• 63°

Week in review: Test your nose for local news

1. The city of Kannapolis has plans to build a new downtown baseball stadium by 2020 for the Intimidators minor league team. Which of the following has not been proposed as an idea for the present stadium off Lane Street.

A. A Carolinas Six Flags Amusement Park

B. An office park

C. A continued venue for baseball and softball tournaments

D. A corporate headquarters site

2. Charlotte Corriher, a 1986 graduate of South Rowan High School, ran her 100th marathon Saturday. Corriher is known for running her marathons in costumes made by whom?

A. Her mother

B. Her father

C. Her sister

D. Her brother

3. St. John’s Lutheran Church has installed 199 solar panels on the roofs of its educational and office buildings. The panels will provide what minimum percentage of the church’s energy needs?

A. 30 percent

B. 50 percent

C. 70 percent

D. 90 percent

4. A Salisbury woman was charged with second-degree murder this past week for causing the death of a 19-year-old Fayetteville teen in January. The woman is accused of injecting the teen with what?

A. Airplane glue

B. Rat poison

C. Windex

D. Silicone

5. A new Fox television series, part of which was filmed in Rowan, Cabarrus, Mecklenburg and Iredell counties, debuted this past Wednesday night. What is the name of this Fox series?

A. “Taken”

B. “All Bets Are Off”

C. “Shots Fired”

D. “Southern Fried”

6. According to Salisbury City Manager Lane Bailey, how many businesses are still in the running to buy, lease or manage Fibrant, the city’s cable utility?

A. None

B. Three

C. Seven

D. 14

7. Rowan-Salisbury Schools and its Board of Education were recently ranked among the Top 10 national leaders in what?

A. In providing school lunches to needy students

B. In providing vocational opportunities to students not in a college-preparation curriculum

C. In the use of technology for student success

D. In providing sports opportunities for female students

8. At its annual planning retreat Thursday, Salisbury City Council endorsed 15 percent pay raises for most police officers. What’s the current starting salary for a new Salisbury Police officer?

A. $27,959

B. $34,224

C. $40,444

D. $43,718

9. Arguments were held Wednesday in the 4th Circuit Court of Appeals in Richmond related to Rowan County’s prayer lawsuit, in which three residents have challenged whether county commissioners can offer sectarian prayers at the start of their meetings. How many judges sat on that Court of Appeals panel?

A. Three

B. Seven

C. Nine

D. 15

10. Rowan County has received a $265,000 state parks and recreation grant to renovate a playground at what county park facility?

A. Ellis Park

B. Sloan Park

C. Baker Street Park

D. Dan Nicholas Park

Answers: 

1. A.
2. A.
3. A.
4. D.
5. C.
6. B.
7. C.
8. B.
9. D.
10. A.

Comments

Crime

Convicted sex offender charged with having child pornography

Crime

Rowan County woman faces drug crimes for gas station incident

Crime

Blotter: Thousands of dollars in lumber taken from Newsome Road house

Local

Locals react to Chauvin verdict, reflect on work still to do

Business

With remote expansion, outsource provider FCR looks to become an ‘exceptional part’ of Rowan community

Local

City expects $1.5 million surplus in current budget, ability to raise some wages for police, public works

Education

Enochville Elementary to host farewell event May 1

High School

High school softball: Carson beats West in a wild one

College

Seahawks QB Russell Wilson will speak at NC State graduation

High School

Wonders, Trojans facing off Monday on Cannon Ballers’ field

Local

City approves two apartment developments, more than 160 new units

Nation/World

Crowds react with joy, wariness to verdict in Floyd’s death

News

Bill seeks to end pistol purchase permits from NC sheriffs

Coronavirus

Rowan County sees 300th death attributed to COVID-19

News

Chauvin convicted on all counts in George Floyd’s death

Local

Top North Carolina House finance chair, Rowan representative stripped of position

Crime

One charged, another hospitalized in fight between cousins

Local

Bell Tower Green renamed to honor Stanbacks; Nancy Stanback receives key to city

Business

Commissioners green light additional houses at Cherry Treesort in China Grove

Education

A.L. Brown will hold in-person, outdoor graduation

Local

Granite Quarry awards FEMA contract for Granite Lake Park

Local

City to vote on apartment developments, final phases of Grants Creek Greenway project

High School

High school football: North receiver McArthur a rising star

Columnists

Carl Blankenship: Pollen and prejudice make their return