• 63°

Week in review: Test your nose for local news

1. The DuraFiber Technologies plant off U.S. 70 in Rowan County could close unless a buyer is found by Sept. 10. When that facility opened in May 1966, it was known as what?
A. KoSa
B. Hoechst-Celanese
C. Performance Fibers
D. Fiber

2. In its ongoing defense of the way it conducted prayers at the start of meetings — a case that now might be headed to the U.S. Supreme Court — the Rowan County Board of Commissioners has relied on whom to pay its legal bills?
A. Rowan County taxpayers
B. The American Civil Liberties Union
C. The Heritage Foundation
D. The National Center for Life and Liberty

3. Lovers of classic cars are trying to to establish a regular night for a Salisbury Classic Car Cruise-In in the downtown. What night have they chosen?
A. Monday
B. Wednesday
C. Thursday
D. Friday

4. This past week at Rowan-Cabarrus Community College, middle school and high school students participated in a camp that involved physical training and classes on crime scene investigation, hazardous materials, explosives and report writing. What was the name of this camp?
A. Junior Sheriff’s Academy
B. Police Academy X
C. Young Officers Training School
D. Law Enforcement College

5. In a ceremony highlighting and celebrating American-made products, Cheerwine representatives visited the White House and met President Trump. Cheerwine was chosen for the White House visit as a representative of what?
A. The American Beverage Council
B. The state of North Carolina
C. The American Manufacturers Association
D. N.C. Bottlers

6. Rowan County commissioners have approved taking out a 12-year loan toward construction of a new elementary school in western Rowan. How much is that loan?
A. $7.2 million
B. $11.6 million
C. $19.5 million
D. $27.5 million.

7. The Rowan County Literacy Council is teaming with what other local agency to provide a tutoring program for children?
A. Head Start
B. Salisbury Housing Authority
C. Salisbury-Rowan Community Action Agency
D. Salvation Army

8. A community program and “Service of Truth, Healing and Reconciliation” will be held in Salisbury as a reminder of what event in Salisbury history?
A. The lynching of three black men on Aug. 6, 1906
B. The Bread Riot of 1864
C. Stoneman’s Raid in 1865
D. The installation of the Confederate monument in 1909

9. As of Thursday, Rowan-Salisbury Schools still needed to fill how many vacancies for classroom teachers?
A. 10
B. 23
C. 37
D. 51

10. The Rowan Little League Softball Team won its third state championship in a row and heads off to play in the Southeast Regional, which starts this week. The team (for ages 10-12) is made up of girls from what two counties?
A. Rowan and Iredell
B. Rowan and Stanly
C. Rowan and Cabarrus
D. Rowan and Davie

 

Answers below:

 

1. D.
2. D.
3. C.
4. A.
5. B.
6. D.
7. B.
8. A.
9. D.
10. A.

Comments

High School

North Rowan romps into second round of football playoffs

Nation/World

FBI had interviewed former FedEx employee who killed eight

Crime

Gastonia man sentenced for crash into restaurant that killed his daughter, daughter-in-law

Nation/World

Some call for charges after video of police shooting 13-year-old in Chicago

Business

State unemployment rate falls to 5.2% in March

Coronavirus

NASCAR approach to virus vaccine varies greatly

News

Judge rejects Cherokee challenge against new casino in Kings Mountain

Elections

Jackson tops NC Senate fundraising; Walker coffers also full

Local

Kiwanis Pankcake Festival serves thousands of flapjacks for charity

Coronavirus

Rowan remains in state’s middle, yellow tier for COVID-19 community spread

Crime

Blotter: Man faces sexual exploitation charge for images on Instagram

News

Defendant convicted in attempted murder case on the run after fleeing from trial

Business

Downtown Gateway Building to be renamed for late Paul Fisher

Coronavirus

Rowan County COVID-19 data for April 15

Local

Rep. Warren’s bill would prohibit parking in electric vehicle charging stations

Local

Historic Preservation Commission approves Integro Technologies expansion, Paint the Pavement project

Education

Faith Academy, RSS will negotiate over what goes, stays in elementary school

Crime

Teacher killed in Alamance County shootout with Mexican drug cartel

Coronavirus

Bill would give more tax breaks on COVID-19 loans

Nation/World

No response as divers knock on capsized ship’s hull

Local

Quotes of the week

Crime

Blotter: Man found on church property with litany of drugs

Crime

Man charged in connection to 2019 overdose death

Business

‘It’s our big time’: Salisbury Farmers Market reopens Saturday