• 70°

Week in review: Test your nose for local news

1. Local authorities held a press conference Wednesday announcing their latest tool to catch the killer of 7-year-old A’yanna Allen, who was shot in her sleep Dec. 4 when the Salisbury home she was staying in was sprayed with bullets. What does law enforcement hope leads to an arrest in the case?
A. A constant campaign on social media, including Facebook, Twitter, Instagram and Snapchat
B. A special SBI task force devoted to the solving of this case
C. A billboard with A’yanna’s picture that also offers a $20,000 reward for information leading to an arrest
D. A street-by-street canvassing of neighborhoods to conduct interviews and find new leads

2. David Karczewski, a Spencer man with multiple sclerosis, plans to seek a stem cell replacement therapy to help with his disease, but he must go to another country where the treatment is approved and available for MS patients. Where will Karczewski travel to in July?
A. Thailand
B. Mexico
C. Canada
D. India

3. According to recently released 2016 Census numbers, which of these towns or cities grew the most (by 10.7 percent) since 2010?
A. Kannapolis
B. Rockwell
C. Granite Quarry
D. China Grove

4. Of the following, which Rowan County town had an estimated 2016 population of 4,216?
A. Landis
B. Cleveland
C. China Grove
D. Spencer

5. State Sen.Tom McInnis, R-Rockingham, said he was “tickled to death” that a bill for which he was the primary sponsor has been signed into law by Gov. Roy Cooper. The bill allows N.C. restaurants to do what?
A. Serve moonshine that’s approved by the state Alcoholic Beverage Control board.
B. Be open on Sundays beyond 10 p.m.
C. Grill outdoors
D. Give certain foods that are older than one day to homeless shelters

6. Starting in the fall, Catawba College will be offering a new bachelor of science program in what field?
A. Nursing
B. Accounting
C. Biology
D. Nuclear science

7. East Rowan High students Hunter Harwood of Gold Hill and Paiton File of Salisbury teamed up to win the state high school tournament championship in what?
A. Latin
B. Fishing
C. Cornhole
D. Brick laying

8. A new exhibit at the Price of Freedom Museum, located in the old Patterson School, is set to be unveiled to the public this coming weekend during the museum’s D-Day Remembrance event. What is the new exhibit?
A. A room devoted to the Coast Guard
B. A former principal’s office devoted to the Civil War.
C. The former school kitchen, now partitioned off into a three-room house showing what a rural home looked like around World War II
D. An outside patio area devoted to military motorcycles

9. The Rowan-Salisbury Board of Education decided teachers should have a weekly average of how much planning time in the 2017-2018 school year?
A. 45 minutes
B. 90 minutes
C. Three hours
D. Five hours

10. Under one proposal, the city of Salisbury would do what in connection with Downtown Salisbury Inc. ?
A. Abolish it
B. Make the executive director a city employee
C. Decrease the municipal service district tax that mostly pays for DSI
D. Require DSI to organize at least two street festivals (spring and fall ) a year.

 

Answers below:

 

1. C.
2. D.
3. A.
4. C.
5. C.
6. A.
7. B.
8. C.
9. D.
10. B.

Comments

High School

High school football: Hornets overpower South to secure playoff spot

Crime

Jeffrey MacDonald won’t be released despite deteriorating health

Business

Amazon warehouse workers reject union in Alabama

Nation/World

Ex-NFL player’s brain to be probed for trauma-related harm after Rock Hill shootings

Education

Duke University to require COVID vaccinations for fall term

Education

Cooper OKs bill offering K-12 students summer school option

High School

High school football: Record night for Pinckney as East cruises; Carson wins thriller in OT

Nation/World

D-Day survivor, WWII torch bearer Ray Lambert dies at 100

Nation/World

Prince Philip was always defined by role as husband of British queen

China Grove

One dead, several injured after head-on collision in China Grove

Crime

Man, woman charged for selling drugs to undercover deputies

Crime

Blotter: Rowan County man charged with indecent liberties with children

Local

Spencer town board gets look at Park Plaza progress

Business

‘Applicant market’: Unemployment rate improving as businesses hire more workers

Local

National, local business leaders praise Salisbury’s initiative to support Black-owned operations

Nation/World

Tillis has prostate cancer surgery

Coronavirus

Adverse reactions surface from Johnson & Johnson vaccine

Nation/World

Expert: Lack of oxygen killed George Floyd, not drugs

Local

Quotes of the week

Nation/World

Biden seeks crackdown on homemade firearms

Nation/World

Victim of former NFL player’s rampage wrote of faith, life’s fragility

News

Wrongly imprisoned man gets $750,000

High School

West falls to Statesville, finishes second in NPC

Education

Middle, high school students head back to classes full time