• 79°

Week in review: Test your nose for local news

1. Cheerwine marked its 100th anniversary Saturday with a big Centennial Celebration in Salisbury. Which one of these other soft drinks were not part of the Cheerwine family through the years?
A. Cool Moon
B. Big Red
C. Kolowine
D. Caravan

2. Rowan County Manager Aaron Church’s proposed 2017-18 budget includes $30,000 in architectural design costs for a western Rowan library in Cleveland. Where in Cleveland would a new library be located?
A. Next to the Cleveland Lions Den
B. Next to Freightliner
C. Where Cleveland Elementary School is today
D. On Depot Street

3. At a May 13 concert on the Livingstone College campus, the Salisbury Symphony performed the music of what great American composer?
A. George Gershwin
B. Cole Porter
C. Irving Berlin
D. Scott Joplin

4. Fifth-grade teacher Ashley Holshouser was named the Jaycees State Young Educator of the Year. Where does she teach?
A. Bostian Elementary
B. Knollwood Elementary
C. North Hills Christian School
D. North Rowan Elementary

5. The city of Salisbury is considering naming the greenway along Brenner Avenue for what individual?
A. The late Fred Evans
B. The late William Peoples
C. The late Mark Hunter
D. The late Floyd Kerr III

6. Young players in the Looking Up Sports Ministry, besides participating in sports such as T-ball and soccer, also have 15-minute devotionals with an open Bible before their games. Where are Looking Up’s games played?
A. On the lawn of Livingstone College
B. At Dan Nicholas Park
C. On Miner’s Field in Gold Hill
D. On the football field at Catawba College

7. At Saturday morning’s Farmer’s Market, samples of Nate Valentine’s award-winning, Cheerwine-infused dish were passed around. What did Valentine make with Cheerwine as an ingredient?
A. Eggs Benedict
B. Goat cheese toast
C. Sausage
D. Chili

8. Wallas Hylton, 97, of Salisbury is doing well in his recovery from an operation that was unusual for someone his age. In a recent medical procedure, doctors replaced what for Hylton?
A. An ankle
B. A knee
C. A hip
D. A heart valve

9. Dr. James E.K. Aggrey, a well known educator and missionary who lived much of his adult life in Salisbury, is still revered in his native Ghana, Africa. What did Ghana recently do to honor Aggrey, who died in 1927.
A. Erected a statue of Aggrey at a university in Accra
B. Named the main highway between Winneba and Kumasi for Aggrey
C. Put his face on the Ghana currency equivalent of a five-dollar bill
D. Named the biggest hospital in Ghana for him

10. Former State Sen. Fletcher Hartsell, whose district once touched Rowan County, received an eight-month prison sentence this past week after pleading guilty to three charges of misusing campaign funds. In what nearby city has Hartsell lived and practiced law for decades?
A. Albemarle
B. Lexington
C. Concord
D. Statesville

 

Answers below:

1. B.
2. C.
3. A.
4. D.
5. B.
6. C.
7. D.
8. D.
9. C.
10. C.

 

Comments

Ask Us

Ask Us: What happened to work on South Fulton Street home?

Crime

Blotter: Woman says she was shot in hand on Lincolnton Road

Crime

Rowan Sheriff’s Office charges Salisbury man with operating illegal gambling business

Crime

Blotter: Rockwell man arrested on felony drug, breaking and entering charges

Local

Rep. Amber Baker discusses legislative session during Rowan Democrats breakfast meeting

Local

Thousands of locals, out-of-towners gather for a groovy time at annual Hippie Fest

News

N.C. Zoo ready for expansion if lawmakers OK funding

Education

RSS budgeting for tens of millions in federal COVID-19 relief funding

East Spencer

‘Back in full swing’ for the spring: East Spencer community gathers for food, fun and fellowship at Spring Fest

Local

Rowan native Lingle among those honored with NC Military Veterans Hall of Fame induction

Business

Former pro baseball player, Tar Heel standout Russ Adams finds new career with Trident Insured

Education

Profoundly gifted: Salisbury boy finishing high school, associates degree at 12

Local

Cheerwine Festival will stick to Main Street, stay away from new park in September

Lifestyle

Celebrating Rowan County’s early cabinetmakers

Education

Service Above Self announces youth challenge winners

Business

Economic Development Commission creates search tool for people seeking Rowan County jobs

Columns

Amy-Lynn Albertson: Arts and Ag Farm Tour set for June 5

High School

High school baseball: Mustangs top Falcons on strength of hurlers

Business

Biz Roundup: Application process now open for Rowan Chamber’s 29th Leadership Rowan class

Sports

Keith Mitchell leads McIlroy, Woodland by 2 at Quail Hollow

Nation/World

States scale back vaccine orders as interest in shots wanes

Nation/World

Major US pipeline halts operations after ransomware attack

News

NC budget dance slowed as GOP leaders differ on bottom line

News

Judge limits footage that family can see of deputy shooting