• 66°

Week in review: Test your nose for local news

1. Shon Barnes, the new deputy chief for the Salisbury Police Department, probably has his least amount of experience in which of the following areas?
A. Criminal investigations
B. Community engagement
C. Community-oriented policing
D. Crime analytics

2. Carson High School’s Owen White, a junior, was recently named the North Carolina 3A classification Player of the Year in what sport?
A. Tennis
B. Golf
C. Baseball
D. Track

3, James Dane Harvey is the new executive director of what organization?
A. Lee Street theatre
B. Families First
C. Downtown Salisbury Inc.
D. Salisbury Symphony

4. More than 1,600 teachers and staff members of Rowan-Salisbury Schools received something new for the 2017-18 school year. What are they?
A. iPads
B. Calculators
C. Dry-erase boards
D. Laptop computers

5. Last Tuesday night, history was made when women’s teams from Rowan County and Stanly County squared off at Carson High School in the first game for what new league?
A. The Central Piedmont Roller Derby Association
B. American Legion Lady Fastpitch Softball
C. League of Their Own Horseshoes
D. Cal Ripken Girls Baseball

6. Local runner and cyclist David Freeze began his most recent summer bicycle trek in Anacortes, Washington. Freeze has plans to make what city his final destination point?
A. Sioux City, Iowa
B. Green Bay, Wisconsin
C. St. Paul, Minnesota
D. Columbia, Missouri

7. The newly opened Fred and Alice Stanback Educational Forest and Nature Preserve is located in what Rowan County town?
A. Rockwell
B. Landis
C. Spencer
D. East Spencer

8. The city of Salisbury has signed a preliminary development agreement with Black Point Investments in connection to what property?
A. Salisbury Station (the depot)
B. The Plaza (formerly the Wallace Building on the Square)
C. The Washington Building on North Main Street
D. The Empire Hotel on South Main Street

9. The Agility Fuel Solutions plant in Salisbury was a tour stop this past week for what national group?
A. The U.S. Postal Service Union
B. The Natural Gas Vehicles for America
C. Electric Car Researchers of America
D. The American Hot Rod Association

10. The Rowan-Salisbury Schools’ Summer Feeding Program started Thursday, providing free meals from 130 different sites for children 3 to 18. Roughly how many meals (breakfast, lunch, snacks) did the Summer Feeding Program provide last year?
A. 85,999
B. 101,999
C. 135,999
D. 240,999

 

 

Answers below:

 

1. A.
2. C.
3. D.
4. D.
5. B.
6. B.
7. C.
8. D.
9. B.
10. C.

Comments

Coronavirus

Afternoon, evening COVID-19 vaccination clinic planned Thursday

Crime

Concord man charged with woman’s murder in drive-by shooting

Ask Us

Ask Us: Have city, county elected officials received COVID-19 vaccine?

Local

City gives away nearly 100 trees during ‘We Dig Salisbury’ event

Local

Political Notebook: Bitzer expects most ‘Trump-like’ candidate to be favorite in state’s Senate race

Crime

Blotter: Concord man arrested in Rowan for indecent liberties with children

Coronavirus

Half of US adults have received at least one COVID-19 shot

Nation/World

Police: FedEx shooter legally bought guns used in shooting

News

Hester Ford, oldest living American, dies at 115 … or 116?

Local

Size of pipeline spill again underestimated in North Carolina

BREAKING NEWS

Kannapolis Police searching for suspect who fled scene of homicide

Education

RSS superintendent talks district’s future, strategic plan survey

News

Complaints and fines pile up against unpermitted landfill in southwest Rowan County

College

Catawba baseball: Crowd comes out to say goodbye to Newman Park

Lifestyle

History is a great teacher: Farming has helped shape Rowan County

Business

‘A safe place for them’: Timeless Wigs and Marvelous Things celebrates fifth anniversary

China Grove

County will hear request for more tree houses, hobbit-style homes in China Grove

Coronavirus

Livingstone College partners with Health Department to administer 500 Pfizer vaccinations

Education

‘Elite and it shows’: Staff at Partners in Learning at Novant celebrate news of national accreditation

Business

Biz Roundup: Food Lion earns Energy Star award for 20th consecutive year

Columns

Ester Marsh: What body type are you?

Nation/World

The queen says goodbye to Philip, continues her reign alone

Nation/World

Worldwide COVID-19 death toll tops a staggering 3 million

Nation/World

US, China agree to cooperate on climate crisis with urgency