• 68°

Week in review: Test your nose for local news

1. In the wake of a 172-page report and investigation which ended up clearing Salisbury Police Officer Karl Boehm in the Nov. 3, 2016, shooting death of Ferguson Claude Laurent, Police Chief Jerry Stokes said his department will implement several changes. Which of the following is not one of those changes?
A. Doubling up on the number of minority officers
B. Creating a Chief’s Citizen Advisory Board
C. Making sure all employees in the department go through implicit bias training
D. Creating a Crisis Negotiation Team

2. According to the investigation into Laurent’s death, Laurent allegedly was armed and fired at officers who were executing a no-knock warrant. How many bullets were recovered from the gun said to be used by Laurent?
A. None
B. One
C. Three
D. Five

3. As of now, what did Chief Stokes say will be the future of his department’s execution of no-knock warrants?
A. They will continue to be used as always
B. They will not be used again
C. The use of no-knock warrants will be suspended, unless the chief or deputy chief gives approval
D. No-knock warrants will only be used when officers are trying to apprehend someone wanted in a homicide

4. Over a 20-month period, brothers Drew and Tyler Heald collected eggs from their backyard chickens and furnished them to the Rowan Helping Ministries shelter. What did the brothers call their student service project for Gray Stone Day School?
A. Flock of Fortune
B. Hens for the Hungry
C. Layers of Love
D. Eggcitement

5. In Birmingham, Ala., this past Wednesday, Jon Post of Salisbury won a national Senior Games title in what sport?
A. Tennis
B. Horseshoes
C. Pickleball
D. Basketball (foul-shooting)

6. Dr. Marcus C. Smith, an educator, died this past week at the age of 86. Which of these school positions did Smith once hold?
A. Admissions dean at Catawba College
B. Superintendent of Salisbury City Schools
C. President of Livingstone College
D. All of the above

7. Wilton and Kathleen Young of Rowan County have been married 70 years. In 1947, they eloped and were wed by a justice of the peace in what S.C. town?
A. Rock Hill
B. Chester
C. Georgetown
D. Conway

8. Pat Waters has been spending the weekend with members of the 737th Tank Battalion, which is having its reunion in Rowan County. Waters is the grandson of what famous officer from World War II?
A. Gen. Dwight D. Eisenhower
B. Gen. Douglas MacArthur
C. Gen. Bernard “Monty” Montgomery
D. Gen. George S. Patton

9. This past week, a room in the community building at the Brenner Crossing apartment complex was named in tribute to whom?
A. Susan Kluttz
B. Wiley Lash
C. William Peoples
D. Mark Hunter

10. Why did Edna Price, a resident of Kannapolis, receive a letter from former President Barack Obama and former First Lady Michelle Obama?
A. The Obamas were recognizing Price’s long career as an educator
B. The letter was an invitation, sent to one person in each of the 50 states, to join the Obamas for a special education summit in Washington in October
C. It recognized Price’s 103rd birthday
D. Price was Michelle Obama’s first-grade teacher many years ago

 

Answers below:

 

1. A.
2. B.
3. C.
4. B.
5. C.
6. B.
7. D.
8. D.
9. D.
10. C.

Comments

Crime

Convicted sex offender charged with having child pornography

Crime

Rowan County woman faces drug crimes for gas station incident

Crime

Blotter: Thousands of dollars in lumber taken from Newsome Road house

Local

Locals react to Chauvin verdict, reflect on work still to do

Business

With remote expansion, outsource provider FCR looks to become an ‘exceptional part’ of Rowan community

Local

City expects $1.5 million surplus in current budget, ability to raise some wages for police, public works

Education

Enochville Elementary to host farewell event May 1

High School

High school softball: Carson beats West in a wild one

College

Seahawks QB Russell Wilson will speak at NC State graduation

High School

Wonders, Trojans facing off Monday on Cannon Ballers’ field

Local

City approves two apartment developments, more than 160 new units

Nation/World

Crowds react with joy, wariness to verdict in Floyd’s death

News

Bill seeks to end pistol purchase permits from NC sheriffs

Coronavirus

Rowan County sees 300th death attributed to COVID-19

News

Chauvin convicted on all counts in George Floyd’s death

Local

Top North Carolina House finance chair, Rowan representative stripped of position

Crime

One charged, another hospitalized in fight between cousins

Local

Bell Tower Green renamed to honor Stanbacks; Nancy Stanback receives key to city

Business

Commissioners green light additional houses at Cherry Treesort in China Grove

Education

A.L. Brown will hold in-person, outdoor graduation

Local

Granite Quarry awards FEMA contract for Granite Lake Park

Local

City to vote on apartment developments, final phases of Grants Creek Greenway project

High School

High school football: North receiver McArthur a rising star

Columnists

Carl Blankenship: Pollen and prejudice make their return