leukemia and Lymphoma Society?
A. $15,000
B. $25,000
C. $35,000
D. $55,000

9. Power Curbers in Salisbury was recently sold to Cornwell Capital of Charlotte. What Salisbury family has long been associated with the company?
A. The Taylors
B. The Kluttzes
C. The Messingers
D. The Wallaces

10. As part of the 500th anniversary of the Reformation, the Landesbühnen Sachsen theater company of Germany is collaborating with Piedmont Players to present seven Salisbury performances of what production:
A. “Martin Luther: Man of the Moment”
B. “The Red Door”
C. “In God’s Own Country”
D. “A Rebellious Few”

 

Answers below:

 

1. A.
2. B.
3. B.
4. A.
5. D.
6. B.
7. D.
8. C.
9. C.
10. C.

Comments

Local

City officials differ on how, what information should be released regarding viral K-9 officer video

High School

High school basketball: Carson girls are 3A champions

Lifestyle

High school, college sweethearts marry nearly 50 years later

Local

With jury trials set to resume, impact of COVID-19 on process looms

Legion baseball

Book explores life of Pfeiffer baseball coach Joe Ferebee

Education

Rowan-Salisbury Board of Education to receive update on competency-based education

Business

Biz Roundup: Kannapolis expects to see economic, housing growth continue in 2021

Business

A fixture of downtown Salisbury’s shopping scene, Caniche celebrates 15th anniversary this month

Local

Slate of new officers during local GOP convention; Rev. Jenkins becomes new chair

Landis

Landis officials narrow search for new manager to five candidates; expect decision within a month

Lifestyle

Together at last: High school, college sweethearts marry nearly 50 years later

Education

Rowan-Salisbury Schools sorts out transportation logistics in preparation for full-time return to classes

High School

Photo gallery: Carson goes undefeated, wins 3A state championship

Nation/World

Europe staggers as infectious variants power virus surge

Nation/World

Biden, Democrats prevail as Senate OKs $1.9 trillion virus relief bill

Nation/World

Senate Democrats strike deal on jobless aid, move relief bill closer to approval

News

Duke Life Flight pilot may have shut down wrong engine in fatal crash

News

Two NC counties get to participate in satellite internet pilot for students

Local

PETA protesters gather in front of police department

Coronavirus

UPDATED: Eight new COVID-19 deaths, 203 positives reported in county this week

Crime

Sheriff’s office: Two charged after suitcase of marijuana found in Jeep

Crime

Thomasville officer hospitalized after chase that started in Rowan County

Local

Board of elections discusses upgrading voting machines, making precinct changes

News

Lawmakers finalize how state will spend COVID-19 funds