• 36°

Week in review: Test your nose for local news

1. Food for Thought, which each Friday sends backpacks full of food home with students in need, now falls under the umbrella of what agency?
A. Rowan-Salisbury Schools
B. Rowan Helping Ministries
C. Livingstone College’s Culinary Institute
D. First Presbyterian Church

2. At Saturday’s Germanfest at the Old Stone House, retired Judge John Holshouser played the role of what person from Salisbury history?
A. Michael Braun
B. Theo Buerbaum
C. Jethro Rumple
D. Dan Nicholas

3. Friends Reagan Helmbold, 9, and Paisley Miller, 8, recently celebrated their birthdays together. Instead of the normal birthday gifts, the girls asked those attending their party to bring what instead.
A. A monetary donation toward a new dog park in Salisbury
B. Canned goods for the pantry at Rowan Helping Ministries
C. Golf equipment that could be used for a new sports program for underprivileged kids
D. Items to help recent victims of hurricanes in Texas and Florida

4. The late actor Ralph Roberts, who appeared on Broadway, on television and in movies, will be one of four new people inducted into Catawba College’s Blue Masque Hall of Fame. Roberts also was known as the masseur of what famous actress?
A. Audrey Hepburn
B. Marilyn Monroe
C. Kathryn Hepburn
D. Ingrid Bergman

5. In July, a team from Gray Stone Day School in Misenheimer won a national title in what?
A. Marksmanship
B. Dominoes
C. Video games
D. Kayaking

6. For the sixth year in a row, members of the Kannapolis Fire Department competed in what event?
A. The Lake Norman Water Rescue Marathon
B. The Landis Fire Muster
C. The Lexington Reel Team Relays
D. The Charlotte Firefighters 9/11 Memorial Stair Climb

7. Salisbury natives Alex and Phyllis Dandison were vacationing on what Caribbean island when Hurricane Irma raged through as a Category 5 storm?
A. St. Croix
B. St. John
C. St. Thomas
D. St. Martin

8. Which of these statements is true about enrollment in Rowan-Salisbury Schools?
A. It continues to decline
B. It continues to drop yearly by the thousands
C. The school system has seen an influx of about 800 students over the past four years
D. On average, enrollment in the school system has stayed the same over the past five years

9. The Boyden High Class of 1967 will make a Meals on wheels donation of at least $8,000 in honor of which of these classmates?
A. Franco Goodman
B. John Brincefield
C. Sharon Whittington
D. Janice Raper

10. What’s the likely name of a new downtown park slated for development in Salisbury?
A. Salisbury Commons
B. Cheerwine Centennial Park
C. Wallace Field
D. Bell Tower Green

 

Answers below:

 

1. B.
2. B.
3. D.
4. B.
5. A.
6. D.
7. D.
8. A.
9. C.
10. D.

Comments

Local

City officials differ on how, what information should be released regarding viral K-9 officer video

High School

High school basketball: Carson girls are 3A champions

Lifestyle

High school, college sweethearts marry nearly 50 years later

Local

With jury trials set to resume, impact of COVID-19 on process looms

Legion baseball

Book explores life of Pfeiffer baseball coach Joe Ferebee

Education

Rowan-Salisbury Board of Education to receive update on competency-based education

Business

Biz Roundup: Kannapolis expects to see economic, housing growth continue in 2021

Business

A fixture of downtown Salisbury’s shopping scene, Caniche celebrates 15th anniversary this month

Local

Slate of new officers during local GOP convention; Rev. Jenkins becomes new chair

Landis

Landis officials narrow search for new manager to five candidates; expect decision within a month

Lifestyle

Together at last: High school, college sweethearts marry nearly 50 years later

Education

Rowan-Salisbury Schools sorts out transportation logistics in preparation for full-time return to classes

High School

Photo gallery: Carson goes undefeated, wins 3A state championship

Nation/World

Europe staggers as infectious variants power virus surge

Nation/World

Biden, Democrats prevail as Senate OKs $1.9 trillion virus relief bill

Nation/World

Senate Democrats strike deal on jobless aid, move relief bill closer to approval

News

Duke Life Flight pilot may have shut down wrong engine in fatal crash

News

Two NC counties get to participate in satellite internet pilot for students

Local

PETA protesters gather in front of police department

Coronavirus

UPDATED: Eight new COVID-19 deaths, 203 positives reported in county this week

Crime

Sheriff’s office: Two charged after suitcase of marijuana found in Jeep

Crime

Thomasville officer hospitalized after chase that started in Rowan County

Local

Board of elections discusses upgrading voting machines, making precinct changes

News

Lawmakers finalize how state will spend COVID-19 funds