• 54°

Week in review: Test your nose for local news

1. Salisbury City Manager Lane Bailey made it clear this past Tuesday that Fibrant, the city’s fiber-optic cable utility, is what?
A. “Going to be sold no matter what”
B. “A drain on city finances”
C. “Here to stay”
D. “The future of Salisbury”

2. Law enforcement officials say a China Grove father, his son and the son’s girlfriend conspired to rob the Mystic gas station in Mooresville. What did authorities say was unusual about the larceny and embezzlement at the store, where the father was a clerk?
A. After the father lifted money from the cash register, he gave it to the son and girlfriend, who hid it in restroom toilets before returning later in the day to retrieve the cash
B. The son was dressed as a woman when he stole money from the cash register.
C. The girlfriend created a disturbance in a far corner of the store while the son cleaned out the cash register
D. The father turned off all the store alarms on three consecutive nights, which allowed the son and girlfriend to enter after hours and steal money and merchandise

3. Participation doubled to 120 kids this summer for a camp at Horizons Unlimited. What is the name of the camp?
A. Camp Wanderlust
B. Camp Hedgehog
C. Camp Invention
D. Unlimited Horizons Camp

4. Salisbury attorney Bill Graham has expressed an interest in filling the N.C. Senate seat recently vacated by Andrew Brock. In 2008, Graham ran a statewide campaign trying to earn the GOP nomination for what office?
A. Attorney general
B. Secretary of State
C. Lieutenant governor
D. Governor

5. To get their four sons outdoors and off their electronic devices, Chris and Lynn Frank built something a little different in their backyard. What was it?
A. A zip line
B. A mini American Ninja Warrior obstacle course
C. A 30-foot-high climbing tower
D. A trampoline golf course

6. Many people turned out for the 32 Annual Hamfest held recently at the Salisbury Civic Center. To what does the “Ham” in “Hamfest” refer?
A. Bacon producers
B. Amateur radio operators
C. Hog farmers
D. Collectors of pig-related toys, miniatures and other items

7. Salisbury City Council has passed an ordinance setting up a program aimed at reducing repetitive crimes in rental units and having landlords work closer with the Police Department. What is this initiative generated by the Housing Advocacy Commission called?
A. Defeat the Repeat
B. Joining Hands
C. Remedial Action Plan
D. Home Economics

8. In the latest year for which statistics are available — 2015 — how many deaths from opioids occurred in Rowan County.
A. 17
B. 29
C. 36
D. 45

9. Mary Mae’s Southern Mercantile has opened as a new downtown store in what Rowan County community?
A. Spencer
B. Rockwell
C. Kannapolis
D. Cleveland

10. This past week marked the 50th anniversary of the Newark, N.J., race riots. The police beating of John “J.W.” Smith, a man who had grown up in Salisbury, set the five days of bloody unrest in motion. What was Smith’s occupation in Newark?
A. Nightclub bouncer
B. Sanitation worker
C. Teacher
D. Cab driver

 

Answers below:

 

1. C.
2. B.
3. C.
4. D.
5. A.
6. B.
7. C.
8. B.
9. A.
10. D.

Comments

Education

Superintendent talks first 100 days, dives into district data

Business

‘It was an answer to a call:’ TenderHearted Home Care celebrates 10 years of providing care at home

News

Political Notebook: Local polls find increasing number of North Carolinians want COVID-19 vaccine

News

Trial begins on challenge to latest NC voter ID law

Local

Burch, Fisher, Marsh honored as 2021 recipients of Elizabeth Duncan Koontz Humanitarian Award

Landis

Landis board talks revenues, budget planning, department updates

College

College baseball: Catawba rolls 7-1 and 24-1

Nation/World

Student fires at officers at Tennessee school, is killed

Nation/World

Police: Minnesota officer meant to draw Taser, not handgun

Crime

Man receives consecutive prison sentences for sex offenses

BREAKING NEWS

RSS Board of Education approves Faith Elementary sale

Coronavirus

Rowan Health Department receives 400 Pfizer, 800 Johnson & Johnson vaccines for week

Crime

Blotter: Accident in Food Lion only weekend shooting to produce injuries

Crime

Salisbury man charged with felony drug crimes

Crime

Second person charged in thefts from house near county line

Crime

Police use tear gas to end robbery stand off, arrest suspect

Local

Ask Us: When will Rowan Public Library’s West Branch open?

Nation/World

Prosecution case nears end in ex-cop’s trial in Floyd death

Nation/World

Officer accused of force in stop of Black Army officer fired

Crime

Blotter: Man charged with hitting man with car, fleeing while intoxicated

Local

‘Meet the need’: Rowan County Health Department looks to add to vaccination options

Local

Seaford is first woman in county hired for town manager position since the ’90s

Local

Colonial Spring Frolic makes a comeback to kick off museum’s year

Local

Concord City Council wants to name bridge for fallen officer, Rowan native