• 72°

Week in review: Test your nose for local news

1.About 40 Salisbury residents attended a community forum this past week in which they voiced frustration with city officials about several issues, including the shooting investigation into Ferguson Laurent’s death. They also laid out a list of five solutions to help build trust. What is the name of the community group that organized this meeting?
A. Making Salisbury Accountable
B. On Guard
C. Jury of Our Peers
D. Justice in Salisbury

2. N.C. Department of Transportation officials say they will try to reduce the number of accidents at the Salisbury intersection of Jake Alexander Boulevard and Morlan Park Road by doing what?
A. Putting four-way stop signs at the intersection
B. Closing Morlan Park Road at this spot and making it a dead end from the other direction
C. Installing a traffic light
D. Installing a median on Jake Alexander Boulevard that will prohibit left turns onto JAB from Morlan Park Road

3. Rowan County officials have been surprised by a budget request representing nearly an $8 million increase in funding over last year. What entity asked for this 228 percent increase in funding from the Rowan County Board of Commissioners?
A. The Rowan County Parks Department
B. Rowan County Social Services
C. The Rowan County Tax Supervisor’s Office
D. Kannapolis City Schools

4. Rowan County leaders plan a community forum June 23 in which participants will split into groups and work on strategies that lead to improvements in nine focus areas. Led by Rowan County Commissioner Greg Edds, this effort is being called what?
A. Growing Rowan
B. Start Your Engines
C. Revolution Rowan
D. Battleship Rowan

5. This weekend’s D-Day Remembrance at the Price of Freedom Museum includes an exhibit on loan from the N.C. Museum of History. What topic does this seven-panel exhibit address?
A. Life on the home front during World War I
B. The Persian Gulf War
C. The War on Terror
D. North Carolina’s wartime governors

6. Members of First Presbyterian, a predominantly white church in Salisbury, and Crown in Glory Lutheran, a predominantly black church, have been meeting regularly in groups and as individuals in trying to learn more about each other. What have they called this effort?
A. Breaking Bread
B. Beyond Sunday
C. Conversations in Faith
D. Paving the Way

7. In August, 25 students from the East Rowan High School Honors Chorus will sing on stage in Charlotte with a notable rock band from the 1980s. What band is it?
A. Journey
B. Foreigner
C. Bon Jovi
D. Guns N Roses

8. East Rowan High graduate Devaniel Dale, who now attends Western Carolina University, was named the Southern Conference Freshman of the Year in what sport?
A. Track
B. Tennis
C. Golf
D. Baseball

9. Jay Baker, a battalion chief with the Salisbury Fire Department, will be participating in his sixth Carolina Brotherhood Ride later this month. What will Baker be riding?
A. A motorcycle
B. A four-wheeler
C. A bicycle
D. A Freightliner truck

10. Eric Tyler, a South Rowan High graduate, recently concluded his baseball career at East Carolina University, where he was a first-team All-American Athletic Conference selection at what position?
A. Third base
B. Catcher
C. Shortstop
D. First base

 

Answers below:

 

1. D.
2. D.
3. D.
4. A.
5. B.
6. C.
7. B.
8. A.
9. C.
10. A.

Comments

BREAKING NEWS

Chauvin convicted on all counts in George Floyd’s death

Local

Top North Carolina House finance chair, Rowan representative stripped of position

Crime

One charged, another hospitalized in fight between cousins

Local

Bell Tower Green renamed to honor Stanbacks; Nancy Stanback receives key to city

Business

Commissioners green light additional houses at Cherry Treesort in China Grove

Education

A.L. Brown will hold in-person, outdoor graduation

Local

Granite Quarry awards FEMA contract for Granite Lake Park

Local

City to vote on apartment developments, final phases of Grants Creek Greenway project

High School

High school football: North receiver McArthur a rising star

Columnists

Carl Blankenship: Pollen and prejudice make their return

News

Harris pitches $2.3T spending plan on trip to North Carolina

Nation/World

Murder case against ex-cop in Floyd’s death goes to the jury

Crime

Sheriff’s office: Man takes deputies on chase with stolen moped

Coronavirus

Afternoon, evening COVID-19 vaccination clinic planned Thursday

Crime

Concord man charged with woman’s murder in drive-by shooting

Ask Us

Ask Us: Have city, county elected officials received COVID-19 vaccine?

Local

City gives away nearly 100 trees during ‘We Dig Salisbury’ event

Local

Political Notebook: Bitzer expects most ‘Trump-like’ candidate to be favorite in state’s Senate race

Crime

Blotter: Concord man arrested in Rowan for indecent liberties with children

Coronavirus

Half of US adults have received at least one COVID-19 shot

Nation/World

Police: FedEx shooter legally bought guns used in shooting

News

Hester Ford, oldest living American, dies at 115 … or 116?

Local

Size of pipeline spill again underestimated in North Carolina

BREAKING NEWS

Kannapolis Police searching for suspect who fled scene of homicide