• 63°

Week in review: Test your nose for local news

1. Piedmont Players opened its latest production this week at the Meroney Theater. What is the current show?
A. “Band on the Run”
B. “Oklahoma”
C. “Up the Down Staircase”
D. “Tom Jones”

2. Salisbury Police Chief Jerry Stokes presented crime statistics this past week comparing the first quarter of 2016 to the first quarter of 2017. Which of the following statements is true?
A. The overall number of crimes reported had not changed
B. The number of homicides was up
C. The number of drug offenses increased by 14.7 percent
D. There was an 11.6 percent drop in reported crime

3. A “parade” through Rowan County served as a kickoff to Relay for Life activities Saturday. The main mode of transportation for participants in the parade was what?
A. Trucks
B. Bicycles
C. Lawn tractors
D. Segways

4. Knox Middle School Principal Michael Waiksnis will be leaving the school June 30 for another education job in South Carolina. He started out as a co-principal with Laytoya Dixon, who left the school a year ago. How many years did Waiksnis end up being a principal at Knox?
A. Two
B. Three
C. Five
D. Six

5. Maggie Blackwell, mayor pro tem of Salisbury, and her husband, Jody, recently had outside surveillance cameras attached to their house. The cameras captured video of a man stealing what from the Blackwells’ property?
A. Garden gnomes
B. Mulch
C. House gutters
D. A political sign

6. Salisbury native and former U.S. Sen. Elizabeth Dole recently spoke to the Dole Institute of Politics, which is named for her husband, Robert J. Dole. Where is the Dole Institute of Politics located?
A. Lawrence, Kan.
B. Washington, D.C.
C. Raleigh
D. Columbia, Mo.

7. Salisbury High and Western Michigan University football player Keion Adams was chosen in the seventh round of the National Football League draft by what team?
A. Philadelphia Eagles
B. San Diego Chargers
C. Baltimore Ravens
D. Pittsburgh Steelers

8. Priscilla Perez, a senior at Catawba College who describes her music as “indie pop,” has released her first extended-play recording. What is the title of this four-song effort?
A. “Who Knew You Could Be So Blue”
B. “Weirdos Like Us”
C. “Tell it Like It Is”
D. “Fake Snooze”

9. For a seventh-grader, Amarion Smyre of North Rowan Middle School has an adult-sized talent, which recently helped in the school’s production of ‘Aladdin Jr.” What is that talent?
A. Carpentry
B. Sewing
C. Singing
D. Miming

10. The CVS Health Foundation and National Association of Free and Charitable Clinics awarded a $20,000 grant to the Community Care Clinic of Rowan County in support of what program?
A. A smoking cessation class
B. A free dental clinic
C. An HIV screening clinic
D. A teen pregnancy class

 

Answers below:

 

1. D.
2. D.
3. A.
4. B.
5. C.
6. A.
7. D.
8. B.
9. B.
10. A.

Comments

Local

‘Meet the need’: Rowan County Health Department looks to add to vaccination options

Local

Seaford is first woman in county hired for town manager position since the ’90s

Local

Colonial Spring Frolic makes a comeback to kick off museum’s year

Local

Concord City Council wants to name bridge for fallen officer, Rowan native

Education

RSS administration will recommend selling Faith Elementary property to charter school

Business

Inspired by advice from father-in-law, Angela Mills launches her own business in memory of him

Local

Rowan County Democrats re-elect leaders, pass resolutions

Local

Baseball: Memories come alive in Ferebee book

Local

During Child Abuse Prevention Month, local groups reflect on detecting abuse in a virtual world

Business

Biz Roundup: Small Business Center announces spring slate of workshop for business owners

Clubs

Kiwanis Pancake Festival starts Friday

Local

Rowan fire marshal seeks to clear up confusion, worry caused by solicitation letter

Education

Fun every day: Fifth anniversary for Yadkin Path Montessori School

Nation/World

Charles: Royal family ‘deeply grateful’ for support for Philip

News

North Carolina sites to resume J&J vaccines after CDC review

News

Cooper OKs bill offering K-12 students summer school option

High School

High school football: Playoff time means get ready for ‘big-boy football’

High School

High school football: Hornets overpower South to secure playoff spot

Crime

Jeffrey MacDonald won’t be released despite deteriorating health

Business

Amazon warehouse workers reject union in Alabama

Nation/World

Ex-NFL player’s brain to be probed for trauma-related harm after Rock Hill shootings

Education

Duke University to require COVID vaccinations for fall term

Education

Cooper OKs bill offering K-12 students summer school option

High School

High school football: Record night for Pinckney as East cruises; Carson wins thriller in OT