• 68°

Week in review: Test your nose for local news

1. Hurley Park, a passive garden park stretching between City Park and Novant Health Rowan Medical Center, is holding its 30th spring celebration this afternoon. Which Hurley is the park named for?
A. Fred Hurley
B. Haden Hurley
C. Elizabeth Hurley
D. Gordon Hurley

2. Three of Rowan County’s four lawmakers in the General Assembly voted Thursday against the repeal of House Bill 2, also known as the “bathroom bill” related to transgender rights. Who was the lone Rowan legislator who voted for the bathroom bill’s repeal?
A. Sen. Tom McInnis
B. Sen. Andrew Brock
C. Rep. Harry Warren
D. Rep. Carl Ford

3. Salisbury High School graduate Kevin T. Carroll, an actor, presently has a reoccurring role on what ABC television series?
A. “The Middle”
B. “Last Man Standing”
C. “The Catch”
D. “Scandal”

4. Over spring break, a group of students and chaperones from Catawba College visited London and other parts of England, including Salisbury. They learned German pilots during World War II were instructed not to bomb the Salisbury Cathedral. Why?
A. It’s where Hitler wanted to establish the Church of Deutschland after victory
B. The cathedral had the tallest church spire in England, and German bombers used it as a guiding marker for their routes to London
C. Hitler envisioned his eventual coronation as king of Europe in the cathedral
D. Hitler had a no-bomb rule on any church outside of London

5. McKenzie Stevens, a 2014 Salisbury High graduate, is an 11-time All-America in swimming who has now been part of three straight national championships for what university?
A. Queens University
B. High Point University
C. Oglethorpe University
D. Slippery Rock University

6. Since 2008, guests of the Rowan Helping Ministries shelter who are enrolled in the New Tomorrows program volunteer to paint, decorate and name seven items which are then auctioned off at the annual Pass the Plate fundraiser. What are these seven items?
A. Dinner plates
B. Flower pots
C. Beach umbrellas
D. Birdhouses

7. Gabrielle L. Brown of Salisbury won the Winston-Salem Journal’s Regional Spelling Bee meaning she will now move on to the Scripps National Spelling Bee in Washington, D.C. What word did Gabrielle have to spell to win the regional spelling bee?
A. Folinic
B. Roturier
C. Nautch
D. Crapulence

8. According to the latest Census figures from 2016, where does Rowan County rank in population among the five counties of Rowan, Davie, Iredell, Cabarrus and Davidson?
A. First
B. Second
C. Third
D. Fourth

9. Rick Godby won a contest sponsored by the Salisbury Homebrewers Club that means New Sarum Brewery will produce a limited supply of his beer for its upcoming one-year anniversary celebration. What was Godby’s winning entry?
A. Honey basil ale
B. Mosaic rasin porter
C. Carolina malt IPA
D. Krispy Kreme stout

10. A benefit was held Saturday at the Kannapolis Moose Lodge for Bobby Wise, a construction foreman and longtime performer on the local music scene. Wise suffered a serious stroke in December, and his insurance benefits for continuing therapy are running out. What instrument is Wise known for playing?
A. Bass guitar
B. Mandolin
C. Drums
D. Organ (keyboards)

 

 

Answers below:

 

1. C.
2. A.
3. C.
4. B.
5. A.
6. D.
7. B.
8. D.
9. A.
10. C.

Comments

High School

High school football: Hornets overpower South to secure playoff spot

Crime

Jeffrey MacDonald won’t be released despite deteriorating health

Business

Amazon warehouse workers reject union in Alabama

Nation/World

Ex-NFL player’s brain to be probed for trauma-related harm after Rock Hill shootings

Education

Duke University to require COVID vaccinations for fall term

Education

Cooper OKs bill offering K-12 students summer school option

High School

High school football: Record night for Pinckney as East cruises; Carson wins thriller in OT

Nation/World

D-Day survivor, WWII torch bearer Ray Lambert dies at 100

Nation/World

Prince Philip was always defined by role as husband of British queen

BREAKING NEWS

One dead, several injured after head-on collision in China Grove

Crime

Man, woman charged for selling drugs to undercover deputies

Crime

Blotter: Rowan County man charged with indecent liberties with children

Local

Spencer town board gets look at Park Plaza progress

Business

‘Applicant market’: Unemployment rate improving as businesses hire more workers

Local

National, local business leaders praise Salisbury’s initiative to support Black-owned operations

Nation/World

Tillis has prostate cancer surgery

Coronavirus

Adverse reactions surface from Johnson & Johnson vaccine

Nation/World

Expert: Lack of oxygen killed George Floyd, not drugs

Local

Quotes of the week

Nation/World

Biden seeks crackdown on homemade firearms

Nation/World

Victim of former NFL player’s rampage wrote of faith, life’s fragility

News

Wrongly imprisoned man gets $750,000

High School

West falls to Statesville, finishes second in NPC

Education

Middle, high school students head back to classes full time